Pääsiäisen kukka-asetelmat – narsissit lasipurkeissa

Kahden viikon päästä on pääsiäinen ja veikkaanpa, että ainakin muutama siellä ruudun toisella puolella koristelee silloin kotiaan tai pihaansa kevätkuntoon. Miettii pääsiäisen kukka-asetelmia tai pöytäkoristeita. Kylään saapuu ehkä vieraita, on aikaa laittaa terassia kuntoon, ystävät tulee syömään tai kotioven pieleen olisi aika vaihtaa talvisten havunoksien ja kanervien tilalle jotain kauniimpaa ja keväisempää? Kenties. Siksi ajattelin, että tästä vinkistä voisi olla iloa juuri sinulle: pääsiäisen kukka-asetelmat – narsissit lasipurkeissa.

Kävimme viime sunnuntaina Plantagenissa. Sanoisin, että se on keväthullulle vaarallinen paikka, mutta selvisimme aika vähällä. Heh! Aikaa siellä silti kului, kun oli niin paljon kaunista ja inspiroivaa ihasteltavaa. Pieniä kasvihuoneita, sisäkasveja, ulkokukkia, ruukkuja ja pihamultia…

Pääsiäisen kukka-asetelmat

Olimme kuitenkin lähteneet Plantageniin juurikin pääsiäisen kukka-asetelmien takia. Ajatus lähti ovenpielestä, koska halusin ulkoruukkuihimme jotain keväistä. Mutta sitten törmäsin Pinterestin ihmeellisessä maailmassa kermanvalkoisiin perunanarsisseihin ja toisessa kuvassa narsisseihin lasipurkeissa. Yhdistin nämä kaksi ja tässä blogitekstissä lopputulos. Kiva ja helppo tapa tehdä pääsiäiseksi kukka-asetelma vaikka ruokapöydän kattaukseen tai olohuoneen pöydälle!

Ja mikä tässä on parasta? No yksi purkillinen narsisseja riittää useampaan lasipurkkiin ja lopputuloksesta tulee helposti näyttävä. Näissä kuvien lasipurkeissa on vain yksi purkillinen perunanarsissin sipuleita, mutta kun erottelin sipulit erilleen ja jaoin ne useaan purkkiin, tulee heti sellainen fiilis, että olisi panostanut enemmänkin. Yksi purkillinen perunanarsisseja taisi maksaa 4,99 euroa. Ostin yhteensä kolme purkkia, mutta kaksi muuta purkkia laitoin isompiin ruukkuihin pihalle. Niistä kuvia joskus myöhemmin.

Perunanarsissit lasipurkeissa

No sitten seuraa lyhyet ohjeet vielä, että miten minä nämä tein.

Minulla oli jemmassa kolme lasipurkkia, jotka ovat toimineet tuon rautalangan kanssa lyhtyinä. Yhtä hyvin kävisi pilttipurkit, hillopurkit, kurkkupurkit, whatever… tai vaikka peltipurkit, jos tykkäät rouheammasta tyylistä.

Laitoin lasipurkkien pohjalle ensin vähän hiekkaa. Ihan lapiolla hain meidän pihasta, koska eihän näihin määräänsä enempää sitä tarvitse. Sitten päälle vähän multaa, jonne painoin kolon sipulille.

Otin perunanarsissit pois kaupan istutusruukusta ja jaottelin sipulit erilleen toisistaan. Juuret olivat kasvaneet tiukasti yhteen, joten niitä piti hieman repiä, mutta ei narsissit ole siitä moksiskaan.

Sitten erottelun jälkeen laitat yhden tai kaksi sipulia jokaiseen lasipurkkiin ja päälle vielä vähän multaa, että sipuli pysyy paikallaan. Jos olisin käyttänyt pieniä pilttipurkkeja, niin silloin yksi sipuli per purkki olisi riittänyt. Nämä lasipurkit olivat isompia, joten laitoin useamman samaan.

Olen säilyttänyt näitä narsisseja menneen viikon pihalla, jottei ne aukeaisi ihan vielä. Sisälle tuodessa ne aukeavat ihan hetkessä, jopa yhden yön aikana. Lämpö tekee sen. Jos haluat säästellä asetelmiasi pääsiäiseen, niin pidä niitä ulkosalla, kuitenkin pakkaselta suojassa. Tai vie ne ainakin yöksi ulos, esimerkiksi vaikka pihapöydälle. Niin ne säilyvät pidempään.

Näihin kuviin en nyt saanut kukkivaa lopputulosta, koska säästelen näiden avautumista vielä. Mutta voit googlata perunanarsissi ja näet, millaiset kukinnot näihin tulee. Sellaiset kermanvalkoiset morsiuskruunut, kuten yksi Instagram-seuraajani sanoi hienosti! Hänen mielestään peruna on aika ontuva nimi näiden kaunokaisten kohdalla ja olen siitä kyllä ihan samaa mieltä. Tosi kaunis kukka tulee näihin, ja valkoinen on tyylikäs värinä, vaikka keltainen onkin perinteisempi.

Pääsiäisen kukka-asetelmat – narsissit lasipurkeissa

Ei muuta kuin kukka- ja multakaupoille, jos multasormiasi alkoi kutitella. Tällaiset purkit on helppo tehdä pääsiäispöytää koristamaan tai viedä vaikka lahjaksikin. Mieleinen tuliainen, veikkaisin.

Jos tällaiset päätät askarrella ja jaat niistä vaikka Instagramissa kuva, niin vinkkaa ihmeessä minullekin vaikka tägäämällä minut kommenttiin tai stooriin. Olisi kiva nähdä, jos joku innostuu ideasta. 🙂

Multasormisin torstaiterkuin,

Hilla

Instagramissa @hillasblog & @hillashome

Lue lisää:

Täydellistä rauhoittumista rentoutuskellunnassa.

Viimeinen juoksulenkki – syksyllä jatketaan taas.

Pikkusisko vai pikkuveikka.

+11

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *