Sunnuntaitervehdys ja ajatuksia oman ajan tärkeydestä

Tervehdys ja mukavaa sunnuntai-iltaa. Olen ollut viettämässä ystävieni kanssa naisten hyvinvointiviikonloppua koko viikonlopun perjantaista sunnuntaihin – kerrassaan ihana, rentouttava ja ystävien täyteinen viikonloppu, mukavaa tekemistä ja olemista. Juuri nyt olemme siskoni kanssa kotimatkalla Lahden moottoritiellä, auton nokka osoittaa kohti Helsinkiä ja Kirkkonummea. Siskoni ajaa, joten minulle tarjoutui hyvä hetki tulla sanomaan tänne blogin puolelle pikaiset heipat ja tervehdykset.

Kuva: Pauliina Tähkäpää.

Daniel ja Pikkuässä lähtivät junalla perjantaina Pietarsaareen Danielin vanhempien luokse, joten minä olen saanut viettää toden totta erilaisen viikonlopun ystävien seurassa, vain ”aikuisten” jutuista nauttien. Tällainen viikonloppu tähän väliin teki kyllä tosi hyvää – pitkästä aikaa! Viime kesänä olin kyllä yksin kotona ilman lasta, mutta silloin kävin töissä (koska minulla ei ollut kesälomaa) ja Daniel oli lapsen kanssa kesälomailemassa muualla. Sellainen yksin oleminen tuntui kuitenkin erilaiselta kuin tämä viikonloppu, johon oli suunniteltu kaikenlaista mukavaa tekemistä ja aktiviteettia.

Näin pienen lapsen vanhempana on tärkeää välillä ottaa sitä aikaa itselleen ja yhtälailla antaa puolisolleen sitä myös. Sitten sitä ihanaa ja mukavaa arkeakin jaksaa taas ihan eri tavalla, kun saa välillä tehdä jotain muuta ja keskittyä pari päivää vain oman navan ympärillä pyörimiseen. Silloin tällöin otettu ja annettu oma aika virkistää ja palauttaa niistä arjen rutiineista. Ensi kuun lopussa vuorostaan Daniel lähtee parin kaverinsa kanssa viikonlopuksi kalastamaan Ruotsiin ja hän saa puolestaan silloin nauttia rauhallisista yöunista, kavereiden seurasta ja omasta harrastuksestaan.

Olemme myös ajatelleet niin, että tämä kevät on juuri sitä aikaa, kun tällaisia juttuja on hyvä tehdä. Kesäkuun lopussa elämä sitten taas mullistuu ja meidän perhe kasvaa uudella jäsenellä. Siitä eteenpäin seuraava vauvavuosi on taas pääasiassa vauvakuplaa, vauvan hoitamista sekä enemmän sidottuna omaan kotiin ja niihin vauvan tarpeisiin.

Kuva: Pauliina Tähkäpää.

Tällaiset viikonloput ovat tietenkin spesiaaleja ja siksi niitä osaa myös arvostaa ja niistä nauttia. Yhtälailla pienessä mittakaavassa arjen keskellä oma aika on tärkeää. Se on meille Danielin kanssa esimerkiksi sitä, kun pääsemme treenaamaan, juoksulenkille, salille, hierojalle, kasvohoitoon tai vaikka joskus työpäivän jälkeen haahuilemaan kaupungille hetkeksi kaikessa rauhassa.

Tällaisten oman ajan täyteisten viikonloppujen jälkeen mieli ja keho on ladattu taas täyteen hyvää, vanhemmuuden kärsivällisyystankit on täytetty ja vitsit miten odotan jo sydän sykkyrällä, kun kohta pääsen juna-asemalle vastaan meidän Pikkuässää. Odotan jo näkeväni hänen ilmeensä, kun hän huomaa minun tulleen asemalle vastaan. Nähdään taas, saadaan rutistaa toisiamme kunnolla ja saan moiskauttaa hänen poskelleen ison suukon.

Sellaisten sunnuntaiaatosten kanssa toivotan sinulle sinne mukavaa illan jatkoa. <3

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Postauksen kaksi kuvaa ottanut Pauliina Tähkäpää Photography.

+12

You may also like

2 kommenttia

  1. Ai että kuhan tämä toinen kasvaa ja vierottuu tissistä, otan itelle tuollaisen ajan myös! 😍😍 Oli tarkoitus ennen toisen syntymää käydä jossakin yksin viikonloppu tai edes yhden yön yli, mutta se sitten jäi.. Huippua ku oot osannu ottaa ja lähteä ja järjestää tuollaisen ajan itelle! Joo ja kärsivällisyyspankit kyllä kaipais täydennystä. 🙈

    0
    1. Moikka Iina! Iso peukku noille haaveille, kyllä se vaan joskus tekee hyvää saada hetki hengähtää ja nauttia omasta ajasta. Tuntui jopa pitkästä aikaa ihan hassulta, kuin paluu johonkin aikoihin ennen lasta, kun oli vain itse ja omat tarpeet. Hassun helppoa elämää. 😀 heheh!Jeps, järkkäsin kavereille tuollaisen viikonlopun, niin sitten oli hyvä syy lähteä ja sai kerralla isomman ystäväporukan kasaan. Näki monta tyyppiä yhdellä kertaa. <3 Juu, kärsivällisyyspankit kyllä on ajoittain saatava täytettyä uudelleen. :) Mukavaa viikkoa sinne teidän perheelle!

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *