Täydellistä rauhoittumista rentoutuskellunnassa

Kaupallinen yhteistyö Kellumon kanssa.

Hyvinvoinnin näkökulmasta rentoutuminen, rauhoittuminen ja esimerkiksi meditatiivisen joogan pitäminen viikoittaisessa ohjelmassa tuntuu olevan itselleni vaikein rasti. Elämä on tässä vaiheessa pienen lapsen kanssa välillä aikamoista hässäkkää, arjen aikataulutusta ja erilaisia vauhdikkaita tilanteita. Niin sanottu ”oma aika” menee useimmiten hikiliikunnasta nauttimiseen tai jollain tavalla tehokkaaseen tekemiseen.

Joinain päivinä vasta illalla lapsen mentyä nukkumaan tajuan, että tässäpä taitaa olla päivän ensimmäinen rauhallinen hetki, kun saa painaa takapuolen kaikessa rauhassa sohvalle ja olla vaan. Saan laskea tuntosarvet lepoasentoon, levittäytyä pitkäkseni sohvalle, eivätkä ”äiti äiti” tai ”katso tätä, katso tätä” -pyynnöt kantaudu korviini. Uskon, että siellä ruudun takana on muitakin, jotka tunnistavat tämän. Ja vaikka ei olisi lapsia, niin usein päivät ja arki täyttyvät kaikenlaisesta tekemisestä. Rentoutuminen helpommin unohtuu.

Rauhallista spa-tunnelmaa

Ehkä siksi, tai juurikin siksi, tuntui niin ihmeellisen ihanalta astua Kellumon ovesta sisään rauhalliseen zen-henkiseen spa-tunnelmaan. Asettua kelluntatankkiin kellumaan lämpimän suolaveden syleilyyn ja olla vaan. Vetää tankin kansi perässään kiinni ja olla kokonainen tunti ihan yksin. Nauttia meditatiivisesta hetkestä keskellä taustamusiikkia ja pelkkää hiljaisuutta.

Itse asiassa joka kerta kun olen kasvohoidossa, hierojalla tai nauttimassa ylipäätään jostain hyvinvoinnin palvelusta päähäni pulpahtaa samat ajatukset: Tämä on todellakin tämän arvoista! Tätä pitäisi tehdä useammin! Minä olen niin ansainnut tämän! Tämä on ihan super ihanaa ja rentouttavaa! Ja samanlaiset ajatukset pulpahtelivat tälläkin kertaa kellunnan aikana ja sen jälkeen mieleeni.

Olen sitä mieltä, että omaan hyvinvointiin ja siitä huolen pitämiseen kannattaa panostaa. Etenkin juuri kiireisessä elämänvaiheissa tai hetkissä, jolloin kyseinen osa-alue olisi tosi helppo blokata pois tai kaiken menon keskellä jättää huomiotta. Kaiken menon vastapainoksi rauhallinen rentoutumishetki tekee älyttömän hyvää.

Täydellistä rauhoittumista rentoutuskellunnassa

Nimensä mukaisesti rentoutuskellunta rentouttaa. Hiljainen kelluntahetki rauhoittaa niin kehoa kuin mieltä. Suolainen, lämmin vesi kelluttaa painottomassa tunteessa ja samalla mieli pääsee lepoon ääniltä ja valolta. Korvatkin kelluvat veden pinnan alla, jolloin tunnin ajan saa vain rauhoittua täydessä hiljaisuudessa tai kuunnella veden läpi kantautuvaa rauhallista musiikkia. Tutkimustenkin mukaan kellunta laskee sykettä sekä verenpainetta, mikä on tärkeää esimerkiksi stressistä palautumisessa. Kelluntaa käytetään apuna myös uni- tai nukahtamisvaikeuksien hoitoon.

Lisäksi suolavesi hoitaa ihoa ja lihaksia. Kellunta-altaan vedessä käytetään Epsom-suolaa eli magnesiumsulfaattia, joka vähentää turvotusta ja palauttaa siten lihaksia.  Suolan suuri pitoisuus kelluntavedessä takaa sen, että iho jää silkinpehmeäksi, eikä siis rusinaksi kuten tavallisessa kylpyvedessä. Vesi on todella suolaista ja kuvailisin tunnetta iholla enemmänkin öljyksi kuin vedeksi. Vesi siis kelluttaa voimakkaasti ja kehon painaminen veden alle on miltein mahdotonta. Se oli jännä fiilis, jota en ole aikaisemmin kokenut. Siksi täysi rentoutuminen painottomasti kelluen on täysin mahdollista, koska itseään ei tarvitse mitenkään jännittää tai aktiivisesti kelluttaa – se tapahtuu itsestään.

Hyvä tietää kellunnasta

Muutama niin sanotusti teknisempi juttu käytiin läpi ennen kulluntaa. Kelluntahuoneessa ollaan hoidon ajan täysin yksin. Huoneesta löytyy suihku, jossa peseydytään puhtaaksi ennen altaaseen menoa. Kellunta-altaaseen mennään alasti, ainoa muistettava asia on korvatulpat, jotta suolavettä ei mene korviin. Toki uikkaritkin saa olla päällä, jos se tuntuu mukavammalta, mutta autenttisin kokemus saadaan aikaan ilman rihman kiertämää.

Altaaseen mennessä kuomu vedetään kiinni ja valotkin voi halutessaan sammuttaa altaan reunasta. Ja lupaan, ei siellä tule ahtaanpaikankammoa, tankki on niin iso ja tilava ja hengitysilma vaihtuu kyllä tankin sisälle. Vesi puhdistetaan jokaisen asiakkaan välissä puhdistuslaitteella, jonka läpi vesi kiertää. Viikoittain tankki puhdistetaan perusteellisemmin ja veden laatua valvotaan. Kellunta on siis täysin hygienista, koska sitäkin ihmiset kuulemma kyselevät ja varmistelevat.

Toisella kelluntakerralla rentoutuminen oli helpompaa

Minulle tämä kelluntakokemus oli ensimmäinen kerta, nyt jo tosin olen käynyt pari kertaa kellumassa. Vauhdikkaan ja vähän kiireisen päivän keskeltä tuntui jopa hieman oudolta hypätä tankkiin, sulkea kansi ja vain olla lämpimässä vedessä tekemättä mitään. Mutta vähitellen vaivuin rennoksi, ajatusvirta päässäni rauhoittui ja kokemus oli yllättävän meditatiivinen.

Samalla oli ihana tuntea vauvan liikkeitä vatsassa. Jollain tavalla painottomasti kelluen vauvan liikkeet tuntuivat vatsassa voimakkaammilta. Uskoisin, että etenkin loppuraskaudessa tämä olisi raskaana oleville ihanan rentouttava kokemus, kun olo alkaa muuten käydä raskaaksi ja painavaksi.

Kelluntaa suositellaan kokeilemaan vähintään pari kertaa: toisella kerralla toiminta ja ympäristö on jo tuttua ja voi vain nauttia rentoutumisesta. Omasta kokemuksestani voin todeta asian olevan juuri niin. Ekalla kerralla keskityin vielä moneen niin sanotusti tekniseen asiaan ja ympäristöön, mutta toisella kokeilukerralla tiesin jo mitä tehdä ja osasin vain nauttia kellunnasta ja päästää mielen vapaaksi ajatuksista.

Raukean rento olo kellunnan jälkeen

Oma tunne kellunnan jälkeen oli se, että mieli puhdistui, kirkastui ja ajatukset selkiytyivät. Keho lämpeni, rentoutui ja iho tuli pehmeäksi. Olo oli raukean rento, mutta kuitenkin päivää oli hyvä jatkaa energisoituneena. Molempien kelluntakertojen jälkeen jatkoin työpäivääni Helsingissä ja tuntui siltä, että sain paljon aikaan loppupäivästä. Rentoutumisesta oli nähtävissä vaikutuksia loppupäivän puuhissa ja mielen moodissa, joka oli sellainen kepeän lempeä. Sillä tavalla voisin kuvailla omia fiiliksiäni kelluntojen jälkeen.

Tällaiset hyvinvoinnin palvelut ovat myös omalla tavallaan ekologisia lahjaideoita, kun materian määrä ei lisäänny, vaan sen sijaan elämykset ja hyvä olo karttuu. Siksi en voi olla lopuksi mainitsematta lähestyvää äitienpäivää ja siihen täydellisenä lahjaideana sopivaa kelluntalahjakorttia. Mikä olisikaan ihanampi lahja nuoremmalle tai iäkkäämmälle äidille kuin päästä lämpimään suolaveteen kellumaan ja rentoutumaan. Ainakin minä ilahtuisin! 🙂

Tämän kuvan alla @hillasblog Instagramissa pääset osallistumaan halutessasi kelluntalahjakortin arvontaan.

-Hilla

Kuvat: Camilla Bloom. Instagramissa @camillabloom

Instagramissa:

@hillasblog

@hillashome

@hillastraining

+8

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *