Kotiviikonlopun kuvia

Olemme viettäneet rauhallisen mukavaa kotiviikonloppua. Kauppareissun ja rautakaupan lisäksi olemme lähinnä puuhastelleet ulkosalla kasvimaata rakentaen ja kotosalla leikkien. Tässäpä kuvia ja kuulumisia meidän viikonlopun varrelta:

Eilen nämä orvokit peittyivät hetkellisesti lumipeitteen alle. Orvokit kestävät hieman pakkasta, mutta kannoin ne silti lumisateelta sisälle suojaan. Aamulla vein ne taas takaisin ulos ja tänään ne saivatkin nauttia auringonpaisteesta takapihan terassilla.

Viime viikolla meillä kävi kaksi ikkunanpesijää, jotka kahdessa tunnissa pesivät koko kodin ikkunat ja työn jälki oli tosi hyvää. Raaputtivat sellaisella raudalla kovatkin liat pois. Meidän ikkunat ovat kiinteät, joten pestävää isoissa ikkunoissa on vain sisä- ja ulkopinta. Valo pääsee nyt ikkunoista ihan eri tavalla sisään ja se, jos mikä, on ihanaa!

Tänään aamupäivällä oltiin pari tuntia ennen lounasta ulkosalla ja sen tuloksena kaivettiin vähän maata pois (Daniel kaivoi ja minä ohjasin ;)), laitettiin juuripressu väliin ja sen päälle kaksi kasvilaatikkoa odottelemaan kasvimaan taimien tuontia ulkosalle. 🙂

Viikonloppuna olen pötkötellyt mahan kanssa sohvalla ja lueskellut lehtiä.

Näissä purkeissa tulossa sipulia, kesäkurpitsaa ja papuja.

Sosiaalinen media tarjoilee monenlaisia vinkkejä. Käytänkin somea hyödyksi ideoimiseen ja vinkkien hakemiseen. Tämän maitopurkkivinkin löysin vasta viime viikolla. Halkaise maitopurkki ja vuolaa, sinulla on kaksi toimivaa istutuslaatikkoa taimille. Ei tarvitse turhaan laittaa rahaa erillisiin taimilaatikoihin.

Kannoin pari tuolia tuonne ylemmäs, siellä voi näyttää nenää auringolle. Muuten puutarhakalusteet odottavat vielä autotallissa kasaamistaan.

Pyykkiteline oli vielä hetki sitten täynnä puhdasta pyykkiä, taittelin vaatteet siitä kaappeihin. Pyykkien taittelu ei kuulu mun kotihommien kärkikolmikkoon, tulee enemminkin häntäpäässä.

Tuleva isosisko on hoitanut vauvoja ahkerasti.

Rodot saivat juurilleen lannoitetta, jotta jaksaisivat kukkia.

Yksisarvinen muistuttaa lapsen huoneessa menneestä vapusta ja vahtii yöllä kauniita unia.

Kastelukannut ovat olleet ahkerasti käytössä…

… ja sen ansiosta vihreää pukkaa mullan alta.

Pyöräharjoitukset edistyvät tasapainopyörällä. Pihanurmikolla kaatuminenkaan ei haittaa.

Tässä Pikkuässän valinnat Lidlin siemenvalikoimasta. Lupasin istuttaa ne ensi viikolla hänen kanssaan, jotta hänelläkin olisi omat kukat hoidettavanaan. <3

Kotiviikonlopun loikoilupaikka.

Punaherukat aluillaan.

Tässä on ne hortensiat, joiden hoito-ohjeista kerroin täällä. Löysin nämä upeudet Bauhausista ja hinta oli vain 12 euroa.

Nuo lasipurkit myslille, pähkinöille, kaurahiutaleille, makaroneille ja muutamalle muulle keittiön kuivaruoalle ovat olleet ahkerassa käytössä sen jälkeen ne siihen purkitin. Avohyllyt tuo keittiöön kivasti elämää, osan tavarasta voi jättää kauniisti esille ja asetelmia voi vaihdella.

Aurinkoista sunnuntain jatkoa Sinulle toivotellen,

-Hilla

Instagramissa @hillasblog & @hillashome.

+17

You may also like

2 kommenttia

  1. Moi! Ihania kuvia ja rennon kuuloinen viikonloppu. Onko takapihanne pohjoisen suuntaan, eli aurinko paistelee päivällä tuonne rinteeseen? Hienot tasanteet siellä! Olemme ostamassa asuntoa ja takapiha on luoteeseen, joten mietin, onko se liian varjoinen. Millaisia kokemuksia sinulla on? 🙂

    0
    1. Moikka! Juu, meidän takapiha on pohjoisen suuntaan puoliksi, osa terassia iltapäivällä varjossa, mutta talon päädyssä sitten taas aurinkoa koko päiväksi. Aurinko paistaa päivällä tuonne rinteeseen kyllä, mutta ei olohuoneen ikkunoista sisään tai takaterassilla. Tälläinen sekoitus varjoa ja aurinkoa on pihalla aika kiva, kesäpäivänä voi nauttia molemmista. Uskon, että jokainen piha on vähän spesiaali ja just se, että missä kohdin pihalla vietetään eniten aikaa, ratkaisee paljon. Yleensähän paras olisi, jos piha olisi etelän suuntaan, mutta ei tällainen pohjoisen pihakaan huono ole, jos jostain sen auringon saa. Ja tykkääkö ylipäätään auringosta vai varjosta. 🙂 Päivällä pihalla piipahtaminen varmasti auttaisi, niin näkisi, miten se piha ja aurinko todella toimii yhteen. Ei tästä vastauksesta nyt ehkä apua ollut, mutta joitain ajatuksia sulle. 🙂

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *