Ensimmäinen kesäreissu nelihenkisenä perheenä

Aloitimme torstaina ensimmäisen kesäreissun nelihenkisenä perheenä. Kävimme keskiviikkona vauvan kanssa neuvolassa, jossa tsekattiin painon nousu parin viikon iässä. Painoa oli tullut vauvalle hyvin ja kaikki muutenkin sujuu, joten päätimme pakata kimpsut ja kampsut ja vaihtaa hetkeksi maisemaa.

Tuntui siltä, että koko kesä on vietetty tähän mennessä kotinurkissa synnytystä odotellessa, joten vaihtelu todellakin virkistää. Ihana lähteä vähän kauemmaksi kesäreissuun ja pienelle Suomi-roadtripille.

Ensimmäinen kesäreissu nelihenkisenä perheenä

Pakkaaminen otti torstaina kyllä oman aikansa. Heh ja huh. Kaipa tässäkin taas harjoitus tekee mestarin. Taisi olla taidotkin vähän ruosteessa. Aamulla aloitimme ja vasta iltapäivällä pääsimme matkaan täyden auton kanssa.

Pakkaamisen ohella imetin monta kertaa, viihdytin Pikkuässää, laitoin ruokaa, Daniel pesi 3 koneellista pyykkiä lakanat mukaan lukien, ajoi nurmikon ja lopuksi koitettiin jättää koti vielä siistiin kuntoon, että on kiva sitten palata kahden ja puolen viikon kuluttua takaisin kotiin.

Pakattiin mukaan kaikki hellemekoista villapaitoihin. Mukaan lähti retkeilyvarusteita, uimarengas, pelastusliivit, kalastuskamat, vauvan vaipat, hoitoreppu, vaunut, kantorinkka, potta, kassit, muutamat vaihtovaatteet extraa ja kaikki muu oleellinen ja vähän olematontakin. Esimakua siitä, miten perheelliset reissaa. Meillä on kuitenkin vain kaksi lasta. 😅

Aloitettiin reissu helpolla kohteella ja päräytettiin Hollolaan mun vanhempien luokse. Kuten olen aikaisemminkin todennut, täällä ruokahuolto toimii, on hoitajia ja sylejä vauvalle ja kotoisat oltavat muutenkin. Daniel suunnistaa sunnuntaina pitkän matkan kilpailun Lahti-Suunnistuksissa, joten siinä myös toinen syy, miksi tänne tulimme.

Mökkimaisemiin lomailemaan

Maanantaina jatkamme kesämökille Itä-Suomeen. Ajattelimme viihtyä mökkimaisemissa vajaan viikon verran, vaikka sääennusteiden mukaan elohopea tippuu reiluun kymmeneen asteeseen alkuviikolla näiden helteiden jälkeen. Villapaidoillekin tulee käyttöä. Tanssitaan sadetansseja laiturilla ja lämmitetään saunaa ja tuvan uunia siinä tapauksessa.

Muurikkaletut ja savukala taitaa maistua yhtä hyvälle villapaidassakin. Järvimaisema mökin laiturilta on aina kaunis, satoi tai paistoi.

Mökkiviikon jälkeen siirrämme sijaintimme Itä-Suomesta länsirannikolle Pietarsaareen merenrantaan. Sielläkin jatkuu mökkielämä ja samalla vauva pääsee käymään ensimmäistä kertaa ruotsinkielisillä juurillaan fammon ja faffan luona. Olemme saaneet kutsun myös hääjuhliin, joten kesäreissun aikana juhlitaan rakkautta.

Daniel säästi tänä vuonna kesälomansa elokuulle, jotta saamme viettää aikaa mahdollisimman paljon nyt yhdessä vauvan synnyttyä. Minullekin tämä tuntuu ihan kesälomalta, kun vierellä on Daniel näin pitkään apuna. Kiva päästä rauhassa aloittamaan elämää vastasyntyneen vauvan kanssa.

Bloggausta vauvan tahdilla

Minäkin aion ottaa kaiken ilon ja ihanuuden irti näistä hetkistä pienen vauvan kanssa ja kesäreissusta perheen kanssa. Lomailla ja nauttia. Siksi blogi päivittyy heinä- ja elokuussa vauvan tahdilla. Sen mukaan, miten aikaa on tai ei ole. Bloggaustahti saattaa vaihdella myös sen mukaan, kuinka monta imetyskertaa yön aikana on ollut. Virtaako korvieni välissä ajatukset vai lähinnä tissimaito. Jälkimmäisen kohdalla mieli kallistuu helpommin päiväunien puolelle. 😉

Helteistä kesäillan jatkoa sinulle!

Hilla

Instagramissa @hillasblog

+38

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *