Värikkäät kukat vappukoristeiksi

Kaupallinen yhteistyö Kirkkonummen Kukka

Kevät ja huhtikuu ovat edenneet vauhdilla. Ensi viikolla juhlitaan jo vappua ja toukokuun alkua. Huhtikuu on ollut aurinkoisine keleineen upea, silti toukokuu on joka vuotinen lempi kuukauteni, kun luonto ja kasvit puhkeavat jälleen vihreiksi. Sen lisäksi, että vapunvieton juuret ovat työväen juhlapäivässä, on vappu myös kevään ja ilon juhla. Sellainen hauska piristävä C-vitamiini poretabletti, jonka voi tiputtaa vesilasiin kuplimaan.

Vappu osaa aina yllättää, sillä yleensä se tulee vastaan jonkun työviikon päätteeksi, kuten tänäkin vuonna ensi viikon perjantaina. Vappuun kuitenkin kuuluu sellainen helppous ja rentous, mitä esimerkiksi ruokiin ja olemiseen tulee. Ruokien kanssa voi oikaista niin paljon kuin haluaa. Kaupasta löytyy valmiina nykyään vaikka mitä puolivalmista, joita tuunaamalla saa kivoja sormiruokia ja pikkupurtavia vappupiknikille mukaan tai omalla terassilla nautittaviksi.

Ajattelin, että meillä syödään vappuna kaupan tiskistä valmista savukalaa, hyrskyperunoita (äitin ohjeella) ja salaattia. Lapsille nakkeja ja ranskalaisia. Jälkiruoaksi nostan kaupan pakastealtaasta pöytään tällaisen vaniljanmakuisen juustokakun, jonka koristelen kermalla, orvokin kukilla ja sitruunamelissan lehdillä. Valmiskakuista saa kauniita pienillä lisämausteilla. Kuvissa on tämä New York Cheesecake.

Värikkäät vappukukat Kirkkonummen Kukasta

Etenkin lasten vappuun kuuluu ilmapallot ja serpentiinit, mutta niiden lisäksi tai sijaan kannustan koristelemaan kodin kauniisti kukkasilla. Kyllä meidän kodista tulee vappuna löytymään muutama ilmapallo, ja niiden lisäksi käyn vappuviikolla Kirkkonummen Kukassa hankkimassa runsaan ja värikkään kukkakimpun. Kimppu saa hoitaa vappuviuhkan virkaa upeasti omalla tyylillään.

Minulla on kukkien suhteen omat suosikkini värien ja tyylin osalta, mutta vappuna lähestyn kukka-asiota ihan eri perspektiivistä. Silloin enemmän on enemmän – mitä enemmän väriä, kokoa ja muotoa, sitä parempi. Näissä kuvissa teille siitä mallia; esimerkiksi tältä voi näyttää vappukimppu.

Kävin valitsemassa nämä kukat paikallisesta kukkakaupasta, Kirkkonummen Kukasta, jonka asiakas olen ollut siitä lähtien kun 3,5 vuotta sitten muutimme uudelle paikkakunnalle. Olin äärettömän iloinen ja otettu, kun Kirkkonummen Kukan kukkakauppias Anne kysyi minulta erään kerran kukkakaupalla käydessäni, että ”Haluaisitko kenties tehdä meidän kanssa yhteistyötä?” Kukkahullun oli helppo vastata myöntävästi, ei vain kukkien takia, vaan ennen kaikkea siksi, että saan olla tekemässä yhteistyötä paikallisen yrityksen ja innostavan yrittäjän kanssa.

Kirkkonummen Kukka on minulle sellainen hyvän mielen kauppa, jonne sisään astuessani saan kohdata iloisen asiakaspalvelun, huumaavan kukkien tuoksun sekä runsaan ja laadukkaan valikoiman kukkia ja kasveja.

Voisin ostaa kukkakaupoista aina vaikka mitä: kukkia, leikkokukkia, viherkasveja, ruukkuja, maljakoita ja inspiroitua ylipäätään siitä kaikesta kauniista, mitä tarjolla on. Korona-aikana ei ole tullut paljoa kauppakeskuksissa pyörittyä, mutta kukkakaupalta olen tasaisin väliajoin hakenut kotiin kauniin kukkakimpun.

Kukat tunnelmaa luomassa

Minulle kukat antavat äärettömän paljon iloa ja onnea. Ne ovat sellaisia kodin vaihtuvia piristysruiskeita, jotka tuovat ympärilleen tuoretta ja raikasta tunnelmaa.

Kirkkonummen Kukan osaavat ammattilaiset tekevät asiakkaan toiveiden mukaan näyttäviä kimppuja, muistokukkia, kastekukkia, hääkimppuja tai loihtivat upeat kukka-asetelmat juhliin ja tapahtumiin. Sen lisäksi haluan nostaa esille, ettei kukkakaupasta tietenkään tarvitse ostaa valmiiksi sidottua kimppua, vaan aivan yhtä hyvin kylmiöstä voi valita oman sekoituksen kukkia ja tehdä niistä kotona persoonallisen asetelman.

Olen saattanut joskus myös toivoa Kirkkonummen Kukkaan myyntiin tiettyä kukkaa ja seuraavassa lastissa sitä on sitten tullut ja olen sitä saanut. Viimeksi toiveeni oli unikot. Tällä viikolla kaupalla käydessäni ihastelin maitokahvinvärisiä ruusuja, ne olivat uskomattoman kauniit.

Minulle kukkakaupan kukkakylmiö on verrattavissa kaupan irtokarkkihyllyyn. Olen sen edessä vesi kielellä ja pohdin kuumeisesti, että mitä tällä kertaa ottaisin… Noita yksi, noita kaksi, vielä tuollainen, niiden lisäksi sopisi tuollainen, tuota täytteeksi ja tuo on asetelman timantti. Nam, nyt on hyvä sekoitus valittu!

Kukkakylmiön edessä minulla on jo jonkinlainen visio mielessä valintoja tehdessäni. Vappukimpun kohdalla ajatuksena oli saada aikaan värikäs vappukimara, jossa mielestäni onnistuin hyvin. Jos tanssi, musiikki ja taidemaalaukset osaavat kertoa tarinaa ja tunnelmaa, niin yhtä lailla myös kukkakimput tekevät sen. Tämä kimppu huutaa koko olemuksellaan iloa, valoa ja kevättä. Vappukimaraa!

Hillan vinkit iloisen vappukimpun luomiseen:

Olen itseoppinut kukkahullu, mutta kai minä siitä huolimatta voin vinkkini jakaa, mitä kukka-asetelmiin ja niiden loihtimiseen tulee. Tällä tavoin ajattelin, kuin tein vappukimpun:

1.Valikoi kukkakaupasta monenvärisiä kukkia. Kukkien värit ei tarvitse sopia harmoonisesti yhteen. Juju on siinä, että kimpussa on useita eri värejä.

2.Valikoi pituudeltaan erilaisia kukkia, korkeita ja matalampia.

3.Kukat saavat erota myös tyyliltään, rohkeasti mukaan jotain hörhöä ja jotain skarpin veistoksellista.

4.Pyydä kukat vain kevyesti paketoituna mukaasi ja tee oma persoonallinen kukka-asetelma kotona suoraan maljakkoon.

5.Jos mahdollista, käytä kukkien lyhentämiseen terävää veistä, jolla lyhennät sopivan verran kukkavartta pois. Kukkavarsien imupinnoista tulee tuoreet ja vesijohdot pysyvät auki eivätkä lytisty.

6.Asettele kukat rennosti maljakkoon. Itse aloitin hörhelöisillä harsokukilla, niiden jälkeen asettelin isoimmat ja näyttävimmät kukat paikoilleen, pionin ja syreenin, lopuksi täytin neilikoilla ja pisimmät kukat laitoin kuin kirsikaksi kakun päälle.

7. Ihastele, ihastele ja nauti lopputuloksesta! Kukkakimppu muuttuu päivä päivältä. Tänäänkin aamulla keittiössä odotti isommaksi auennut pioni. Kukkakimppu on mielestäni parhaimmillaan noin kaksi päivää sen tekemisen jälkeen, kun kukat ovat ehtineet aueta täyteen loistoonsa.

Kirkkonummen Kukan inspiroivaa Instagram-tiliä pääset seuraamaan tästä: @kirkkonummen.kukka.

Lisäksi minun @hillasblog Instagram-tilillä on parhaillaan arvonta, jonka palkintona on kaksi kappaletta 50 euron lahjakortteja kukkaostoksille. Palkinnolla voi esimerkiksi hankkia näyttävät vappukukat. Osallistu mukaan arvontaan!

Näiden värikkäiden vapputunnelmien ja kukkavinkkien kanssa haluan toivottaa sinulle ensi viikolla iloista vappua! Toivottavasti säät suosii, niin juhlatunnelmasta voisi nauttia myös ulkosalla.

Kukkaisin terveisin,

Hilla

Instagramissa @hillasblog

+9

You may also like

2 kommenttia

  1. Ihana kimppu, pöytä ja pienet tytöt, puhumattakaan emännästä🥰

    +1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *