Kaupallinen yhteistyö Kekkilä Garden.

Tämä teksti sai alkunsa itse asiassa jo viime kesänä. Keräsin silloin pihaltamme ihania kukkakimppuja ja muutamat seuraajani silloin kysyivät, että voisinko seuraavana kesänä jakaa vinkkejä ja neuvoja, miten leikkokukkia pääsisi itsekin keräämään maljakkoon kesän edetessä. Laitoin ajatuksen silloin korvan taakse ja tässä nyt olen kertomassa, mitä leikkokukkia kasvatan tänä kesänä pihallamme ja miten sen aion tehdä. Kylvä sinäkin kanssani kukkia, niin pääset kesän edetessä niistä nauttimaan!

Taustaksi (kenties uusille seuraajille) voin kertoa, että kiinnostukseni puutarha-asioihin on kasvanut huomattavasti sen jälkeen, kun 3,5 vuotta sitten muutimme nykyiseen paritalokotiimme, jota ympäröi kiva piha. Koen itseni näissä asioissa edelleen aloittelijaksi ja tekemällä oppijaksi. Samalla uuden oppiminen ja vihreyden ihaileminen kesän mittaan motivoivat minua työntämään sormet multaan kevät toisensa jälkeen. Mielestäni puutarhajuttuja oppii parhaiten itse tekemällä ja rohkeasti kokeilemalla.

Pihatöissä ajantajuni katoaa, mieli jollain tavalla tyhjenee ja keskityn siihen, mitä kulloinkin olen puuhailemassa. Uskon, että fyysinen liike ja ulkoilu yhdistettynä käsillä tekemiseen luo minulle helposti flow-fiiliksen. Voin päästä ihan yhtä mukavaan flow-tunteeseen niin blogitekstiä kirjoittaessa kuin puutarhassa puuhastellessa.

En siis koe pihahommia taakkana ja työmaana, vaan ennen kaikkea paikkana, joka antaa minulle enemmän kuin ottaa. Rentoutumista ja vastapainoa monelle muulle asialle, kuten läppärin edessä naputtelulle, jota parhaillaan teen. Usein puuhastelen pihalla silloin, kun lapset leikkivät ulkona tai touhuavat hiekkalaatikolla.

Totta kai joka vuosi kevät on pihalla ja puutarhassa sellaista ”kiireisintä” aikaa, kun laittaa paikat kuntoon kesäksi. Ensimmäiseksi talven jälkeen siistin paikat ja haravoin pihan puhtaaksi. Kuopsuttelen perennapenkit ja kärrään kottikärryill