Kuukausi sitten kirjoitin täällä siitä, miltä tuntui ensimmäinen kuukausi päätoimisena yrittäjänä? Tänään on helmikuun viimeinen päivä, joten otetaanpa uusi näkökulma käsittelyyn: millainen on tyypillinen työviikkoni? Miltä työviikkoni nykyään näyttävät ja mistä asioista työviikkoni yleensä koostuu?

Tavallaan voisi ajatella, että tyypillinen työviikkoni olisi muuttunut tosi paljon, mutta hetken asiaa pohdittuani tulin siihen tulokseen, että työn tekemisen tapa on muuttunut, mutta itsessään työ ei. Olen tehnyt erilaisia markkinoinnin ja sisällöntuotannon töitä koko lyhyen työurani ajan ja edelleen sama jatkuu, mutta nyt vain yrittäjän roolissa. Nyt teen työtä kotona, kahviloissa ja asiakkaiden luona, mutta itsessään työ on melko samanlaista.

Asiakkaiden toiveet, tavoitteet, kampanjoiden suunnittelu, rakentaminen, ideointi ja moni muu tässä työssä on edelleen sitä samaa, mutta nyt muodostan päiväni vain itse ja huolehdin taloudellisesta puolesta itse. Työnantajan maksaman kuukausipalkan sijaan mielenkiintoni on nyt summissa, joita pystyn yrittäjänä laskuttamaan, ja se on myös yksi isoin ero.

Mistä työviikkoni nykyään koostuvat?

Tällä viikolla olen käynyt Helsingissä tapaamassa asiakasta, joka otti minuun yhteyttä pari viikkoa sitten ja kysyi, josko voisin auttaa heidän tuotteen markkinoinnissa. Kävimme läpi tuotetta, sen myyntiä ja nykyistä markkinointia. Mietimme asiakkaan kanssa yhdessä, millaisia asioita tulevaisuudessa on tavoitteena ja minkälaisia kohderyhmiä markkinoinnilla pitäisi tavoittaa. Tämän tapaamisen jälkeen projekti etenee ehkä asiakkuudeksi, jos pääsemme yhteiseen säveleen jatkosta ja suunnitelmista.

Tällä viikolla piti olla myös yhden kaupallisen blogiyhteistyön valokuvaukset. Olin menossa kokeilemaan erään yrityksen palvelua, mutta varausjärjestelmässä olikin tapahtunut kömmähdys ja aikani oli varattu vasta maaliskuulle, vaikka sen piti olla nyt helmikuussa. No, varasimme uuden ajan parin viikon päähän ja siirsimme kaupallisen blogiyhteistyön toteuttamisen hieman eteenpäin.

Olen myös kirjoittanut eräälle asiakkaalle kaksi artikkelia, joita he hyödyntävät sisällöntuotannossaan. Noiden artikkelien valokuvat olin käynyt ottamassa Helsingissä toissa viikolla, joten tällä erää vain tekstin tuottaminen riitti. Kuvitus odotti muokattuna valmiina, sen olin tehnyt viime viikolla.

Näiden lisäksi olen puhunut yhden Instagram-sisällöntuotantoon liittyvän puhelun asiakkaan kanssa, vaihtanut kymmeniä sähköposteja, lähettänyt pari tarjousta pyydetyistä työtehtävistä, lähestynyt kahta kiinnostavaa yritystä blogiyhteistyöehdotuksella ja buukannut pari yhteistyötä omaan Instagramiini maaliskuun loppuun ja helmikuun alkuun.

Työviikko koostuu myös bloggaamisesta

Näiden duunien lisäksi kirjoitan ja valokuvaan tätä omaa blogiani teille ihanille lukijoilleni. Sitä mitä milloinkin mieleen tulee, vaikka taustalla on myös sisältösuunnitelma Excel-tiedostona. Se on enemm