Puutarhaan kaunis ja älykäs valaistus Ledvancelta

Kaupallinen yhteistyö Ledvance.

Teimme viime vuonna ennen syksyn tuloa terassirempan, jonka yhteydessä laajensimme terassia ja rakensimme muurin kukkapenkin ja laudoituksen väliin. Pääsimme eroon pienestä nurmikaistaleesta terassin ja kukkapenkin välissä. Samassa yhteydessä poistimme vanhan ulkovalon, joka törötti paraatipaikalla terassin keskellä hieman vinossa ja antoi kehnosti keltaista valoa ympärilleen. Rempan aikana uudet ulkovalot hiipivät ensimmäisen kerran mieleeni.

Terassin laajennus antoi kipinän ulkovalojen uudistamiseen ja etenkin niiden päivittämiseen 2021-luvulle. Pienen tutkimusmatkan jälkeen tiemme kohtasivat Ledvancen kanssa ja samalla tuli todettua, miten laadukkaita, tehokkaita ja ennen kaikkea älykkäitä ulkovaloja nykyisin valmistetaan. Ledvancen valikoimaan kuuluu erilaisia LED-valaisimia , fiksuja älykoti- ja älyrakennusratkaisuja sekä perinteisiä valonlähteitä.

Puutarha esiin valaistuksella

Kuten mainitsin, entinen ulkovalomme terassilla oli ruskea sammaloitunut tolppa, joka antoi himmeää keltaista valoa ympärilleen. Nämä Ledvancen laadukkaat ulkovalotuotteet ovat jotain aivan muuta. Ne valaisevat juuri niin paljon ja sillä sävyllä kuin itse haluamme. Älytoimintojen ansiosta voimme säätää valoja etänä apin kautta suoraan omasta puhelimesta; himmentää, vaihtaa väriä, sammuttaa tai laittaa vaikka iloisesti vilkkumaan, jos haluamme diskomeininkiä terassitansseihin.

Valonlähteen tärkein tehtävä on antaa valoa – valaista pimeinä syksyiltoina, tuoda tunnelmaa kesäillan hämärtyessä tai toivottaa valaistuksella tervetulleeksi kotiin saapuessa. Sen Ledvancen tuotteet hoitavat.

Pihavaloissa minua viehättää eniten maantasossa olevat valaisimet, jotka suuntaavat valoa kohdistetusti puihin, pensaisiin tai esimerkiksi pihan kallioseinämään tai kiviin. Valot tuovat niiden yksityiskohdat kauniisti esiin hämärällä ja pimeän aikaan. Sellaista valotaidetta näkee useammin puistoissa ja julkisilla paikoilla, mutta nykytekniikalla kauniita valaistuksia voi rakentaa helposti myös omalle pihalle.

Älykkäät pihavalot toimivat puhelimen apilla

Kesällä kotimme laajenee terassin ansiosta pihalle ja mikäs sen mukavampaa kuin kesäiltana sytyttää valot luomaan tunnelmaa.  Eikä ihan mikä tahansa valo, vaan Ledvancen WiFi-teknologiaa käyttävä SMART+ WiFi-valaisin. SMART+ WiFi-tuoteperheen valikoima sisältää useita erilaisia lamppuja, valonauhoja, pistorasioita ja valaisimia sisä- sekä ulkokäyttöön. Vaikka tässä tekstissä keskityn ulkovalaistukseen, on Ledvancella laaja valikoima valoja ja valaisimia myös sisäkäyttöön.

Valoilla voi luoda yksilöllisiä tunnelmia, sillä valaisimilla on erilaisia toimintoja, joita voi ohjata älypuhelimeen maksutta ladattavalla SMART+ WiFi-sovelluksella. Ledvancen puhelinsovellus löytyy sovelluskaupasta ja se on helppo asentaa ja käyttää. Sovellus ladataan puhelimeen ja yhdistetään WiFillä toimiviin valaisimiin, jonka jälkeen niitä voi hallita omasta puhelimesta.

Käytännössä valaisin yhdistyy automaattisesti puhelimeen ja vilkkuessaan valo kertoo käyttäjälleen, että se on tunnistettu ja toimii sen jälkeen puhelimen kautta.

LED-valoissa värivaihtoehtoja on miljoonia, joten sopiva valon väri löytyy varmasti jokaiselle. Työvalona valonlähde voi olla kirkas, kun taas tunnelmalliseen koti-iltaan valoa voi himmentää tai valita lämpöisemmän sävyn. Kesän puutarhajuhlien vaihtuessa diskoillaksi voi valot laittaa vaihtamaan väriä. Himmennys on ominaisuus, josta pidän erityisesti.

Valaistusta moneen tarpeeseen

Nämä älykkäät valaisimet todella haastavat minunkin ajatukset valoista ja valaisimista. Enää ei ole vain vaihtoehtoja valo päällä ja pois päältä, vaan sen lisäksi valoja voi hallita puhelimelta etänä, väriä voi vaihdella ja valon voimakkuuksia säätää itse. LED-valojen kirkkaus ja teho ovat muutenkin omaa luokkaansa. Niissä on parempi valon laatu, kustannustehokas toiminta ja asennus on helppoa.

Voinen paljastaa, etten ole mikään tekniikan ihmelapsi, mitä tulee kodintekniikkaan, mutta näiden valojen kanssa pärjäsin oikein hyvin. Sain ne asennettua ja yhdistettyä puhelimeen ihan itse. Se kertoo, että niiden käyttäminen ja hallinta on tehty helpoksi.

Osan Ledvancen valoista voi asentaa kiinteästi tiettyyn paikkaan, esimerkiksi talon seinään tai portin pieleen toivottamaan saapujat tervetulleeksi. Me sen sijaan valitsimme Ledvancen valikoimasta valaisimia, joiden paikkaa voimme muuttaa, kunhan sähköjohto ja pistorasia ovat saatavilla. Nyt valot valaisevat takapihan kalliorinteen kiviä, Rhododendron-puskaa sekä valonauha terrassin muurilla.

Viime kesänä toivoin muutamia kohdevaloja puskien tai puiden alle. Olin miettinyt myös kalliorinteen havukasvien valaisemista maantasosta. Näillä valaisimilla se on mahdollista ja voimme vaihdella niiden paikkoja kesän ja syksyn edetessä.

Nämä tuotteet kuvissa:

Ulkovalaisin LEDVANCE SMART+ Outdoor Neon Flex 3m + Wifi technology

Ulkovalaisin LEDVANCE SMART+ WiFi Garden Pole Mini 80lm rgbw

Ulkovalaisin LEDVANCE SMART+ WIFI GARDEN 3 Spot

Ledvancen tuoteperheestä voi aloittaa jollain valaisimella ja myöhemmin laajentaa valaisinperhettä. Kaikki valaisimet on mahdollista saada hallittavaksi yhteen ja samaan sovellukseen.

Haluan mainita vielä valojen etäkäyttömahdollisuuden, mikä käytännössä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että pimeän aikaan pihavalot voi säätää päälle ennen kotiin saapumista. Tai kotoa lähdettyään puhelimesta voi vielä jälkeenpäin tsekata, että tulihan kaikki valot sammutettua. Jos ei, niin sovelluksen kautta ne voi sammuttaa etänä.

Valonlähteitä voi ohjata äänikomennoin älykaiuttimilla (Google Assistant tai Amazon Alexa), jos sellainen on kotona käytössä. WiFi-sarjasta löytyy myös älypistorasiat sisä- ja ulkokäyttöön. Niihin voi liittää jo kotoa löytyvät ei älykkäät valaisimet, jonka jälkeen niitäkin voi hallita WiFi-järjestelmän kautta. Silloin koko kodin valaisimet voi kytkeä päälle ja pois tai ajastaa syttymään tiettyyn kellonaikaan sovelluksen avulla. Lisäksi pistorasiat mittaavat sähkönkulutusta.

Pihavalojen yhteydessä vaihdoimme myös muutamiin E27-kantaisiin sisävaloihimme Ledvancen Wifi-teknologialla toimivan älylamput, jolloin saimme ”tavallisiin valaisimiin” nämä alykkäät ominaisuudet.

On mukavaa, että töitä tehdessä voin asettaa kirkkaan ja tehokkaan valon päälle työpöydälle, kun taas illalla voin vaihtaa valon sävyä lämpimämmäksi sekä hieman himmentää sitä. Tunnelma vaihtuu täysin, vaikka kyseessä on sama valaisin. Yhdestä ja samasta valaisimesta saamme nyt erilaisia tunnelmia sisälle kotiin. Tässä linkki lamppuun.

Ledvance valmistaa valaisimia ja valonlähteitä erilaisiin käyttötarkoituksiin kotikäytöstä julkisiin tiloihin – sinne minne laadukasta valoa ja valaistusta tarvitaan. Pääset Ledvancen ja monen jälleenmyyjän sivuilta tutustumaan laajemmin valikoimaan oman tarpeesi mukaan. Toivottavasti tästä postauksesta on sinulle apua, jos olet pohtimassa ulkovalaistuksen uusimista tai päivittämistä hieman nykyaikaisempiin ja älykkäämpiin vaihtoehtoihin.

Valoisaa kevättä ja tulevaa kesää!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog & @ledvance.

+6

You may also like

2 kommenttia

 1. Ihania valoja! Mites talvikäyttö? Ovatko nämä teidän valot kaikki sähköllä toimivia?
  Tarvitsimme erityisesti talvikäyttöön sopivaa valaistusta, kun tällä meidän tiellä ei ole katuvaloja.

  0
  1. Moikka Ct,

   Kaikki Ledvancen SMART+ WiFi -ulkovalaisimet ovat sähkökäyttöisiä ja niitä voi käyttää myös talvella. Ledvancen ulkovalaisimia löytyy laaja kirjo erilaisia ja yhdistelemällä saa varmasti toimivan ja valaisevan kokonaisuuden. On kiinnitettäviä sekä tällaisia, joiden paikkaa voi vaihdella.

   t.Hilla

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *