Tervehdys ja mukavaa sunnuntai-iltaa. Olen ollut viettämässä ystävieni kanssa naisten hyvinvointiviikonloppua koko viikonlopun perjantaista sunnuntaihin – kerrassaan ihana, rentouttava ja ystävien täyteinen viikonloppu, mukavaa tekemistä ja olemista. Juuri nyt olemme siskoni kanssa kotimatkalla Lahden moottoritiellä, auton nokka osoittaa kohti Helsinkiä ja Kirkkonummea. Siskoni ajaa, joten minulle tarjoutui hyvä hetki tulla sanomaan tänne blogin puolelle pikaiset heipat ja tervehdykset.

Daniel ja Pikkuässä lähtivät junalla perjantaina Pietarsaareen Danielin vanhempien luokse, joten minä olen saanut viettää toden totta erilaisen viikonlopun ystävien seurassa, vain ”aikuisten” jutuista nauttien. Tällainen viikonloppu tähän väliin teki kyllä tosi hyvää – pitkästä aikaa! Viime kesänä olin kyllä yksin kotona ilman lasta, mutta silloin kävin töissä (koska minulla ei ollut kesälomaa) ja Daniel oli lapsen kanssa kesälomailemassa muualla. Sellainen yksin oleminen tuntui kuitenkin erilaiselta kuin tämä viikonloppu, johon oli suunniteltu kaikenlaista mukavaa tekemistä ja aktiviteettia.

Näin pienen lapsen vanhempana on tärkeää välillä ottaa sitä aikaa itselleen ja yhtälailla antaa puolisolleen sitä myös. Sitten sitä ihanaa ja mukavaa arkeakin jaksaa taas ihan eri tavalla, kun saa välillä tehdä jotain muuta ja keskittyä pari päivää vain oman navan ympärillä pyörimiseen. Silloin tällöin otettu ja annettu oma aika virkistää ja palauttaa niistä arjen rutiineista. Ensi kuun lopussa vuorostaan Daniel lähtee parin kaverinsa kanssa viikonlopuksi kalastamaan Ruotsiin ja hän saa puolestaan silloin nauttia rauhallisista yöunista, kavereiden seurasta ja omasta harrastuksestaan.

Olemme myös ajatelleet niin, että tämä kevät on juuri sitä aikaa, kun tällaisia juttuja on hyvä tehdä. Kesäkuun lopussa elämä sitten taas mullistuu ja meidän perhe kasvaa uudella jäsenellä. Siitä eteenpäin seuraava vauvavuosi on taas pääasiassa vauvakuplaa, vauvan hoitamista sekä enemmän sidottuna omaan kotiin ja niihin vauvan tarpeisiin.