Kaupallinen yhteistyö Kekkilä Garden.

Aloitin meidän nurmikon hoidon noin pari viikkoa sitten. Pihallamme on erilaisia nurmikkoalueita, joista osa on paremmassa kunnossa ja osa kehnommassa. Muutimme tähän kotiin 2,5 vuotta sitten ja sinä aikana emme ole hoitaneet nurmikkoa mitenkään – se on kyllä alkanut näkyä. Paikoin nurmi on haalistunut, ohentunut, laikukas, joissain kohdin on sammalmättäitä tai jopa paksuja sammalmattoja. Joissain kohdin nurmi vihertää kauniisti ja sellainen nurmi olisi ilo silmälle koko pihassa.

Kokosin tähän blogipostaukseen yhteistyössä Kekkilän kanssa parhaat vinkit, joilla saada kaunis ja vihreä nurmikko. Kerron, miten nurmikkoa hoidetaan kesällä, miten nurmikosta saa tuuhean ja hyvinvoivan, miten sammal poistetaan sekä milloin ja miten Kekkilän nurmikon hoitotuotteita käytetään.

Nurmikko vaatii säännöllistä hoitoa siinä missä kasvitkin. Ilmavassa ja elävässä maassa vesi ja ravinteet ovat paremmin nurmen juuriston käytettävissä, jolloin nurmikko jaksaa kasvaa kauniina. Tämä on minusta tärkeä oivallus, jos tavoittelee kaunista nurmea. Nurmikkoa tulee hoitaa, mutta se ei tarkoita, että se olisi vaikeaa tai monimutkaista.

Oikeiden tuotteiden avulla hoidettu nurmikko vastustaa rikkakasveja ja sammalta. Hyväkuntoinen nurmi kestää paremmin kulutusta ja säätilojen vaihtelua niin kesällä kuin talvella. Nurmikko on väriltään tumman vihreä ja tuuhea, kun se voi hyvin – siis ilo silmälle ja pihan kaunistus.

Nurmikon hoito, lannoitus ja sammalen torjunta

Vinkkien ja hoito-ohjeiden yhteydessä esittelen Kekkilän tehostetut luonnonlannoitteet nurmikolle, joita tänä keväänä ja kesänä nurmikon hoidossa käytän:

  1. Nurmikon sammalsyöjä PLUS+
  2. uutuus Nurmikon hoitomulta
  3. Nurmikkolannoite PLUS+.

Kekkilän nurmikonhoitopaketti.

Nurmikon hoito

Miten sammalen saa pois nurmikolta?