10 liikkeen liikkuvuusharjoitus

Liikkuvuuden ylläpito ja lisääminen.✨ Tärkeää aina, mutta erityisesti nyt raskausaikana, kun keho kasvaa, muuttaa muotoaan, tulee kömpelömmäksi ja vatsa alkaa painaa eri paikoista. Tänään aamulla kävelin 20 minuuttia päiväkodilta kotiin alkulämmittelynä ja sen jälkeen tein noin puolen tunnin liikkuvuusharjoituksen.🧘‍♀️

Liikkuvuudella tarkoitetaan kropan kykyä liikkua vapaasti ja sulavasti ilman kipuja ja jännityksiä. Ihminen on synnynnäisesti liikkuva ja liikunnallinen, toki isoja erojakin meissä on, mutta jokainen voi ainakin omalla harjoittelulla vaikuttaa omaan liikkuvuuteen, kropan notkeuteen ja lihasten palautumiseen. Istuminen, passiivisuus ja treenaaminen lyhentää meidän lihaksia, mutta dynaamisilla ja staattisilla liikkuvuusharjoituksilla lihaksiin voi palauttaa pituutta ja niveliin liikettä.

Liikkuvuusharjoittelu voi myös tuoda helpotusta kipuihin, suoristaa ryhtiä kun lihakset ei kiristä ja lisätä vartalon kykyä kestää kolhuja ja liikunnallisia aktiviteetteja. Näin raskausaikana liikkuvuuden ylläpito lisää ainakin minun kohdallani hyvinvointia, kun kroppa muuttuu ja pikkuhiljaa kasvavan vatsan myötä vähän jäykistyy.