Viikkolista

Hei taasen ihanuudet ja alkanut uusi viikko!

Sunnuntaina kerroin täällä blogissa onnellisista vauvauutisista. Kiitos vielä tätäkin kautta kaikille onnittelijoille, niitä tuli paljon! Instagramissa en mitenkään pystynyt tai ehtinyt vastata kaikille henkilökohtaisesti, mutta tässä kollektiivinen yhteiskiitos vielä!

Näin 22 raskausviikolla vauvan liikkeet tuntuvat jo. Varsinkin iltaisin tulee teräviä potkuja vatsanpeitteisiin tuolta sisältäpäin, siihen aikaan taitaa vauvalla olla tapana pitää jokailtainen jumppatuokio. Kyllä ne liikkeet ovat asia, mikä tuo raskautta paljon konkreettisemmaksi, kun voi itse alkaa tuntea sisällään pienen ihmisen.

Tämä blogiviikko on hyvä aloittaa uudella viikkolistalla. Katsauksella kuulumisiin, arkeen, kotiin, suunnitelmiin ja tämän viikon ohjelmaan ja aikatauluihin.

Arki?

Meidän arki on tällä viikolla hieman erilaista, sillä Pikkuässän päiväkoti hiihtolomailee tämän viikko kahdeksan. Päiväkoti on sen verran pieni, että henkilökunnallekin on tärkeää saada pieni loma tähän kevättalveen, niin jaksavat sitten taas kesälomiin asti.

Tulimme viikonlopuksi Danielin vanhempien luokse tänne Pohjanmaalle Pietarsaareen. Daniel otti talvilomaa kolme päivää ja lomailee Pikkuässän kanssa maanantaista keskiviikkoon. Minä puolestaan yrittäjänä yritän saada tämän viikon työt tehtyä nyt alkuviikolla, jotta voin sitten torstain ja perjantain hoitaa ja olla Pikkuässän kanssa. Isovanhemmilla on hiihtoloma vasta ensi viikolla ja he lähtevät sitten etelään lomalle, joten tultiin heitä nyt tänne moikkaamaan.

Kuulumisia?

Ja mitä tunnolliseen lomailuun kuuluu? No sairastaminen totta kai. Mutta luulenpa, että tällä kertaa säästyttiin aika pienellä. Pikkuässälle nousi viime yönä 41 asteen kuume ja ainoa paikka, joka kelpasi kello 24-06 kuumehorkkaiselle ja pelottavia unia näkevälle lapselle oli minun sylini. Siinä sitten istuin nojatuolissa viime yön kuuma Pikkuässä sylissäni ja yritin niska kenossa saada nukutuksi. Aamulla kuume laski matalammalle kuuden aikaan ja sänky kelpasi jälleen. Herättiin vasta lopulta 10:30 tänään, hyvä niin.

Mutta sen takia valitsin tänään tämän viikkolistan, koska minun ajatuksen juoksu ei riitä tällä erää tämän ihmeellisempiin kirjoituksiin.

Viime viikonloppu?

Viime viikonlopusta jäi mieleen aurinko, sininen taivas ja ulkoilu. Hiihdin viikonloppuna ja sen lisäksi ulkoiltiin koko porukka yhdessä sekä lauantaina että sunnuntaina meren jäällä ja pitkin rantapolkuja, täällä Pietarsaaren rannikolla kun ollaan. Pimeän talven jälkeen nämä kevättalven aurinkoiset päivät tuntuvat niin käsittämättömän upeilta. Energiat latautuu ja samalla auringon lämmittäessä poskipäitä voi tuntea, kuinka kevät tekee taas tuloaan.

Koti?

Kotiin ei tällä hetkellä kuulu sen ihmeellisempää. Taidettiin väsähtää sen jälkeen, kun saatiin keittiöremppa joulukuun lopussa valmiiksi. Edelleen pari lattialistaa puuttuu ja ne poranreiät ovat paklaamatta ja maalaamatta umpeen. Ehtiihän sitä.

Toissaviikolla ostin Marimekon Flower-maljakon, josta olen jo pidemmän aikaa haaveillut. Ostin sen oliivin värissä. Keksin nimittäin uuden paikan niille String-hyllyille ja sinne tuollainen Flower-maljakko sopii hyvin. Pieni maljakko on siitäkin kiva, että jo yksi kukka tai oksakin riittää.

Vaate?

Tammikuussa alennusmyynneistä löysin tämän kivan paidan, joka oli alen alessa. Sille ei paljoa hintaa jäänyt. Tässä kuvassa vielä yksi taidonnäyte oikeasta kuvakulmasta, jos haluaa peittää raskauskummun. Onneksi tämän jälkeen ei enää tarvitse.

Vinkki?

Mitä kukkiin ja kevääseen tulee, tässä vinkki. Jos haluat kotiin kauneutta puutarhasta tai luonnosta, niin käy nappaamassa omenapuun oksa tai koivun oksa ja laita sisälle maljakkoon. Sieltä alkaa pienet vihreät lehdet avautua ja omenapuun oksaan tulee pieniä kukkia. Minä en ole vielä tätä tehnyt, mutta ensi viikolla, kun olemme taas kotona, niin aion käydä taittamassa pari oksaa maljakkoon ja odotella silmujen puhkeamista.

Kiitollinen?

Kiitollinen olen tällä hetkellä monestakin asiasta, mutta viimeisin iso asia oli viime viikon maanantain ultratutkimus HUS:n sikiönseulontayksikössä Helsingissä. Näimme vauvan ja kätilö kävi ultralla kaikki rakenteet läpi sydänkammioiden virtauksista, aivoihin ja reisiluiden mittoihin ja näytti siltä, että siellä masussa on kaikki hyvin. <3

Toivelistallani?

Hmm. No nyt on tämä ”lomaviikko”, joten toivoimme fammolta ja faffalta, että saisimme mennä tänään illalla Danielin kanssa kahdestaan kahville tai syömään. Isovanhemmat lupasivat olla sen aikaa Pikkuässän kanssa.

Tämän viikon suunnitelmia ja aikatauluja:

 • Tällä viikolla töiden osalta suunnitelmissa on blogihommia, parin artikkelin kirjoittaminen asiakkaalle. Valokuvat niihin olen käynyt jo ottamassa, mutta ne pitää vielä muokata julkaisukuntoon. Helmikuun kirjanpidon osalta pitäisi tehdä ja lähettää pari laskua. Ja sen lisäksi suunnittelemme yhden asiakkaan kanssa tulevaa yhteistyötä blogin ja somen osalta. Koska työtunteja on tällä viikolla vähemmän kuin normaalisti, niin en ole sopinut yhtään tapaamista ja muutenkin buukkasin töitä tälle viikolle vähemmän, jotta voimme myös vähän talvilomailla yhdessä.

 • Torstaiksi siirrymme Hollolaan ja kohti Lahtea, sillä viikonloppuna hiihdämme Danielin kanssa Lahdessa Finlandia-hiihdon. Sunnuntaina Daniel sipaisee 50 kilometriä ja minä 20 kilometriä vapaata. Mulla on tarkoitus mennä lähinnä fiilistelemään tunnelmaa. Lähtökahinoissa ei tarvitse rynniä ja muutenkin annan kovempikuntoisten mennä alussa edelle ja hiihtelen sitten omaa vauhtiani perässä pysähtyen kaikille huoltopisteille juomaan. Kerrankin kun saa hyvällä syyllä hiihtää kisan ilman veren makua suussa.

Nyt toivotan teille oikein mukavaa viikon jatkoa! Ja täällä pidän illalla peukut pystyssä, ettei Pikkuässän kuume nousisi uudelleen ja ensi yö olisi rauhallinen eikä liskojenyö. Nyt vaikka vitamiinipitoista smoothieta, appelsiinin lohkoja ja tyrnimarjoja popsimaan ja syöttämään pienelle toipilaallekin.

-Hilla

ps. Instagramissa mulla storyissä tällä hetkellä vastaus #uglyrunningface -haasteeseen. Käy kurkkaamassa sieltä, jos et vielä tiedä mikä se on. Jotain hauskaa, voin kertoa.

Instagramissa @hillasblog

+15

You may also like

3 kommenttia

 1. Hei,

  Paljon onnea tulevasta pienokaisesta! <3 Ihana uutinen ja itselle tietyllä tapaa ajankohtainen, sillä sain juuri ensimmäisen lapseni. Ja tsemppiä raskauteen! Olenkin jo lukenut useampaan otteeseen aiempaan raskauteesi ja liikuntaan liittyvät postaukset, mutta en malta odottaa tulevia postauksiasi aiheeseen liittyen!

  Seuraavaksi haluaisin esittää postaustoiveen eräästä aiheesta. Olen itse tällä hetkellä erityisen ahdistunut lapseni (ja toivottavasti joskus tulevaisuudessa syntyvän toiven lapsen) tulevaisuudesta. Kuten olemme viime aikoina huomanneet, ilmastonmuutokset vaikutukset näkyvät jo nyt luonnossa ja ilmastossa. Mikäli asialle ei tehdä mitään, 30 vuoden päästä pääkaupunkiseudulla ei esimerkiksi ole enää joka talvi lunta, jossa lapseni saisi hiihtää.

  En voi sanoa, että itse toimin esimerkillisesti ja mikäli lapseni kuitenkin joskus tulevaisuudessa tulee kysymään miksi emme tehneet mitään kun siihen oli vielä mahdollisuus, minulla ei ole antaa hänelle mitään selitystä. Haluaisin kuitenkin pystyä esimerkilläni ohjaamaan kasvavaa lastani kestäviin valintoihin ja siihen, että onni ei muodostu jatkuvasta lentämisestä Lapin hiihtokohteisin ja etelän aurinkorannoille taikka uusista vaatteista ja urheiluvälineistä. Kodin ei tarvitse olla kooltaan iso tai viimeisten trendien mukaan sisustettu vaikka rahatilanne kaikki nämä edellämainitut mahdollistaisikin. Haluan, että lapseni mahdollisilla lapsilla ja lapsenlapsilla olisi turvattu tulevaisuus maapallollamme.

  Luinkin viime vuoden lopussa kirjoittamasi pienen postauksen aiheesta, mutta olisi kiva kuulla tarkemminkin mietteitäsi aiheeseen liittyen etenkin koska tiedän, että sinulla on paljon kaltaisiani nuoria, perheellisiä lukijoita, joiden elämäntilanne mahdollistaa tietyn elämäntason ja kulutustottumukset. Olen itse yrittänyt jutella aiheesta ystäväpiirissäni, mutta olen huomannut, että oman elämäntavan kyseenalaistaminen on hankalaa meille kaikille ja ns. saavutetuista eduista on hankalaa luopua. Samalla olen kuitenkin huomannut, että tietyillä samaistuttavilla sosiaalisen median vaikuttajilla on mielipiteisiimme vaikutusvaltaa. Sinun ja perheesi elämä näyttää ainakin somen perusteella tasapainoiselta ja onnelliselta ilman, että se koostuu esimerkiksi jatkuvasta (edes vuosittaisesta) matkustamisesta ulkomaille tai uusimpien vaate- tai sisustustrendien shoppailusta. Olisi ihanaa, jos pystyisit valottamaan ajatusmaailmaasi meille muillekin.

  0
  1. Heippa Eiminen! Ensinnäkin, kiitos onnitteluista ja samaan syssyyn isot onnittelut sinne teillekin uuden elämän alun nuuhkutteluun. Tuo alun vauvakupla on niin erityistä aikaa kaikinpuolin. <3

   Kiva myös kuulla, että olet viihtynyt blogitekstieni parissa täällä blogissa. 🙂 Jatkoa raskaus/vauvajutuille on luvassa.

   Ja sitten tähän sinun toiveeseesi. Voin kertoa, että tämä on yksi eniten toivotuin postaus minulta. Saan niin sähköpostilla, täällä blogissa kuin Instagramin yksityisviesteilläkin toiveita siitä, että kirjoittaisin ajatuksiani ilmastonmuutokseen liittyen sekä vaikuttaisin ja toisin asiaa esille omien kanavien kautta. Tämä on tärkeä aihe minulle, niin koko maapallon kannalta kuin myös omien lapsieni tulevaisuuden kannalta. Aihe on kuitenkin niin iso ja moniulotteinen, että en ole vielä ihan uskaltanut kunnolla siitä kirjoittaa. Lähinnä pieniä paloja sieltä täältä ja tuonut asian tärkeyttä esille kokonaisuudessaan tai käytännön vinkeillä, kuten tämä keittiön lajittelupiste https://www.hillastenlund.com/2019/02/oma-lajittelupiste-keittioon/

   Koen myös välillä, ettei minulle ole riittävästi tietoa tai faktoja koko tämän asia taustalle. Mutta ehkä käännänkin tekstin vain omaksi pohdinnaksi ja kerron siitä, mitä itse asiasta ajattelen. Tykätään tosi perusarjesta ja uskon, että se on meidän suurin ekoteko. Auto löytyy ja ei olle vegaaneja, mutta silti koen, että tehdään kuitenkin useita hyviä tekoja tämän ilmaston hyväksi. Kuten vaikkapa kuluttaminen kokonaisuudessaan sekä matkustelun vähäisyys.

   Mutta juu, minä makustelen tätä aihetta ja mietin, millä kulmalla siitä voisin kirjoittaa. 🙂 Ja sitä minun ajatusmaailmaa sinä pyysitkin minulta, etkä mitää maailman kattavia ratkaisuja tähän käsillä olevaan ongelmaan.

   Mukavaa alkavaa viikonloppua teille!<3 /Hilla

   0
 2. Hei,

  Kiitos kivasta vastauksestasi! Joo en itse mitään ratkaisuja kaipaakaan, sillä mielestäni niitä löytyy jo runsaasti alan asiantuntijoiden artikkeleista ja haastatteluista, uutisista ja muista lähteistä. Jokainen kyllä tietää, että esimerkiksi lentämisen ja lihansyönnin vähentäminen auttaa ilmastonmuutoksen torjunnassa.

  Mielestäni sosiaalisen median vaikuttajien vastuulla ei aina edes ole ratkaisujen antaminen vaan enemmänkin ajatuksien herättäminen ja aiheesta puhuminen. Edelleen pinnalla on nimittäin monella ajatus siitä, että omilla teoilla ei ole merkitystä tai asiaa ei haluta edes ajatella sen vuoksi, että mitään muutoksia omaan kulutuskäyttäytymiseen ei haluta tehdä.

  Itse kamppailen sen välillä, että mitä oikeasti tarvitsen, mikä on vain kulutusyhteiskunnan tai tuttavapiirin minulle luoma tarve ja minkä verran kuluttamista on ok yhdelle ihmiselle tai pienelle perheelle. Etenkin se, että ihmiset ovat valmistuneet ja päässeet hyväpalkkaisiin töihin on aiheuttanut sen, että kulutus on lisääntynyt ympärilläni hurjasti.

  Tässä blogisi on mielestäni ihana inspiraation lähde, sillä perusarkenne on tosiaan mukavan oloista ja ei-kulutuskeskeistä ja uskon, että kasvatat myös lapsiasi samalla tavalla. En tiedä onko se niinkään ilmastokysymys kuin varallisuuskysymys, mutta on ihanaa, että olet esimerkiksi tuonut esille sen, että ostatte asioita (esimerkiksi lastenvaatteita ja miehesi sukset) kirpputoreilta tai muualta käytettynä. Ja oli jotenkin inspiroivaa, että vuodelle 2019 tekemässäsi unelmakartassa ei ollut ulkomaanmatkoja, uusia tavaroita, autoa, venettä tai poreammetta vaan mielestäni ilmaston kannalta kestäviä, kivoja unelmia. Juuri tästä ajatusmaailmastasi olisi kiva lukea enemmänkin 🙂

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *