Hyvinvointiviikonloppu ystävien kanssa Vierumäellä

Yhteistyössä Vierumäen kanssa.

Vietimme viime viikonloppuna ystävien kanssa rentouttavan ja liikunnallisen hyvinvointiviikonlopun Vierumäellä. Olin jo jonkun aikaa miettinyt, että olisipa todella mukava saada naisporukka kasaan ja tavata kunnolla kokonainen viikonloppu. Arjen tiimellyksessä tulee kyllä nähtyä ystäviä, milloin ketäkin, mutta loppujen lopuksi aika harvoin on kunnolla aikaa viettää esimerkiksi kokonainen viikonloppu yhdessä. Nyt sellaiseen tarjoutui mahdollisuus ja voi vitsit, miten kiva viikonloppu olikaan.

Vierumäki on monipuolinen liikunta- ja vapaa-ajankeskus

Vierumäki on otollinen paikka järjestää hyvinvointiviikonloppu. Vierumäki on monipuolinen liikunta- ja vapaa-ajankeskus, jonka alueella sijaitsee Suomen Urheiluopisto. Vierumäki on vain puolentoista tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta, siellä voi harrastaa laajasti eri liikuntamuotoja, ulkoilumaastot ovat upeat ja lisäksi Vierumäeltä löytyy runsaasti majoitustilaa hotellihuoneista mökkeihin ja opistomajoitukseen.

Alueella on erilaisia liikuntahalleja: löytyy sisäliikuntahalleja, tennis- ja sulkapallokenttiä, erilaisia ryhmäliikuntatunteja, jäähalli ja jalkapallohalli. Kuplahallissa on juoksurata ja yleisurheilumahdollisuudet talvellakin sekä kuntosali. Vierumäellä on uimahalli, mahdollisuus ratsastaa issikoilla, on avanto järven rannalla, luontopolku, seikkailurata Flow-park ja voimistelusali trampoliineilla ja volttisuorilla. Suunnistuskarttoja lähimaastoista ja talvella hiihtoladut pidetään hyvässä kunnossa. Siis ihan kaikkea löytyy ja vielä vähän enemmän näiden lisäksi!

Hyvinvointiviikonloppu naisporukalla

Meidän ajatus hyvinvointiviikonlopusta oli yhdistää yhdessäolo ystävien kanssa, liikunta, rentoutuminen, hyvistä ruuista ja kokkailusta nauttiminen, saunominen, makoisat unet ja yhteinen majoitus mökissä. Siten, että olo viikonlopun jälkeen on rentoutunut ja akut ladattu hyvällä fiiliksellä! Ja sehän toteutui Vierumäellä erinomaisesti.

Viime perjantaina kävin viemässä Danielin ja Pikkuässän junalle Tikkurilaan ja he lähtivät siitä Pohjanmaalle fammon ja faffan luo viikonloppua viettämään. Vaasassa opiskeleva siskoni Nuppu tuli asemalta vaihdossa kyytiini ja toinen siskoni Vilma, joka opiskelee puolestaan Rovaniemellä, oli saapunut jo edellisenä iltana vanhempieni luo Hollolaan.

Ajoimme Vantaan Tikkurilasta Lahteen ja poimimme vielä siskomme Vilman matkalla kyytiin. Lahden Karistossa, ihan Heinolan moottoritien vieressä on kauppakeskus Karisma, jonne pysähdyimme ennen Vierumäkeä tekemään viikonlopun ruokaostokset koko porukalle. Kauppakeskukselta on enää vajaan puolen tunnin matka sitten Vierumäelle ja Vierumäen urheiluopistolle.

Majoituimme Puustelli-huvilassa

Majoituimme hyvinvointiviikonlopun ajan upeassa ja tilavassa Puustelli-huvilassa, jossa oli sänkypaikkoja kaikille 9 hengelle. Puustelli-huoneisto on vuonna 1933 valmistunut, arkkitehti Erik Brygmannin suunnittelema huvila, joka henkii Urheiluopiston historiaa. Lähes kaikki Suomen Urheiluopiston johtajat ovat asuneet kyseisessä talossa, joka sijaitsee upealla paikalla, omassa rauhassa puhtaiden järvien välissä olevalla harjulla ja kuitenkin ihan lähellä opiston palveluja ja liikuntapaikkoja. Puustelli on erinomainen paikka järjestää pieniä juhlia, kokouksia ja vaikkapa tällainen ystäväporukan hyvinvointiviikonloppu.

Olimme valikoineet viikonlopun liikunnalliset aktiviteetit Vierumäen laajasta urheiluvalikoimasta. Vierumäen sivuilta löytyy tapahtumakalenteri, josta löytyy kaikki opistolla järjestettävät kaikille avoimet ryhmäliikuntatunnit. Kalenteri sisältää myös lapsille ja perheellisille sopivaa tekemistä. Tein ennakkoilmoittautumiset ryhmäliikuntatunneille ennakkoon ja varasin tarvittavat pelikentät urheiluhallin infosta meille jo etukäteen.

Viikonlopun liikunnalliset aktiviteetit

  • Perjantaina illalla osallistuimme rauhalliselle ja rentouttavalle asahi- ja mindfulness-tunnille.
  • Lauantaina aamupäivällä teimme pidemmän kävelylenkin opiston ja lähialueen maastoissa ja metsäpoluilla. Liikuntahallin infosta sain ostettua parin euron hintaan suunnistuskarttoja, joten niiden kanssa saimme tehtyä hyvän lenkin.
  • Lauantaina iltapäivällä osa porukasta meni core-tunnille, jossa keskityttiin keskivartalon lihasvoimaan ja sen lisäksi olin varannut yhden sulkapallokentän, koska tässä vaiheessa raskautta keskivartalon alueelle ei enää voi kohdistaa lihaskuntotreeniä core-treenin muodossa. Nuppu-siskoni oli ottanut kotoa lisäksi kuminauhat mukaan, joten sulkapallopelin lomassa vaihtojen aikana oli mahdollista tehdä myös kuminauhajumppaa.
  • Sunnuntaina osallistuimme vielä aamupäivän joogaan ennen kotiinlähtöä. Jooga sisälsi ihania avaavia liikkeitä, selkärangan kiertoja sekä pidempiä helppoja asanoita. Joogatunti oli ihanan kevyt lopetus aktiiviselle viikonlopulle.

Ruokaa, saunomista ja makoisia unia

Viikonlopun aikana kokkasimme yhdessä ja nautimme hyvästä ruuasta pitkän pöydän ääressä. Perjantaina söimme yhteisen iltapalan. Lauantaina ennen ulkoilua oli tarjolla aamupuuroa marjojen kera, hedelmävati, keitetyt kananmunat ja leipää. Lauantaina lounaaksi teimme uunilohta, uunijuureksia ja salaatin. Iltaruuaksi loihdimme kaksi nahco-peltiä, toisen kasvisversiona nyhtökauralla ja toisen jauhelihalla, jonka jälkeen herkuttelimme Fazerin sinisellä suklaalla ja karkilla.

Sunnuntaina aamulla ennen joogaa oli jälleen puuroa tarjolla ja ennen kotiinlähtöä kokosimme vielä lounasbrunssin, joka sisälsi edellisen päivän lohta, keitettyjä parsoja, kasviksia, marjoja, hedelmiä, brie-juustoa sekä pannaria.

Molempina iltoina saunoimme pitkän kaavan mukaan eri porukoilla saunan löylyissä höpisten. Istuskelimme iltapäiväkahvit huvilan lasitetulla kuistilla ja iltaisin makoilimme olohuoneen isolla sohvalla telkkarin ääressä samalla jutustellen.

Myöhään valvominen ei tainnut olla kenelläkään meistä prioriteettilistan kärkipäässä työviikkojen päätteeksi. Taidettiin molempina iltoina mennä kaikki viimeistään klo 24 nukkumaan, itse taisin olla pää tyynyssä jo vähän aikaisemmin. Otin todellakin ilon irti siitä, että olin reissussa tällä kertaa ilman lasta ja sain nukkua yhteisessä huoneessa siskojeni kanssa. Yöllä ei tarvinnut herätä mihinkään ja nukuin kuin tukki illasta aamuun molempina öinä. Teki hyvää!

Säätkin suosivat meidän hyvinvointiviikonloppua! Perjantaista sunnuntaihin paistoi aurinko siniseltä taivaalta ja erityisesti lauantaiaamupäivän aurinkoinen metsälenkki jäi säiden puolesta mieleen. Lauantaina iltapäivällä ennen sulkapallovuoroa istuimme vielä opiston edessä kiviportailla auringossa, eikä tietoakaan tuulenvireestä. Oli niin lämmin ja ihana!

Kiitos Vierumäki majoituksesta ja liikunta-aktiviteeteista. Meillä oli mukava viikonloppu ja viihdyimme erinomaisesti. Totesimme lähtiessämme toisiamme halatessa, että tästä pitäisi tehdä ihan perinne. Ehkäpä sellainen perinne vielä muodostuukin. 🙂

Tiistaihali täältä sinulle sinne! <3

-Hilla

Instagramissa @hillasblog.

+18

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *