Onnellisia vauvauutisia

Olen kasvattanut pian viisi kuukautta sisälläni pientä suurta aarretta. Kumpu pompsahti tälläkin kertaa puolivälin kohdilla esiin, joten nyt on aika kertoa aarteesta ja raskaudesta teillekin.

Me olemme tietenkin koko perhe raskaudesta ja toisesta tulevasta lapsesta tosi onnellisia ja kiitollisia. Tuleva isosisko on pitänyt huolen, että nallekin tervehtii ja juttelee vauvalle päivittäin.

Raskaus on edennyt jo hieman yli puolivälin. Rakenneultrassa kävimme tämän viikon alussa. Raskausviikoissa mennään nyt 22 viikon kohdilla ja kun täysiaikainen vauva kasvaa sen 40 viikkoa, niin siitä voi laskea, että laskettuaika ajoittuu kesäkuun loppuun. Kesäbeibiä me siis täällä odottelemme! Pikkuässä syntyi lokakuun lopussa kuulaana syyspäivänä, nyt on odotettavissa keskikesän lämpöä loppuraskauteen ja vauvan kanssa sitten ensimmäisinä viikkoina.

Raskaus on sujunut tähän asti hyvin ja aikalailla samalla tavalla kuin edellinenkin raskaus. Raskausväsymys oli todella suurta ensimmäiset kolme raskauskuukautta. Toiselle raskauskolmannekselle siirryttyä väsymys on onneksi helpottanut ja tällä hetkellä olo on parhaimmillaan: vatsa on vielä pieni ja voimat aika normaalit. Toki unen määrä on edelleen suurempi, mutta se alkuraskauden väsymys on vain jotain niin megalomaanista. Nukuin päiväunia työpäivän jälkeen tai menin lapsen kanssa iltaisin jo kello 20 nukkumaan ja silti aamulla olisi voinut jatkaa vielä unia.

Raskauspahoinvoinnin osalta olen päässyt helpommalla, eikä esimerkiksi oksentelua ole ollut. Kolme kuukautta oli sellaista etovaa oloa, tuntui kuin autopahoinvoinnilta, joka tulee kun mutkaisella tiellä selaa puhelinta. Mutta kumma kyllä, sellaiseenkin oloon tottuu, kun sen kanssa elää useamman viikon aamusta iltaan. Siihen auttoi tasaisin väliajoin syöminen ja suolaiset välipalat.

Mutta hyvin on siis mennyt ja pienillä alkuraskauden oireilla olen selvinnyt. Voin toisella kertaa vielä kirjoitella enemmän näistä alkuraskauden voinneistani ja kaikesta siitä, mitä näihin ensimmäisiin viiteen kuukauteen on mahtunut niin kehossa kuin mielessä. Kaikesta siitä, mikä ei ole vielä blogissa näkynyt tähän mennessä.

Liikuntaa olen pystynyt harrastamaan monipuolisesti ja se on mukava se. Olen kokenut, että liikunta ja raikas ilma auttaa ja helpottaa kaikkia raskausoireita. Hiihto on ollut ihan paras laji nyt talvella, koska siinä koko kroppa saa liikettä, mutta kehoon ei silti kohdistu iskutusta, vaan suksen päällä saa liukua vatsan kanssa. Eilen hiihdin nautiskellen pidemmän lenkin, 26 kilometriä auringonpaisteessa, ja ensi viikonloppuna menen vielä Finlandia-hiihtoon lykkimään 20 km luistellen.

Juoksulenkeilläkin olen edelleen käynyt, mitä nyt matkat ja vauhdit ovat pienentyneet. Viime raskaudessa juoksin muistaakseni viikolle 27 asti, mutta tässä toisessa raskaudessa vatsa tuntuu kasvaneen hieman nopeammin pois vatsalihasten alta, joten juoksu jää varmaan aikaisemmin pois liikuntamuodoista tässä toisessa raskaudessa. Omaa kroppaa ja tuntemuksia kuunnellen. Kävelylenkeillä, pyöräilyllä ja uinnilla jatkan sitten.

Olipas mukava saada kertoa tästä raskaudesta nyt täällä blogissakin. Nämä ensimmäiset raskauskuukaudet ovat menneet nopeasti, mutta pitäneet sisällään myös paljon ajatuksia ja erilaisia tunteita. Pienen masuaarteen salassa pitäminen on kuitenkin aika erityinen asia, kun samalla kokee itse kehossaan muutoksia ja mielen päällä on monenlaisia ajatuksia niin tästä hetkestä kuin tulevasta.

Siksi on ihanaa, kun jossain vaiheessa saa kertoa perheelle, läheisille, ystäville ja sitten kavereille ja nyt täällä blogissakin.

Raskauskuulumiset, raskauden eteneminen ja ajatukset kaikkeen tähän liittyen, raskausliikunta, synnytys ja synnytyksestä palautuminen sekä sitten kesällä taas vauvajutut tulevat jälleen osaksi tätä blogia. Joten sellaisia aiheita on varmasti luvassa lähiaikoina ja tulevaisuudessa tällä kanavalla.

Ihanaa sunnuntain jatkoa sinulle, ja kaikkea hyvää myös jokaiselle äidille, joka parhaillaan kasvattaa sisällään uutta elämää vielä salaisuutena tai isomman pallon kanssa. <3

Hormonihuuruinen masun kasvattaja,

Hilla

Instagramissa @hillasblog

+123

You may also like

20 kommenttia

 1. Paljon paljon onnea! Hauskaa, miten tätä on osannut aavistella jo useamman viikon ajan. Pieni masu on tainnut joissain stooreissa vähän vilahdella. :)) Ihanaa alkaa seuraamaan myös vauvajuttuja, kun täällä esikoista odotellaan syntyväksi elokuussa. 🙂

  0
  1. Kiitos! Ja kyllä vain, on se pieni masu tainnut vilahdella stooreissa, ajattelin aika, että tarkimmat silmät saa huomata, arvailla ja aavistella. Äiti-ihmiset erityisen hyviä aavistamaan. 😀 Vauvajuttuja varmasti tulen täällä blogissa jakamaan. Ja hei, paljon onnea myös sinne ja kaikkea hyvää esikoisen odotukseen. <3

   0
 2. Voi miten ihana uutinen, paljon onnea ja kaikkea hyvää odotukseen. Ihan herkistyin ❤️ Hiihto oli munkin lempparilaji viime talvena raskaana ollessani, tuli ennätyskilometrit 😉 toivottavasti kirjoittelet raskaus- ja vauvajuttuja välillä tänne, niitä on niin kiva luea!
  – Iida

  0
  1. Heippa Iida ja kiitos onnitteluista. <3 Ihana kun elät siellä ruudun takana tunteella mukana. ;) Joo hiihtäen on niin mukava keräillä kilometrejä ja ulkoiluttaa mahaa. :D Ja ihan varmasti tulen raskaus- ja vauvajuttuja taasen täällä jakamaan ja kertomaan, kiitos kuin niitä vielä toivoit! Mukavaa viikon alkua sinulle ja teille. <3

   0
 3. Paljon onnea! Meidän tämä eka lapsi syntyi kesäkuun puolivälissä toissavuonna. Minäkin hiihdin silloin koko talven, mutta jouduin vaihtamaan luistelusukset pertsoihin. Luistellen syke tuntui liian kovalta, ja muutenkin perinteinen tuntui turvallisemmalta. Maha oli kyllä pieni vielä talvella. Kiva lukea muiden liikuntatottumuksista raskauden aikana!

  0
  1. Kiitos Annikki! Joo, hiihto on kyllä hyvää. Mulla puolestaan luistelu tuntuu helpommalta, koska siinä saa laittaa duunia enemmän jaloille ja vähemmän keskivartalolle, näin me ollaan erilaisia ja toisella tuntemukset erilaiset. 🙂 Mullakin masu ollut mukavan pieni tähän asti, mutta tästä se alkaa nyt loppukiriä ottamaan, mikäli meinaa 4 kiloiseksi kasvaa kesäkuuhun mennessä. 😀 Ihan varmasti raskaudesta ja liikunnasta täällä kirjoittelen! Mukavaa viikon alkua sinulle. <3

   0
 4. Ihana uutinen, isot onnittelut! ❤️ Olisi kyllä mukava kuulla alkuraskauden tuntemuksia ja muutenkin muita raskausajan juttuja. Niitä kyllä varmasti on tiedossakin! Mukavaa päivää! ☺️

  0
  1. Kiitos paljon Essi! <3 Ja noita toivomiasi aiheita on varmasti tiedossa blogissa lähiaikoina ja kuukausina - ihana toisaalta kun niitä toivottekin, niin tiedän, että niitä halutaan myös kuulla. :) Mukavaa päivää ja alkanutta uutta viikkoa sinnekin! <3

   0
 5. Onnea! Mäkin aavistelin tämän jo aiemmin kuulumisistasi. Mutta wau, että pystyt juoksemaan, huikeeta! Omalla kohdalla liikunta vaihtui aina kävelyyn viikon 15 jälkeen ja silti kuopus meinasi syntyä keskosena, syyttivät jumppia. En uskoisi. Voi hyvin! <3

  0
  1. Kiitos Katja! <3 Ja hehhe, aikamonet äiti-ihmiset ovat osanneet arvailla ja aavistella, mikä sinänsä on ihan ymmärrettävää. Välillä olen kuvaillut masua ig storeihin ja milloin valitellut väsymystä tms. ;) Mä luulen kanssa, että enemmän on kysymys jostain rakenteellisesta tai geeneistä, jumpalla varmaan aika harvoin kuitenkaan saa vauvaa syntymään keskosena. Mutta omaa vointia kuunnellen täälläkin mennään. Kiitos kiitos! :)

   0
 6. Onnea paljon❤️ Ihana seurata sinun raskausaikaa samalla kun itse odotan myös ja urheilen.
  Esikoinen 4v ja toinen syntyy heinäkuussa.
  Hiihto on kyllä paras liikunta näin talvella. Kesällä maantiepyöräily sitten jatkuu 💕
  Jään innolla odottamaan kuulumisia ja odotusajan hetkiä.

  0
  1. Kiitos paljon Satu! Ja paljon onnea ja hyvää odotusaikaa sinnekin, ihanaa, että sinnekin toinen tulossa. <3 Hiihto on kyllä ihanaa nyt ja kesällä pääsee sitten keräilemään kilometrejä pyörän kanssa, samat suunnitelmat. Ihan varmasti kirjoittelen odotusajasta ja kuulumisista tänne blogiin, ja kiva myös kuulla, että niitä juttuja toivotaan! Kivaa viikon alkua. :)

   0
 7. Oikein paljon onnea ❤️ Ihania uutisia! Mielenkiinnolla seurailen odotustasi ja lueskelen raskauteen liittyviä postauksia jatkossakin aiheen ollessa ajankohtainen itsellekin. Me odotamme tällä hetkellä ensimmäistämme ja häntä odotellaan syntyväksi kesän lopussa. Itselle tuo väsymys tuli kaikista suurimpana yllätyksenä ja olen useimpina iltoina mennyt nukkumaan viimeistään yhdeksältä. Jospa se väsymys edes vähän helpottaisi nyt ensimmäisen kolmanneksen jälkeen, jotta jaksaisi esimerkiksi liikkua enemmän. Aurinkoista viikon jatkoa! 🙂

  0
  1. Kiitos Eveliina ja paljon onnea sinne teillekin esikoisen odotukseen. 😊💛 Minulla ainakin molemmissa raskauksissa väsymys hellitti sitten toisessa kolmanneksessa,ja niin olen useimmilla kuulleen käyneen. Tsempit sinne ja nuku vaan kun siltä tuntuu. Ja kiva kun seurailet blogia ja raskausjuttuja mielenkiinnolla. Aurinkoista päivää ja kevättalven jatkoa! 🌞✨

   0
 8. Paljon onnea, ompa hauska sattuma, että minun esikoinen on syntynyt päivän teidän jälkeen ja nyt odotan toista lasta samalla rv:lla. 😅 meillä myös esikoinen on ruotsinkielisessä päiväkodissa ja asutaankin suht lähellä. Tosi kiva seurata taas teidän matkaa blogista!

  0
  1. Kiitos paljon Jenna! <3 Ja paljon onnea myös sinnekin samalle raskausviikolle, onpa hauskaa miten samassa junassa kuljetaan. Hehe! Ehkäpä voitaisiin joskus vauvavuoden aikana treffata, jos asutaankin melko lähellä toisiamme. Ihana kun jätit kommentin! Mukavaa ja aurinkoista viikonlopun alkua teidän perheelle! :) -Hilla

   0
 9. Ihana uutinen, onnea raskaudesta! <3 Meillekin odotellaan kesävauvaa, joten raskauteen liittyvät postaukset ovat oikein tervetulleita. Raskausajan ruokavaliostasi olisi kiva lukea, jos sellaista ei ole jo tullut? 🙂

  0
  1. Voi kiitos ja paljon onnea sinnekin! Ihanaa kun tulee kesävauvoja ja vauvoja muutenkin. 🙂 Imettävän äidin ruokavaliosta löytyy tällainen postaus, mutta raskausajan ruokavaliosta en ole kirjoittanut. https://www.hillastenlund.com/2017/03/imettavan-aidin-ruokavalio/ Luulenpa, että mun pitää tehdä joku iso postaus tästä alkuraskaudesta, niin saan kaiken ympättyä yhteen. Hehe, niin monia toiveita. 🙂 Kivaa viikonloppua sinulle ja ihana kun jätit kommentin tänne blogin puolelle! <3

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *