Olemme sattuneesta syystä harrastaneet viime viikkoina lähimatkailua ihan kotikulmilla. Näillä viimeisillä raskausviikoilla emme ole tehneet kesäsuunnitelmia kovin kauaksi kotia. Se ei ole kuitenkaan millään tavalla haitannut kesäiseen lomatunnelmaan pääsemistä. Läheltä kotia löytyy mukavia päiväretkikohteita niin aikuisille kuin lapsen kanssa tutkittavaksi.

Pienen lapsen kanssa lähimatkakohteiden ei tarvitse olla kovinkaan kummallisia, kun ihmeteltävää riittää jo merenrannan kivissä tai uudessa leikkipuistossa. Toki maiseman vaihdos virkistää isompaakin ja olen tosi mielelläni kehitellyt meille päivän kestäviä retkikohteita pääkaupunkiseudulle tai lähelle pääkaupunkiseutua.

Daniel on vielä arkipäivät töissä siihen saakka, kunnes vauva syntyy. Hän aloittaa isyysloman ja kesäloman vasta sitten vauvan synnyttä, joten olemme tehneet päiväretkiä kotikulmille ihan Pikkuässän kanssa kahdestaan. Hyvin on sujunut niinkin. Olemme saaneet päivät mukavasti kulumaan ja viettäneet aurinkoisia kesäpäiviä ulkosalla yhdessä. Muutama jäätelökin on tullut syötyä.

Lähimatkailua pääkaupunkiseudulla

Listaan tähän muutamia lähimatkailukohteita pääkaupunkiseudulla tai lähellä pääkaupunkiseutua. Sellaisia, joissa olemme Pikkuässän kanssa käyneet tai ajatelleet, että joskus olisi mukava käydä perheen tai kavereiden kanssa.

Porkkalanniemen rantakalliot ja luontopolku

Aloitetaan nyt Kirkkonummen omalla kohteella Porkkalanniemen rantakallioilla. Tämän postauksen kuvat kun on otettu juurikin Porkkalanniemessä. Kävimme siellä piknik-retkellä siskojeni kanssa viime viikolla.

Auton saa parkkiin luontopolun lähelle, lapsi jaksaa kävellä luontopolkua juuri reilut pari kilometriä rantaan, jossa voi nauttia eväät ja paistatella päivää aaltojen kohdatessa rannan kallioita ja kiviä. Porkkalanniemessä on myös grillikatos ja sinne tuodaan polttopuita, joten lounaan tai päivällisen kokkaaminen grillillä tai nuotiolla onnistuisi siellä hyvin. Katselin myös, että rantakallioilta löytyisi monta hyvää teltan paikkaa, jos yön yli retken haluaisi tehdä. Saisi herätä lokkien huutoon ja pulahtaa mereen uimaan teltasta herättyään.

Meikojärven ulkoilualue

Kirkkonummelta löytyy toinenkin kiva retkeilykohde uintimahdollisuuksineen: Meikojärven ulkoilualue. Järven kiertää 8 kilometrin mittainen rantapolku ja koko matkan saa katsella kauniita näkymiä. Alueelta löytyy lasten kanssa käveltäväksi lyhyempiä reit