Kaupallisessa yhteistyössä Kaslink Aito.

Olen koko ikäni ollut maitotuotteiden kuluttaja ja ne ovat kuuluneet osaksi päivittäistä ruokailuani. Olen siinä mielessä tyypillinen suomalainen. Reilu vuosi sitten aloin tutustua enemmän kaurasta valmistettuihin tuotteisiin, osin hyvinvoinnin näkökulmasta, osin ihon epäpuhtauksien takia, osin ympäristösyistä ja osin siksi, että vaihtoehtoja on nykyään enemmän tarjolla.

Meidän perheessä kauratuotteiden ja etenkin kauramaidon käyttö arjessa, ruuanlaitossa, leivonnassa ja lapsen ruokajuomana on lisääntynyt viimeisimmän vuoden aikana. Olen kokeillut kauratuotteita erilaisiin tarkoituksiin ja pian huomasin, että ne toimivat ihan yhtä hyvin kuin perinteiset lehmänmaidosta valmistetut tuotteet.

Kaurajuoma arjessa, leivonnassa ja ruuanlaitossa

Tällä hetkellä esimerkiksi yksi suosikkini on lähes joka aamuinen kaurapuuro, jonka keitän kauramaitoon. Siitä tulee mukavan pehmeä, maukkaampi ja kauramaito antaa puuroon myös ihanaa makeutta. Päälle laitan pakasteesta marjoja; vadelmia, tyrnimarjoja, mustikoita, mansikoita, mustaviinimarjoja, puolukoita, mitä milloinkin sattuu olemaan. Kauramaitoon keitetty aamupuuro tuntuu jollain tavalla tukevammalta ja pitää siksi vatsan kylläisenä pidempään. Lapsikin syö aamupuuronsa paremmin, kun olen keittänyt sen kauramaitoon – eron siis taitaa huomata joku muukin.

Leivonnassa kauramaito korvaa hyvin tavallisen maidon. Olen monet kerrat pyöräyttänyt sämpylätaikinan kauramaitoon tai leiponut pehmeät korvapuustit kauramaitoon. Blogiin jaoin tänä keväänä ohjeen pannukakku kauramaidosta, johon niin ikään tulee nesteeksi 8 desilitraa kaurajuomaa.

Kotimainen Kaslink Aito Kaurajuoma valmistetaan suomalaisesta kaurasta

Jossain vaiheessa käytin jonkin verran manteli-, riisi-, ja cashew-maitoa, soijamaitoa harvemmin, mutta nykyään kaupan hyllystä mukaan tarttuu lähes poikkeuksetta edellä mainittujen sijaan vain kauramaitoa. Suurimmat syyt ovat maku ja kotimaisuus. Minusta on upeaa, että meillä on täällä Suomessa kotimainen perheyritys Kaslink, joka tuottaa kauramaitoa Kouvolassa puhtaasta suomalaisesta kaurasta. Suomalaista perheyritystä ja kotimaisia raaka-aineita on kiva suosia, ja lisäksi kaurajuomat pärjäävät vertailussa maun ja laadun puolesta muihin verrokkeihin.

Kaslinkin Aito on tuoteperhe, jonka avulla on helppo korvata yksi jos toinenkin maitotuote kaurapohjaisella vaihtoehdolla. Aito-tuoteperhe tarjoaa kaurapohjaisia vaihtoehtoja niin juomiin, välipaloihin, leivontaan kuin ruoanlaittoonkin.