Marjaisa Britakakku äitienpäiväksi

Psst kaikki äitienpäivän leipojat! Lapset, isät ja miksei äidit itsekin – tässä tekstissä helppo ja herkullinen kakkuohje, joka maistuisi varmasti äidille. Tämä ihastuttava ja marjaisa Britakakku sopii kahvipöytään äitienpäiväksi ja kakku on helppo leipoa yhdessä lastenkin kanssa. Koristelu saa olla rennon rempseä – lopputuloksesta tulee aina uniikki omalle äidille.

Toukokuinen äitienpäivä osuu kauneimman kevään keskelle. Moni äiti saa herätä äitienpäivän aamuna auringonpaisteeseen, kahvin tuoksuun ja valmiin aamupalan ääreen. Kenties pihalta on kerätty herkkä kimppu valkovuokkoja aamun aloituksena. Ja mikä ihaninta, sänkyyn saa lämpimän halin lapselta ja ehkäpä päiväkodissa tai isän kanssa askarrellun kortin. Siinä sitä on jo äidille kaikki tärkeimmät.

Jos vielä aamupäivän brunssilla tai iltapäivän kahvipöydässä haluat hemmotella äitiä, niin tässä tulee ohje kakkureseptiin, joka ainakin meidän keittiössä onnistuu aina. Britakakku on ikisuosikki, joka korvaa perinteisen täytekakun ja on vieläpä mielestäni paremman makuinen. Näin sen teet:

Äitienpäivän marjaisa Britakakku

Ainekset

POHJA

150 g voita tai leivontamargariinia
1  ½  dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1  ½  dl maitoa

MARENKI BRITAKAKUN PINNALLE

4 valkuaista
2 dl sokeria

BRITAKAKUN TÄYTE

1 purkki appelsiinin makuista rahkaa
2  ½  dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
mansikoita
vadelmia
pensasmustikoita

Näin Britakakku leivotaan:

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos sekä maito taikinaan. Levitä valmis taikina uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Marenki on riittävän kovaa, jos pystyt kääntämään kulhon ylösalaisin, eikä marenkivaahto valu. Levitä marenkiseos taikinakerroksen päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea ja pohja marengin alla kypsä.
  3. Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.
  4. Puhdista marjat ja paloittele mansikat.
  5. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, mausta kerma vaniljasokerilla ja sekoita joukkoon appelsiinirahka.
  6. Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä puolet kermaseoksesta ensimmäisen levyn päälle ja väliin marjoja. Nosta toinen torttulevy päälle. Levitä toinen kerros kerma-rahkaseosta ja koristele kakku lopuilla mansikoilla, vadelmilla ja pensasmustikoilla. Kauniin lisän koristeluun saat orvokin kukasta äitienpäiväksi.

Herkullisia hetkiä äitien kanssa!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog & @hillashome

Tekstin kuvat valokuvannut Camilla Bloom Photography / Camilla Bloom

Raparperipiirakka mummon ohjeella.

Makea banaanikakku.

Pavlova.

+5

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *