Kesästä nauttimista kotipihan terassilla

Kaupallinen yhteistyö IKEA Suomi.

Ai että, terassi ja terassikalusteet on otettu taas käyttöön talven jälkeen. Yksi ihanimmista asioista kesässä on se, että koti jatkuu silloin terassille ja tuo lisää neliöitä kotona oleskeluun. Olohuoneestamme avautuu ovi terassille ja kesällä se on usein auki – siitä kuljetaan ulos ja sisään tuon tuosta. Käytämme ulkotiloja paljon ja siksi niiden sisustamiseen ja viihtyisyyteen on mukava panostaa.

Siivosimme ja sisustimme terassin viime viikonloppuna kuntoon. Aloitimme ensimmäiseksi terassin ja pihakalusteiden pesulla. Laskin ämpäriin lämmintä vettä ja toin pesuämpärin sienten kera terassille. Sain nopeasti kaksi pientä apulaista pesuhommiin kanssani ja pian terassikalusteet olivatkin jo puhtaita. Tästä ajasta kannattaa varmaan nauttia, kun mukaansa saa noin innokkaita siivousapulaisia!

Puhdistimme katuharjalla ja vesiletkulla myös terassin laudoituksen puhtaaksi. Ulkotilan sisustaminen on mukavaa aloittaa konkreettisesti puhtaalta pöydältä. Kun terassi ja kalusteet oli pesty, laitoimme ulkotilan sisustamisessa ensin isoimmat asiat kuntoon: matto ja aurinkokatos.

Pergolan suojaksi aurinkokatos

Terassin toisessa päädyssä on puinen pergola, jonka kattamista olemme pohtineet – ei niinkään sateen, vaan ennemminkin auringon vuoksi. Kesäisin iltapäivän ja illan aurinko paistaa lämpimästi tuohon kohtaan terassia. Aurinkovarjo ei oikein mahdu aukeamaan pergolan alla, mutta löysimme sopivasti IKEA-tuotteiden joukosta juuri passelin DYNING-aurinkokatoksen, joka sopii mielestäni todella hyvin tähän tilaan.

Aurinkokatoksen koko on 200 cm x 300 cm, joten niitä mahtuisi oikeastaan kaksi vieretysten tähän meidän terassille. Testasimme yhdellä katoksella ja se loi tilaan heti jollain tavalla huonemaisen ja kodikkaan tunnelman. Pöydän ja tuolien alle levitimme sisä- ja ulkokäyttöön soveltuvan MORUM-maton, joka kokosi pöytäryhmän kauniisti yhteen ja entisestään lisäsi kodikasta tunnelmaa terassille.

Näiden isojen elementtien jälkeen katoin terassille kauniin äitienpäiväkattauksen IKEA-tuotteiden kera. Vaikka itse sanonkin, siitä tuli aivan ihana. Sellainen kutsuva kesäkeidas, jossa tulemme ihan varmasti viettämään tulevana kesänä monta mukavaa kesäpäivää oleillen, grillaten, lounasta syöden, rentoutuen, kahvitellen ja lasten leikkejä seuraten. Pöydän äärestä on hyvät näkymät myös viljelylaatikoille ja minikasvihuoneelle, joten tässä on tulevana kesänä hyvä olla!

Äitienpäivän kattaus klassiseen tyyliin

Tykkään suosia kodin ja yhtä lailla ulkotilojen sisustamisessa melko klassisia ja ajattomia asioita, jotka kestävät tyyliltään mahdollisimman hyvin aikaa. Pidän maanläheisistä ja vaaleista sävyistä, ja siksi loin tämän äitienpäiväkattauksen niin ikään melko klassiseen tyyliin. Kukkakimpuilla ja tarjoiltavilla ruoilla saa tuotua väriä mukaan.

Leivoimme äitienpäiväksi lempikakkumme, joka on Britakakku tuoreilla maljoilla täytettynä ja koristeltuna. Kakkuvadiksi sopii kauniisti IKEA UPPLAGA-astiaston tarjoiluvati. Leivoin Britakakun pohjaa pellillisen ja leikkasin siitä kaksi pitkittäistä kakkupohjaa tarjoiluvadin muotoon. Myös kahvikupit ovat samaa UPPLAGA-astiastoa. Kakkua söimme INBJUDEN-leipälautasilta, jonka kuviointiin sopii saman sarjan INBJUDEN-leivoshaarukat.

Äitienpäivän ja tulevan kesän terassikattauksiin sopii todella hyvin uutuus INBJUDEN kannellinen kakkulautanen, joista meillä on tuo pienempi koko. Kakkukupu pitää pörriäiset loitolla makeista herkuista, vaikka herkut jäisivät hetkeksi pöydälle odottelemaan. Kukat asettelin klassiseen STILREN-maljakkoon. Kesähelteillä viiden litran vetoiseen VARDAGEN hanalliseen purkkiin voi laittaa tarjolle raikasta janojuomaa tai tehdä kesäjuhliin herkullisen boolin. Hanallinen purkki on näyttävä osa kattausta, sillä sen sisään voi laittaa koristeeksi esimerkiksi marjoja tai sitruunamelissan ja mintun lehtiä.

IKEA-noutopalvelut helpottavat arkea

Haluan vinkata IKEA Click & Collect ja Click & Drive -palveluita, joita suosittelen lämmöllä. Palveluiden käyttö sopii erinomaisesti silloin, kun tietää etukäteen mitä haluaa. Olemme käyttäneet molempia palveluita kuluneen vuoden aikana ja olleet tosi tyytyväisiä sujuvaan ostosten tekoon niiden avulla. Verkkokauppahankinnat voi tehdä kätevästi suoraan kotisohvalla ja tilauksen yhteydessä valita noudon joko tavaratalon noutopisteeltä, tavaratalon ulkopuolelta tai asiakaspalvelusta.

Tavaratalossa on mukava viettää aikaa kierrellen ja inspiroituen sekä konkreettisesti tuotteisiin tutustuen, mutta sen lisäksi suoraviivaiselle tuotteiden hankkimiselle ja noutamiselle on paikkansa. Kuluneen vuoden aikana vallitsevan tilanteen takia noutopalvelu on ollut erittäin hyvä ja tarpeellinen, kun kontakteja on pitänyt välttää.

Joskus parasta on tehokkuus ja ajan säästäminen! Olen käyttänyt Click&Collect -noutopistettä ja asiakaspalvelusta hakua niissä tilanteissa, kun olen tarvinnut muutamia täsmätuotteita ja halunnut säästää aikaa. Pienten lasten kanssa toimiessa tämä noutosysteemi on ollut todellinen ässä, jolloin aikaa on kulunut vain 15 minuutin matka meiltä Espoon IKEAan!

Kesästä nauttimista kotipihan terassilla

Vietämme äitienpäivää tänään kotona, terassilla omasta pihasta nauttien. Tytöt koristelivat äitienpäiväkakun, antoivat aamulla päiväkodissa askartelemat korttinsa ja sen lisäksi olen luvannut heille, että istutan muutaman esikasvatetun daalian heidän kanssaan ruukkuihin. Molemmat saavat omat daaliansa, jotka istutamme ulko- ja sisäkäyttöön soveltuviin SOCKER-ruukkuihin. Nämä ruukut ovat siitä hyviä, että niissä on tilaa daalian kasvaa, mutta teräksiset ruukut eivät itsessään paina. Niitä jaksaa hyvin siirrellä kesän aikana terassilla auringon tai sisustuksen mukaan. Lisäksi terassilta löytyy kukille ja kasveille ÄPPELROS-ruukku ja ÄPPELROS-amppeli, jotka molemmat sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön.

Elämän merkityksellisiä hetkiä äitinä

Äitienpäivänä on ihanaa pysähtyä hetkeksi myös äitiyden äärelle. Olen saanut olla äiti viimeiset 4,5 vuotta ja se on ollut upeaa ja samalla todella opettavaista aikaa elämässä. Minä olen kasvattanut äitinä tyttöjä, mutta samaan aikaan he ovat kasvattaneet minua ihan yhtä paljon ihmisenä. Arki on hetkittäin täyttä ja meno villiäkin, mutta samaan aikaan koen monissa tilanteissa syvää rauhaa siitä, että minulla on heidät ja heillä minut. Heidän kanssaan on ihana olla ja viettää aikaa. Päivä päivältä saan seurata heidän kasvua ja uusia oivalluksia.

Minulle elämässä tärkeintä on perheen kanssa vietetty aika. Sitä arvostan ja tänäänkin sukelsin onnelliseen tunteeseen, kun nautimme äitienpäiväkahveja terassilla Britakakun ääressä. Tytöt istuivat pöydän tuoleilla ja ihailivat kakkua. Pienet pehmoiset sormet tarttuivat sydänkeksiin ja suut mutustelivat hartaudella herkkua kuin suurinta aarretta. Siinä hetkessä koin jälleen kerran eläväni minulle merkityksellistä elämää, tärkeiden ihmisten kanssa. Meidän rakkaat pienet tytöt, joiden äiti saan tänäänkin olla. Kerätä valkovuokkoja ja jutustella viihtyisällä terassilla heidän kanssaan. Huomata niitä pieniä ja suuria elämän merkityksellisiä hetkiä.

Tässä oli toukokuinen terassimme, jonka avajaisia saimme äitienpäivänä viettää. Olen todella tyytyväinen, miten pienillä jutuilla saimme luotua tähän kohtaan terassia viihtyisän kesähuoneen aurinkokatoksen alle. Lisäksi kiinnitimme pergolaan roikkumaan SOLVINDEN-led-valosarjan, jonka voi sytyttää iltahämärällä tunnelmaa luomaan. Kartionmuotoinen SOLVINDEN-pöytävalaisin toimii aurinkovoimalla ja syttyy iltaisin, kun aurinko on laskenut. Aivan ihania tunnelmanluojia kesäisiin ulkotiloihin.

Tiedän, että tulemme viettämään tulevana kesänä paljon aikaa omalla pihalla, nauttien ulkotiloista, pihalla touhuamisesta ja grillaamisesta. Terassi on laitettu kuntoon ja edessä häämöttää kaunis Suomen kesä. Vaikka näissä kuvissa saimme istua terassilla vielä pipot päässä ja villahousut jalassa, niin lämpimät kesäpäivät ovat aivan kulman takana meitä odottamassa. Sitä ennen ehtii hyvin laittaa kodin ulkotilat kuntoon.  Aurinkoista kesää ja mukavaa äitienpäivää toivottaen!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog & @ikeasuomi  

+5

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *