Aloitimme kesälomareissun parahiksi juuri sillä hetkellä, kun lämpömittarin elohopea tippui kerralla viisitoista astetta. Vaikea puhua kesästä, kun lapselle piti pukea tuulipuvun alle villapaita ja peitellä korvat pipon alle. Olin varautunut itsekin Suomen kesään villapaidalla, mutta siitä huolimatta omat käsineet ja pipo unohtuivat pakata matkaan mukaan.

No, se siitä säiden surkuttelusta. Emme vaipuneet murheen alhoon, vaikka tukka meinasikin lähteä päästä pohjoistuulen puhaltaessa kylmästi. Uimarenkaan tilalle oli vain keksittävä muuta tekemistä.

Olemme lämmittäneet mökillä saunaa joka ilta ja ottaneet esimakua avantouintiin mökkijärvessämme. Olemme paistaneet nuotiolla lettuja ja tunteneet tulesta hohkanneen lämmön poskissamme. Teimme kävelyretken Timon taipaleen -ulkoilureitille tyhjentääksemme samalla Pikkuässän akkuja.