10 liikkeen liikkuvuusharjoitus – dynaamisia ja staattisia liikkeitä koko kropalle

10 liikkeen liikkuvuusharjoitus

Liikkuvuuden ylläpito ja lisääminen.✨ Tärkeää aina, mutta erityisesti nyt raskausaikana, kun keho kasvaa, muuttaa muotoaan, tulee kömpelömmäksi ja vatsa alkaa painaa eri paikoista. Tänään aamulla kävelin 20 minuuttia päiväkodilta kotiin alkulämmittelynä ja sen jälkeen tein noin puolen tunnin liikkuvuusharjoituksen.🧘‍♀️

Liikkuvuudella tarkoitetaan kropan kykyä liikkua vapaasti ja sulavasti ilman kipuja ja jännityksiä. Ihminen on synnynnäisesti liikkuva ja liikunnallinen, toki isoja erojakin meissä on, mutta jokainen voi ainakin omalla harjoittelulla vaikuttaa omaan liikkuvuuteen, kropan notkeuteen ja lihasten palautumiseen. Istuminen, passiivisuus ja treenaaminen lyhentää meidän lihaksia, mutta dynaamisilla ja staattisilla liikkuvuusharjoituksilla lihaksiin voi palauttaa pituutta ja niveliin liikettä.

Liikkuvuusharjoittelu voi myös tuoda helpotusta kipuihin, suoristaa ryhtiä kun lihakset ei kiristä ja lisätä vartalon kykyä kestää kolhuja ja liikunnallisia aktiviteetteja. Näin raskausaikana liikkuvuuden ylläpito lisää ainakin minun kohdallani hyvinvointia, kun kroppa muuttuu ja pikkuhiljaa kasvavan vatsan myötä vähän jäykistyy.

Dynaamisia ja staattisia liikkeitä koko kropalle

Aamuinen harjoitukseni sisälsi dynaamisia venytyksiä sekä muutamia jooga- ja liikkuvuusliikkeitä, joita löydät näistä kuvista. Staattisemmissa asennoissa oleilin kaikessa rauhassa ja tunsin kuinka lihaksiin tuli takaisin pituutta. Dynaamiset liikkeet toi hien pintaan.🙏💪

Aktiivinen tekeminen on tehokas tapa lisätä lihaksen pituutta ja samalla liikkuvuutta. Kevyt aktiivinen lihastyö toimii myös palauttavana harjoitteluna. Laajoilla liikeradoilla tehdyt liikkeet lisäävät säännöllisesti tehtynä liikkuvuutta. Myös lihaskuntoharjoitteiden tekeminen laajoilla liikeradoilla ja kevyillä painoilla on hyvää liikkuvuusharjoittelua.

Toiminnalliset ja dynaamiset liikkuvuusliikkeet herkistävät lihasta reagoimaan venytykseen ja soveltuvat näin ollen hyvin urheilusuoritukseen valmistautumiseen. Dynaamiset eli liikkunnalliset liikkeet lämmittävät kroppaa ja toimivat siten myös alkulämmittelynä.

Kehon huoltaminen mahdollistaa liikkuvuuden ja liikunnasta nauttimisen

Erityisesti lonkankoukistajat, alaselkä ja ja pakarat ovat minulla raskausaikana ne paikat, jotka ensimmäisenä alkavat jäykistyä ja kiristellä vatsan kasvaessa. Viikonloppuna hiihdin kolme päivää peräkkäin, joten nyt alkuviikosta kehon huoltaminen on paikallaan.🎿🤰

Tärkeää on oppia kuuntelemaan oman kehon tilaa ja viestejä sekä aistia, miten erilainen toiminta vaikuttaa kropan toimintaan ja oloon. Harjoittelun, kokeilun ja tekemisen kautta oppii tuntemaan, mitkä ovat oman kehon ongelmakohtia ja millä tavoin niihin pystyy itse vaikuttamaan.

Liikkuvuusharjoituksen jälkeen olo kropassa on vetreä ja ihanan aukinainen

Tekisitkö sinäkin tänään muutaman liikkuvuutta lisäävän liikkeen, taukojumppana töissä, lenkin jälkeen lämpimänä tai illalla televisiota katsoessa? Ideoita liikkeisiin voit katsoa näistä kuvista. Harjoituksen jälkeen olo kropassa on ihanan vetreä ja aukinainen, voin luvata. 😍🤩👌

Liikkuvuusharjoituksen jälkeen kropan asettuminen uuteen asentoon saattaa jopa aluksi tuntua oudolta. Oma huomioni tältä päivältä oli alaselän jumin katoaminen.

Aurinkoista tiistaipäivän jatkoa sinulle sinne! 🌞

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Lue lisää:

Liikunnan rinnalle monipuolista kehonhuoltoa.

Onni asuu onnellisessa kropassa.

Pieniä muutoksia ruokavalioon kohti hyvää oloa

Mitä kokonaisvaltainen hyvinvointi minulle tarkoittaa?

Kokonaisuus ratkaisee – Suhteuta vaatimuksesi tämän hetken voimavaroihisi

13+

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *