Miten synnytys sujui?👶🏻 Kerron myöhemmin blogissa tarkemmin, mutta tässä lyhyesti synnytyskuulumisia. Ensinnäkin olen kiitollinen siitä, että synnytys sujui turvallisesti, ja voimme molemmat vauvan kanssa hyvin. Tietenkin oma olo on parhaillaan vähän kuin jyrän alle jäänyt. Kaikki lihakset ovat kipeinä kuin kovimman voimatreenin jälkeen ja sisäelimet ja keskivartalon lihakset hakevat uutta paikkaansa. Nyt lepäillään, kerätään voimia ja syödään hyvin vauvan kanssa.

Vauhdikas synnytys

Synnytystä autettiin käynnistymään ballongilla, jonka jälkeen kaikki etenikin vauhdilla ja vauva syntyi maailmaan rytinällä kuin raketti. Synnytys kesti 1h ja 42 min, josta ponnistusvaihe 7 minuuttia. Syöksyllä tuli esikoinenkin, mutta tämä toinen synnytys oli silti ihan erilainen, voimauttava kokemus. Muistan synnytyksestä tällä kertaa kaiken ja pysyin vauhdissa mukana niin fyysisesti kuin henkisesti. Kivunlievityksenä toimi hengittämiseen keskittyminen, Danielin ja kätilön tuki ja turva sekä ponnistaessa ilokaasu. Muuta ei olisi ehtinytkään. Kun vauva oli jo syntynyt, oli ammeessa vasta vesi. Kyllä synnyttäminen on eläimellistä ja alkukantaista menoa, ei voi muuta sanoa.

Synnytys Espoon sairaalassa

Iso kiitos Espoon sairaalan osaaville kätilöille, hoitajille ja lääkäreille.💛 Koin, että minusta pidettiin tosi hyvää huolta koko sairaala-ajan ja olo oli turvallinen. Synnytystoiveitani kuunneltiin, tsempattiin tiukoissa tilanteissa ja lopussa kukki jo huumorikin, kun naurettiin hauskimmille käänteille. Kuten sille, että Danielin nimi vaihtui Mikaeliksi kesken synnytystohinan ja -vauhdin.😅 Kohtaamiset kaikkien kanssa oli mukavia ja lämpimiä.☺️

Tämä kuva on otettu synnytyshuoneessa 2 tuntia sen jälkeen, kun vauva oli syntynyt samaiselle sängylle. Uuden Espoon sairaalan tilat on hienot ja tämä synnytyshuonekin tuntui mukavan kotoisalta. Pari vuorokautta ehdimme sairaalassa olla, mutta sen jälkeen oli ihanaa päästä kotiin ja omiin nurkkiin. Sellainen keikka oli meillä viime torstaina. Huh. Kaiken hien, ponnistelun ja kivun jälkeen palkintona maailman paras 3,5 kilon ja 52 cm pötkö sylissä ja ekaa kertaa tissillä. Olo helpottunut.💛

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Muita synnytykseen liittyviä tekstejäni.

Muita raskausaikaan liittyviä tekstejäni.