Kaupallinen yhteistyö IKEA Suomi.

Ai että, terassi ja terassikalusteet on otettu taas käyttöön talven jälkeen. Yksi ihanimmista asioista kesässä on se, että koti jatkuu silloin terassille ja tuo lisää neliöitä kotona oleskeluun. Olohuoneestamme avautuu ovi terassille ja kesällä se on usein auki – siitä kuljetaan ulos ja sisään tuon tuosta. Käytämme ulkotiloja paljon ja siksi niiden sisustamiseen ja viihtyisyyteen on mukava panostaa.

Siivosimme ja sisustimme terassin viime viikonloppuna kuntoon. Aloitimme ensimmäiseksi terassin ja pihakalusteiden pesulla. Laskin ämpäriin lämmintä vettä ja toin pesuämpärin sienten kera terassille. Sain nopeasti kaksi pientä apulaista pesuhommiin kanssani ja pian terassikalusteet olivatkin jo puhtaita. Tästä ajasta kannattaa varmaan nauttia, kun mukaansa saa noin innokkaita siivousapulaisia!

Puhdistimme katuharjalla ja vesiletkulla myös terassin laudoituksen puhtaaksi. Ulkotilan sisustaminen on mukavaa aloittaa konkreettisesti puhtaalta pöydältä. Kun terassi ja kalusteet oli pesty, laitoimme ulkotilan sisustamisessa ensin isoimmat asiat kuntoon: matto ja aurinkokatos.

Pergolan suojaksi aurinkokatos

Terassin toisessa päädyssä on puinen pergola, jonka kattamista olemme pohtineet – ei niinkään sateen, vaan ennemminkin auringon vuoksi. Kesäisin iltapäivän ja illan aurinko paistaa lämpimästi tuohon kohtaan terassia. Aurinkovarjo ei oikein mahdu aukeamaan pergolan alla, mutta löysimme sopivasti IKEA-tuotteiden joukosta juuri passelin DYNING-aurinkokatoksen, joka sopii mielestäni todella hyvin tähän tilaan.