Hotelliyö kylpylähotelli Scandic Siuntion sponsoroima.

Sain äitienpäivälahjaksi aikaa ystävän kanssa ja rauhassa nukutut yöunet hotellin pehmeissä lakanoissa. Juuri sitä, mitä pienen lapsen äiti välillä kaipaa.

Ystäväni tuli meille jo perjantai-iltana Lahdesta kylään. Olemme tunteneet hänen kanssaan yläasteajoilta asti, joten yhteisiä vuosia on takana yli 15 vuotta. Tapasimme ensimmäisen kerran Salpausselän liikuntapainotteisen yläasteen pääsykokeissa. Pääsimme molemmat liikuntatesteistä läpi ja myöhemmin syksyllä päädyimme Salppuriin samalle liikuntaluokalle, 7e-luokalle. Salpausselän koulussa jatkoimme yhteisiä vuosia vielä liikuntapainoitteiseassa lukiossa eli yhteisiä kouluvuosia ja liikuntatunteja kertyi kuuden vuoden ajalta. Sellainen tarina meidän tutustumisen ja ystävyyden taustalla.

Eilen aamulla heräsimme yhdessä meillä Kirkkonummella, ja yön aikana Danielkin oli tullut kotiin työmatkaltaan. Keittelimme kaikessa rauhassa aamupuurot, kahvit ja kananmunat – söimme aamupalan ja vaihdoimme kuulumisia. Sen jälkeen pakkasin laukkuuni tavarat seuraavan yön hotellireissua varten ja aamupäivällä alkoi äitienpäivälahjan ”lunastaminen”. Päämäärätöntä aikaa kaupungilla ystävän seurassa ja hotelliyö.

Olemme ystävän kanssa yhtä aikaa raskaana. Lasketut aikamme ovat lähekkäin, joten elämme siinä mielessä samanlaisia hetkiä kasvavien masujemme ja valmistautumisen kanssa. Ystäväni odottaa esikoistaan, joten eilisen päivän agendalla oli tehdä hankintoja tulevaa vauvaa varten. Saimmekin tehtyä hyviä ja tarpeellisia vauvahankintoja, ja mikäs mukavampaa kuin pohtia sellaisia kaupungilla yhdessä. Toimin samalla myös vaadittavana makutuomarina esimerkiksi muutaman värivalinnan osalta.

Muutama uusi vaatekappale meidän tulevalle vauvalle. <3

Minäkin tein muutaman vaatehankinnan tulevalle vauvalle. On ihana, että hänkin saa päälleen jotain uutta, vaikka suurin osa tuleekin olemaan isosiskon vanhaa. Toisen lapsen kohdalla hankintoja on kuitenkin huomattavasti vähemmän. Isosiskon vanhat vaatteet pääsevät toiselle kierrokselle ja muutenkin kaikki tarvikkeet ovat valmiina: sitteri, hoitopöydän tarvikkeet, sivuvaunusänky, kantoreppu, vanna, leluja, peitot, talvivarusteet, vaunut, vaatteet, kengät jne. Ainoana isompana asiana meidän ostoslistallamme on tuplarattaat tai – vaunut. Olemme hieman miettineet tuplajuoksuvaunujen hankintaa, mutta vielä emme ole ostopäätöstä tehneet.

Granit on kiva sisustuskauppa. Sieltä löysin tällä kertaa pari keittiöpyyhettä, alusen käsisaippualle ja kauppakassin.

Shoppailukierroksen aikana kävimme syömässä lounaan ja nauttimassa iltapäiväkahvit kahvilassa. Iltapäivällä jalat alkoi painaa ja alaselkä kivistää useamman tunnin kävelyn jälkeen. Masut alkavat olla jo sen verran isot, että alaselässä on hieman notkoa ja sellaisena ankkana kun taapertaa kaupungilla, niin ei ole ihmekään, kun vähän jo jostain jomottaa.

Kaupungilla pyörimisen ja onnistuneiden hankintojen jälkeen suuntasimme alkuillasta Siuntion Kylpylähotelliin. Siuntio on Kirkkonummen naapurikunta, joten meidän kotikulmilta on Siuntion hotellille vain parinkymmenen minuutin automatka Hangon suuntaan. Lähimatkailua parhaimmillaan.

Siuntion Scandic -hotelli sijaitsee kauniissa miljöössä keskelle peltomaisemaa. Perille ajetaan kaunista koivukujaa, jonka ympärillä pellot vihertävät parhaillaan kirkkaan vihreinä. Ympäristö on rauhallisen rentouttava.

Alueella on toiminut aikoinaan poliitikko Miina Sillanpään perustuma lepokoti silloisille kotiapulaisille. Nykyään hotelli palvelee monipuolisesti sekä lähialueen paikallisia asukkaita että luonnosta ja rauhallisesta ympäristöstä pitäviä matkailijoita.

Nostimme jalat hetkeksi kohti kattoa huoneeseemme saavuttuamme ja keräsimme voimia. Söimme välipalaa ja kuuntelimme kevätsateen ropinaa ikkunan takana. Hotellin sänky ei kuitenkaan imaissut meitä puoleensa koko illaksi, vaan vaihdoimme uikkarit päälle ja lähdimme kylpyläosastolle uimaan ja saunomaan. Ulkouima-altaan raikkaus ja höyrysaunan pehmeys sai raukean olon aikaan.

Saunomisen jälkeen kävimme syömässä vielä illallasen hotellin ravintolassa. Loppuillan pötköttelimme ja jutustelimme huoneessa. Kello 23 sammutimme valot ja olimme kivan päivän jälkeen ihan valmista tavaraa unille.

Tänään heräsimme hyvien yöunien jälkeen pilvisen kauniiseen äitienpäivään. Hetken loikoilimme sängyssä ja sitten suuntasimme hotellin aamiaiselle. Ennen kotiin lähtöämme teimme vielä pienen kävelylenkin hotellin pihalla kauniissa maisemissa.

Mukavan ystäväviikonlopun ja hotelliyön jälkeen on ihana seuraavaksi palata kotiin ja saada hali äitienpäivänä omalta rakkaalta lapselta. Tänään ainakin ulkoilemme yhdessä, leikimme ja vietämme rentoa sunnuntaipäivää perheen kesken. <3

Mukavaa äitienpäivää sinne sinullekin. <3

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Seuraa Instagramissa