Ensihetkiä vauvan kanssa

Vauvalle tulee tänään ikää kymmenen vuorokautta. Olemme nauttineet arvokkaista ensihetkistä vauvan kanssa pari päivää ensin sairaalassa ja nyt viikon verran kotona. Olemme nuuhkineet vauvan tuoksua ja katselleet hänen pieniä sormia ja varpaitaan. Olemme suukotelleet ja vain ihmetelleet pitkiä hetkiä, miten ihana ja rakas hän on.

Ensihetkiä vauvan kanssa

Vauvakupla on maaginen. Elämä jollain tavalla pysähtyy. Ei ole käsitystä viikon päivistä tai kellon ajasta, kuukaudesta just ja just. Taitaa olla kesä ja heinäkuu.

Vauvan tuoksu

Vauvan tuoksu on tuoksu, jota voisin purkittaa ja nuuhkia vuosienkin jälkeen. Mutta tietäessäni sen olevan mahdotonta, haluan haistella tätä tuoksua nyt kaikessa rauhassa. Vetää oikein sieraimet täyteen useaan kertaan päivässä.

Pesimme vauvan eilen ensimmäistä kertaa kylvyssä sitten synnytyksen. Lapsivesi oli puhdasta, joten hänet vain pyyhittiin kuivaksi ja tuotiin rinnalleni synnytyksen jälkeen. Siitä asti hän on ollut vierelläni. Tuoksu on sekoitus vauvaa ja rintamaitoa. Imelän ihanaa, kuten koko vauvakuplakin.

Jollain tavalla vastasyntyneen pienuus aina yllättää. Vaikka vauva on ihan normaalin kokoinen, syntyessään 3,5 kiloa, kohta lähemmäs 4 kiloa, tuntuu hän silti niin pieneltä, hennolta ja sylissä uskomattoman kevyeltä. Ainakin sen jälkeen, kun on koko raskauden bodannut kasvaneen masun kanssa 16 kiloisen taaperon kanssa ja nostellut häntä syliin, keinuun, vaunuihin ja milloin minnekin. 3,5 kiloa on sen jälkeen kuin höyhen sylissä.

Synnytys sujui hyvin ja vauhdilla, mutta onhan se aina iso koettelemus koko vartalolle ja olo on sen jälkeen ollut normaalia väsyneempi, vaikka vauva onkin nukkunut ja syönyt pääosin todella hyvin. Ensimmäiset kaksi yötä vauva nostatti sairaalassa maidon imemällä lähes kaiken aikaa. Sitten maitoa onkin riittänyt ja vauva on voinut nauttia työnsä tuloksesta. Imetys sujuu kivasti ja vauva nautiskelee pyörryspäissään maidosta.

Kesämökille vauvan kanssa

Olemme nyt pari viikkoa kotona kaikessa rauhassa. Käymme ensi viikolla vauvan kanssa neuvolassa ja sitten siirrymme kesämökille jatkamaan kesän viettoa. Syödään, nautitaan, tutustutaan vauvaan, puuhastellaan kesäjuttuja ja nukutaan. Yksinkertainen resepti. Eniten mökille pääsemisessä odotan puulämmitteistä saunaa ja järveen pulahtamista laiturin nokasta.

Danielillakin on vielä koko elokuu kesälomaa, hänestä on ollut paljon apua päivittäin. Kahden lapsen kanssa kädet täyttyy duunista uudella tavalla ennen kuin tähänkin tottuu ja oppii.

Synnytyksen jälkeiset hormonitkin ovat olleet läsnä. Eilen Daniel laittoi Spotifystä soimaan kauniin biisin. Katsoin vain vauvaa musiikin soidessa ja samalla hetkellä kyyneleet alkoivat valua silmistäni. Siinä on pienessä hetkessä niin monta isoa tunnetta. Onnellisuus, ilo ja rakkaus. Sekä suuri helpotus siitä, että vauva on lopulta turvallisesti täällä maailmassa meidän kanssa.

Oma vauvahan on luonnollisesti se maailman kallein ja suurin aarre. Jatkamme maagisessa vauvakuplassa hänen kanssaan. ❣️

Aurinkoista sunnuntaipäivän jatkoa.

Hilla

Instagramissa @hillasblog

+63

You may also like

5 kommenttia

 1. Onnea teille hurjan paljon! ❤️Meillä vauva on nyt 9 päivän ikäinen. Syntyivät aika lähekkäin. Vauvakupla on tosiaan maahinen ja ihmeellinen. Meillä vielä odotellaan kuitenkin että syöminen lähtisi sujumaan, vauvan pienuuden vuoksi se on ollut ongelmallista. Ihanaa että teillä sujuu ❤️

  0
  1. Lämpimät onnittelut myös teille sinne!❣️👶🏻😇 Nyt vauvat ovat täällä meidän kanssa. Voi että, paljon tsemppiä alun imetyshaasteisiin, jotka varmasti siitä pian helpottaa, kun vauva ja vauvan suu kasvaa. Meillä opetellaan nyt kahden lapsen handlaamista yhtä aikaa, uusi tilanne tämä meille ja tekemistä riittää. ☺️👶🏻👧🏼 Ihania hetkiä sinne pienen kanssa. 😘💝

   0
 2. Onnea Hilla teidän perheelle pienestä uudesta ihanasta tulokkaasta!
  Seurailen aina välillä kuulumisiasi täältä.. 🙂 Ihanaa kesän jatkoa teille!

  Johanna jäätelökioskilta&muksut 5+kk ja reilu 1,5v

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *