Kaupallinen yhteistyö Cool-X:n kanssa. 

Olin viikonloppuna hiihtämässä Lahdessa ja samalla avaamassa tämän vuoden hiihtokauden. Hiihtäminen tuntui mukavalta, suksi luisti ja ai että nautin taas pitkän tauon jälkeen vauhdin hurmasta ladulla.

Eilen jo kuitenkin huomasin, että lihakset olivat jumissa ihan oudoista paikoista. Viikonlopun hiihtolenkki tuntui yläselän lihaksissa, pakaroiden sivuosissa sekä takareisissä. Hiihtolenkin aikana olin käyttänyt lihaksia, joita ei ole tullut hetkeen rasitettua juoksulenkeillä, porrastreeneissä, uimahallissa tai kuntosaleilla käydessä.

Juuri tästä syystä monipuolinen liikunta on niin parasta. Tulee käytettyä koko kehon lihaksistoa ja kaikki osa-alueet kropassa saavat vahvistusta. Pysyvät tasapainossa.

Juoksusta saan luita vahvistavaa iskutusta ja hengityselimistö tekee töitä samalla kun kestävyyskunto kehittyy. Kuntosalilla kerään lihasvoimaa ja koettelen välillä maksimaalista voimaa. Hiihtolenkillä vauhti vaihtelee alamäkien lepohetkistä ylämäkien reippaaseen tahtiin. Hiihtäessä keskivartalostani on löydyttävä tukea ja ylävartalo pääsee töihin sauvoja lykkiessä. Joogassa mieli ja keho saavat rauhoittua, palautua ja venyä takaisin täyteen mittaansa. Uiminen on puolestaan ihanan sulavaliikkeistä liikuntaa, joka samalla palauttaa.

Monipuolisuus tukee liikunnallisuutta

Jokaisella liikuntamuodolla on etunsa. Ihannetilanteessa ehtisin harrastaa monipuolisesti erilaisia lajeja ja antaa sitä kautta keholleni erilaisia ärsykkeitä. Monipuolisuus pitää vetreänä, vastaanottavana ja liikunnallisena. Mielestäni ihmisen liikunnallisuus on juurikin sitä, että kroppa taipuu moneen ja omalla keholla on mahdollista harrastaa monia lajeja. Liikkua ja liikutella. Samalla monipuolisuus ja vaihtelevaisuus tekevät hyvää pääkopalle, ainakin jos puhun omasta puolestani. :)

Kaiken liikunnan ja urheilun ohella olisi tietysti hyvä muistaa palautuminen ja lepo. Meidän perheessä liikunta on tässä vaiheessa elämää melko suorituskeskeistä ja aikataulutettua, etenkin arkena. Jos haluamme Danielin kanssa urheilla työpäivän jälkeen illalla, on lapsen hoidosta otettava läpsystä vaihto, jolloin useimmiten teemme jotain tehokasta ja hikoiluttavaa. Se siis tarkoittaa sitä, että lähden mieluummin juoksemaan 45 minuuttia omalta ovelta kuin uimahallikeikalle, joka vie yhteensä ainakin sen 1,5 tuntia. Tällä hetkellä usein maksimoimme urheilussa aikaa ja tehokkuutta.

Voin ihan suoraan sanoa, että kehon huoltaminen ja aktiivinen palauttelu sekä venyttely liikuntasuoritusten jälkeen tai lisäksi ovat aika vähissä tässä huushollissa. Vaikka niin ei pitäisi olla. Veikkaan, että sama tilanne on monen muunkin liikkujan kohdalla.

Liikunnan rinnalle monipuolista kehonhuoltoa

Palautumista ja kehonhuoltoa voi tehdä monella tavalla ja apuna voi käyttää myös näitä Cool-X:n tuotteita, jotka ovat kehitetty juurikin palautumiseen ja lihaksiston hyvinvointia tukemaan.