Pannukakku kauramaidosta

Miltä kuulostaisi kasa pannukakkua sunnuntain brunssille tai iltapäivän kahvihetkeen? Pellillinen pannukakkua on helppo valmistaa ja syntyy nopeammin kuin letut tai vohvelit. Muumimammakin teki aina pannukakkua, johtuiko ehkä siitä, että hänellä oli iso joukko ruokittavana. Pannukakku kauramaidosta sopii maidottomille syöjille ja valmistuu vikkelästi kruunaamaan vaikkapa viikonlopun brunssitarjoilut. Kauniisen tarjoiluun ja esillepanoon sopii vadelmat, mustikat, mansikat tai vaikka keltaiset mangopalat ja muutkin hedelmät. Kauravaahto, kermavaahto tai turkkilainen jugurtti on kirsikka tämän kakun päälle, mutta toimii myös ilmankin.

Pannukakku kauramaidosta

TARVITSET

  • 8 dl kauramaitoa
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja / (myös sämpyläjauhot käy, jos haluaa enemmän kuituja)
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 dl sulatettua margariinia tai öljyä

TEE NÄIN

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Sekoita vispilällä kauramaidon joukkoon kolme kananmunaa. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Yhdistä kuivat aineet maito-munaseokseen ja lopuksi juokseva margariini tai öljy. Anna taikinan tekeytyä noin 20 minuuttia, jotta jauhot turpoaa.

Ota reunallinen uunipelti ja laita nokare voita hetkeksi uuniin pellin päälle sulamaan. Kun voi on sulanut pellille, kallistele peltiä niin, että koko pelti on voideltu. Kaada sen jälkeen taikina pellille ja laita uuniin. (tällä kikalla äitini on aina voidellut pannukakkupellin ja lopputulos on ihanan rapea reunoilta) Paista pannukakkua 220 asteessa 30 minuuttia tai kunnes pinta on kullan ruskea.

Tarjoile pannukakku marjojen ja turkkilaisen jugurtin tai kauravaahdon kanssa.

Herkullista sunnuntaita sinulle! Täällä meillä paistaa parhaillaan aurinko siniseltä taivaalta ja pakkasta on muutama aste. Sunnuntain sanomalehden jälkeen taidan solmia lenkkarit tai monot jalkaan ja suunnata sunnuntailenkille.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

16+

You may also like

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *