Vietimme pääsiäistä perheen kanssa kylpylässä Tampereella. Tuo kylpyläviikonloppu on ollut jo useamman vuoden vanhemmillani samaisena viikkona ja tällä kertaa se osui pääsiäiseen. Neljä päivää vierähti mukavissa tunnelmissa ja tänään oli taas kiva palata arkeen.

Tämä lyhyt tynkäviikko alkoi kuitenkin vauhdikkaasti parilla valokuvauskeikalla Espoossa ja Helsingissä, siinä välissä kirjoitin yhden tekstin asiakkaalle, vastailin meileihin ja aikataulutin tätä viikkoa. Kun teen nelipäiväistä viikkoa lapsen ollessa aina perjantait kotona, ei tästä työviikosta ole jäljellä kuin huominen ja ylihuominen. Piti laittaa yrittäjänä tehokas aikataulutus näihin päiviin, jotta saan luvatut hommat hoidettua ennen viikonloppua. 😊

Tänään kalenteria tutkiessani tajusin samalla myös sen, että virallisen äitiysvapaan alkuun on tänään tasan kuukausi. Tällä kertaa äitoysloman alku ei kuitenkaan tunnu yhtä erikoiselta ja konkreettiselta kuin viime kerralla, jolloin sain sanoa heihei työläppärille, palauttaa työpuhelimen, avaimen ja siivota tavarat pois omalta työpisteeltä. Ja tulihan silloin hyvästeltyä työkaveritkin.

Tämän toisen raskauden kohdalla äitiysloman alun huomaa lähinnä Kelan myöntämästä päätöksestä ja sen päivämäärästä. Muuten ei tapahdu sen suurempia konkreettisia muutoksia elämässä tuon päivän kohdalla. Eli aika erilainen meininki tällä kertaa. Mutta juu, kyllä minä sitten toukokuun lopussa tai viimeistään kesäkuun alussa alan hieman rauhoittua töidenkin suhteen. Siinä vaiheessa saattaa iskeä lopullinen pesänrakennusviettikin, koti pitää saada valmiiksi ja pyykkään kaikki pienet vauvanvaatteet sieviin kasoihin vaatekaappiin odottamaan vauvan syntymää. Odottelen saapuvaksi myös sitä viimeisten raskausviikkojen turvotusta, kun sormukset eivät enää mahdu sormeen. Hehe!

Tällä viikolla ohjelmassa:

– kasvohoito kauneushoitolassa
– 3 työntäyteistä työpäivää
– pari kuvauskeikkaa
– pari yhteistyötä blogiin ja Instaan
– muutaman artikkelin kirjoittaminen sekä tämä blogi
– kaupassa käyn