Hei taasen ihanuudet ja alkanut uusi viikko!

Sunnuntaina kerroin täällä blogissa onnellisista vauvauutisista. Kiitos vielä tätäkin kautta kaikille onnittelijoille, niitä tuli paljon! Instagramissa en mitenkään pystynyt tai ehtinyt vastata kaikille henkilökohtaisesti, mutta tässä kollektiivinen yhteiskiitos vielä!

Näin 22 raskausviikolla vauvan liikkeet tuntuvat jo. Varsinkin iltaisin tulee teräviä potkuja vatsanpeitteisiin tuolta sisältäpäin, siihen aikaan taitaa vauvalla olla tapana pitää jokailtainen jumppatuokio. Kyllä ne liikkeet ovat asia, mikä tuo raskautta paljon konkreettisemmaksi, kun voi itse alkaa tuntea sisällään pienen ihmisen.

Tämä blogiviikko on hyvä aloittaa uudella viikkolistalla. Katsauksella kuulumisiin, arkeen, kotiin, suunnitelmiin ja tämän viikon ohjelmaan ja aikatauluihin.

Arki?

Meidän arki on tällä viikolla hieman erilaista, sillä Pikkuässän päiväkoti hiihtolomailee tämän viikko kahdeksan. Päiväkoti on sen verran pieni, että henkilökunnallekin on tärkeää saada pieni loma tähän kevättalveen, niin jaksavat sitten taas kesälomiin asti.

Tulimme viikonlopuksi Danielin vanhempien luokse tänne Pohjanmaalle Pietarsaareen. Daniel otti talvilomaa kolme päivää ja lomailee Pikkuässän kanssa maanantaista keskiviikkoon. Minä puolestaan yrittäjänä yritän saada tämän viikon työt tehtyä nyt alkuviikolla, jotta voin sitten torstain ja perjantain hoitaa ja olla Pikkuässän kanssa. Isovanhemmilla on hiihtoloma vasta ensi viikolla ja he lähtevät sitten etelään lomalle, joten tultiin heitä nyt tänne moikkaamaan.

Kuulumisia?

Ja mitä tunnolliseen lomailuun kuuluu? No sairastaminen totta kai. Mutta luulenpa, että tällä kertaa säästyttiin aika pienellä. Pikkuässälle nousi viime yönä 41 asteen kuume ja ainoa paikka, joka kelpasi kello 24-06 kuumehorkkaiselle ja pelottavia unia näkevälle lapselle oli minun sylini. Siinä sitten istuin nojatuolissa viime yön kuuma Pikkuässä sylissäni ja yritin niska kenossa saada nukutuksi. Aamulla kuume laski matalammalle kuuden aikaan ja sänky kelpasi jälleen. Herättiin vasta lopulta 10:30 tänään, hyvä niin.

Mutta sen takia valitsin tänään tämän viikkolistan, koska minun ajatuksen juoksu ei riitä tällä erää tämän ihmeellisempiin kirjoituksiin.

Viime viikonloppu?

Viime viikonlopusta jäi mieleen aurinko, sininen taivas ja ulkoilu. Hiihdin viikonloppuna ja sen lisäksi ulkoiltiin koko porukka yhdessä sekä lauantaina että sunnuntaina meren jäällä ja pitkin rantapolkuja, täällä Pietarsaaren rannikolla kun ollaan. Pimeän talven jälkeen nämä kevättalven aurinkoiset päivät tuntuvat niin käsittämättömän upeilta. Energiat latautuu ja samalla auringon lämmittäessä poskipäitä voi tuntea, kuinka kevät tekee taas tuloaan.