Pikkusisko vai pikkuveikka

Kun kerroin raskausuutisista ensimmäisen kerran täällä blogissa ja somessa, oli raskausviikkoja kasassa silloin jo yli kaksikymmentä. Halusimme odottaa asian kertomisen kanssa ihan rauhassa. Olimme käyneet siinä vaiheessa myös jo rakenneultrassa, jonka tärkein tehtävä on tarkistaa sikiön rakenteellinen kehitys, onko kaikki kunnossa ja löytyykö ultralla kehityksen kannalta tarpeelliset elimet. Samalla saimme kuulla pienen sikiön painoarvion, sydämen sykkeen ja selvisi siellä sukupuolikin.

Tärkein oli tietenkin kuulla, että kaikki oli hyvin, mutta kyllä meitä myös sukupuoli kiinnosti. Kun kätilö kysyi, saako sukupuolen kertoa, sanoimme yhteen ääneen kyllä.

Olemme jutelleet Danielin kanssa asiasta ja totesimme, että jollain tavalla sukupuolen kuuleminen tekee raskaudesta ja vatsassa kasvavasta vauvasta meille konkreettisemman. Kun pystymme hieman paremmin kuvittelemaan, millainen tyyppi siellä vatsan sisällä on kasvamassa – tyttö vai poika. Samanlainen olo on ollut molemmilla kerroilla.

Tällä kertaa ultraaja ei vaikuttanut asian kanssa ihan yhtä varmalta ja yksimieliseltä kuin viime kerralla, mutta hetken tutkailtuaan näkymää koneen näytöltä hän osasi sen meille kuitenkin kertoa. Ultran mukaan meille on tulossa toinen pieni tyttö.

On ihana ajatus, että saamme varaston hyllyille säilötyille vauvanvaatteille uuden käyttäjän. Pienet bodyt, trikoot, yöpuvut, villavaatteet ja toppapuvut odottavat siellä valmiina toista tulijaa – pikkusiskoa. Vaikka kyllä minä jotain uuttakin aion hankkia pikkuiselle, ei siltä voi välttyä kun saa käsiinsä söpöjä pieniä vaatteita. Hypistelin viime viikonloppuna kaupoilla paria kaunista kesämekkoa ja ihania vaalean sävyisiä bodeja, mutta vielä ne jäivät kaupan hyllylle.

Ja vitsit miten pieneltä koko 50-55 senttiä näyttikään. Sen kokoisen pienen ihmeen toimme viime kerralla synnytyslaitokselta kotiin. Ei sitä enää oikein muistakaan miten pieniä ne ihan vastasyntyneinä ovatkaan.

Tällä hetkellä pohdinnan aiheena on tulevan pikkusiskon nimi. Olemme miettineet muutamia vaihtoehtoja, mutta ihan vielä sellaista suuhun sopivaa nimeä emme ole keksineet. Kyllä sekin asia ehtii tässä kypsyä kevään mittaan. Toisaalta isosisko totesi seuraavasti, kun kysyin mikä vauvan nimi voisi olla: vauvan nimi on vain vauva ja sen koti on vatsassa.

Mukavaa tiistaipäivää, huhtikuukin on jo korkattu!  <3

-Hilla

Instagramissa @hillasblog.

+50

You may also like

8 kommenttia

 1. Onnea! ☺️ En ole itse osannut ostaa oikein mitään uutta, kun mietin, että kaikkea löytyy jo valmiiksi. Ei otettu edes äitiyspakkausta koska nuokin on kaikki vielä tallessa. Meillä nuo 50cm vaatteetkin oli Fefelle liian isoja, mutta veikkaan että pikkuveli on vähän isompi. Ainakin ultrissa ollut 😊

  0
  1. Kiitos ja sinne samoin! 🙂 Joo, kyllä meilläkin on aikalailla kaikki tallessa, mutta jotain ihanaa sitä näissä raskaushuuruissa varmasti löytyy, varsinkin jos on tällainen höhhelö kuin minä. Hehe.:D Osa sinappivaatteista jouti kyllä poistoon, koska ei irronnut vaaleasta millään tahrat. 😀 Sen muistan kyllä, ettei yhtä vaatekokoa kovin montaa tarvitse, koska jää niin pian pieneksi. Kaikkea hyvää sinne ja iloisia treenejä masun kanssa. <3

   0
 2. Meilläki kaks pikkusta tyttöä! 😍😍 Meillois myös kaks nättiä vanhaa harvinaista nimeä ehotella! 😉 Ihanaa seurata sun onnellista odotusaikaa! ❤️
  Onnea odotukseen!

  0
  1. Kiitos paljon Iina! Tyttöjä pukannut sielläkin. <3 Ja hei, aina saa ehdotella. Vanhat ja harvinaisemmat nimet kyllä kiinnostaa. <3

   0
 3. Onnea tyttölupauksesta! Meillekin toinen tyttö kesällä tulossa 🙂

  Jonkin verran tyhmiä kommentteja ollaan saatu kun kakkonen ei olekaan poika. Tutuilta ja vähemmän tutuilta, ihan fiksuina pitämiltäni ihmisiltä. ”No seuraava on sit poika, voi sun mies parkaa”. Ilmeisesti ajatus 2 lapsesta; tyttö ja poika istuu tiukassa. Toivottavasti te ette ole joutuneet kuulemaan näitä aivopieruja 🙂

  0
  1. Kiitos paljon ja ihanaa, onnittelut sinnekin odotukseen. Lisää tyttöjä tähän! <3

   No on meillekin joku tokaissut, että "ehkä se kolmas on sitten poika" tai "voidaan kyllä neuvoa, miten niitä poikia tehdään", mutta ehkä ne kommentit on olleet myös enemmän huumorilla heitetty, kuin todellisia aivopieruja. Hehe! 🙂 Mut juu, monelle tuntuu ehkä olevan oletus se, että "paras" olisi jos saisi molemmat, tytön sekä pojan. Meille sopii oikein hyvin näin - kaikki käy. 🙂 Mukavaa viikon alkua sinne ja pahoittelut kun kommenttiin vastaaminen hetken kesti. Oli loppuviikko ja viikonloppu niin täynnä menoa. -Hilla

   0
 4. Paljon onnea Hilla kesävauvelin odotukseen!Pikkusiskon nimipohdinta sattui silmiini ja minulle tuli heti nimiehdotus mieleen – Hilma. Rimmaa Selman ja Hillan kanssa sopivasti ja kaksikielisenäkin toimii;) Mummoni nimi oli Hilma ja hän jos kuka oli hyvä tyyppi! Aurinkoiset pääsiäisterkut teille!

  0
  1. Moikka Minnami. 🙂 Kiitos onnitteluista. Hilma on kyllä kaunis nimi, ja se olisi kyllä hauska sekoitus Hillaa ja Selmaa. hehe! Saapa nähdä, mihin nimeen päädytäänkään. Hyviä ehdotuksia on jo useita. 🙂 Terkkuja teillekin ja iloista vappuviikkoa! /Hilla

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *