Olen kerännyt tähän postaukseen ohjeet kuuteen erilaiseen kehonpainotreeniin, joista olen itse hakenut inspiraatiota harjoitteluuni. Uskon, että näistä on iloa ja hyötyä sinullekin. Kehonpainotreeni on tehokas harjoitusmuoto ja monipuolisuutta saa lisättyä liikkeitä vaihtelemalla.

Nyt oman raskauden loppupuolella en enää moneenkaan liikkeeseen kykene, koska ne vaativat keskivartalon lihaksia ja hallintaa. Mutta useimpia liikkeitä muokkasin alkuraskaudessa kevyemmiksi ja silloin näitä vielä tein. Itse palailen tällaisten kehonpainotreenien pariin sitten ajan kanssa, kun olen palautunut raskaudesta. Halusin kuitenkin antaa teille tähän väliin treeni-inspistä! :)

6 hyvää syytä tehdä kehonpainotreeni

1. Et tarvitse välineitä – oman kehon paino riittää

Kehonpainotreenin yksi parhaista puolista on tietenkin se, että välineitä ei tarvita. Oman kehon paino toimii treenissä vastuksena ja antaa mahdollisuuksia harjoituksen koostamiseen. Lähestulkoon vain mielikuvitus on rajana, millaisia liikkeitä voit kehonpainotreeniin keksiä. Tämän tekstin lopussa jaan muutaman tehokkaan treeniohjelman.

2. Aikaa säästyy – voit treenata missä ja milloin vain

Aikaa säästyy, kun oma koti, matkan varrelle sattunut puistonpenkki tai mökkilaituri soveltuvat treenipaikoiksi. Erikseen ei tarvitse lähteä kuntosalille. Kehonpainotreenit sopivat hyvin myös lapsiperhearkeen, jolloin aikaa ei ole niin paljoa käytettävissä kodin ulkopuolisille treeneille. Kaiva siis vain treenimatto esiin ja anna sykkeen nousta! Myös lyhyet- esimerkiksi 20 minuutin – tehotreenit antavat hyvän alun päivälle.

3. Kehonpainotreeni kuormittaa tehokkaasti koko kroppaa

Kehonpainotreenissä koko keho tekee töitä ja useita lihaksia tarvitaan liikkeiden hallintaan. Treenistä tulee helposti tehokas. Harjoituksen aikana lihakset pääsevät töihin, ja sen lisäksi moni liike nostattaa sykettä, jolloin hengityselimistö pääsee töihin.

4. Vaihtelu virkistää – liikkeitä ja toistojen määriä vaihtelemalla saat muokattua treeniä

Kehonpainotreeneistä saa helposti erilaisia liikkeitä sekä toistojen määriä vaihtelemalla. Joskus voit valita enemmän keskivartalon liikkeitä, toisinaan enemmän esimerkiksi kyykkyjä. Rankat liikkeet vaativat vähemmän toistoja, kevyemmissä liikkeissä voit tehdä pidempiä sarjoja.

5. Koordinaatio ja tasapaino kehittyvät

Kehonpainotreenissä omaa kroppaa on kontrolloitava liikkeiden aikana, mikä kehittää sekä koordinaatiota että tasapainoa. Moni liike kysyy keskivartalon tukea ja pitoa. Liikkeet lähtevätkin usein keskivartalon pidosta ja tiedostamisesta. Jännitä core ensin tiukaksi ja sen jälkeen lähde vasta tekemään liikettä.

6. Kesällä voi treenata ulkona

Kesällä kehonpainotreeni on mainio ulkotreenimuoto. Kotipiha, mökkipiha, rantalaituri, puisto, järvenranta, urheilukenttä, metsäpolku – moni paikka soveltuu hyvin harjoituksen tekemiseen ja samalla saat treenin aikana hengittää raikasta ulkoilmaa ja nauttia kenties myös auringonpaisteesta.

6 X TEHOKAS JA MONIPUOLINEN KEHONPAINOTREENI

Olen kirjoittanut pari blogitekstiä Cool-X:n sivuille ja toukokuun tekstissä jaoin ohjeet koko kropan kehonpainotreeniin. Siskoni toimi kuvissa mallina, koska itse vatsan kanssa en enää moneenkaan niistä kykenisi. :) Kurkista ohjeet treeniin täältä:

1. Tehokas 8 liikkeen kehonpainotreeni koko kropalle.

Tässä myös muutama muu treeniohje:

2. Nana Heikkilän blogissa: Kehoa muokkaava kehonpainotreeni kotiin, reissuun tai mökille.

3. Vilma Peltosen blogissa: Tehokas kehonpainotreeni aloittelijalle.

4. Ida Parviaisen blogissa: Tehokas 7 liikkeen kehonpainotreeni.

5. Ida Jeminan blogissa: Booty-liikkeitä kotiin – testaa nämä!

6. Essi Helpin blogissa: Metsätreeni.

Kivoja ja monipuolisia treenejä tähänkin viikkoon toivotellen! Toivon, että saat näistä inspistä toukokuun liikuntoihin. <3

-Hilla

Instagramissa @hillasblog & @hillastraining.