Kaupallinen yhteistyö Kellumon kanssa.

Hyvinvoinnin näkökulmasta rentoutuminen, rauhoittuminen ja esimerkiksi meditatiivisen joogan pitäminen viikoittaisessa ohjelmassa tuntuu olevan itselleni vaikein rasti. Elämä on tässä vaiheessa pienen lapsen kanssa välillä aikamoista hässäkkää, arjen aikataulutusta ja erilaisia vauhdikkaita tilanteita. Niin sanottu ”oma aika” menee useimmiten hikiliikunnasta nauttimiseen tai jollain tavalla tehokkaaseen tekemiseen.

Joinain päivinä vasta illalla lapsen mentyä nukkumaan tajuan, että tässäpä taitaa olla päivän ensimmäinen rauhallinen hetki, kun saa painaa takapuolen kaikessa rauhassa sohvalle ja olla vaan. Saan laskea tuntosarvet lepoasentoon, levittäytyä pitkäkseni sohvalle, eivätkä ”äiti äiti” tai ”katso tätä, katso tätä” -pyynnöt kantaudu korviini. Uskon, että siellä ruudun takana on muitakin, jotka tunnistavat tämän. Ja vaikka ei olisi lapsia, niin usein päivät ja arki täyttyvät kaikenlaisesta tekemisestä. Rentoutuminen helpommin unohtuu.

Rauhallista spa-tunnelmaa

Ehkä siksi, tai juurikin siksi, tuntui niin ihmeellisen ihanalta astua Kellumon ovesta sisään rauhalliseen zen-henkiseen spa-tunnelmaan. Asettua kelluntatankkiin kellumaan lämpimän suolaveden syleilyyn ja olla vaan. Vetää tankin kansi perässään kiinni ja olla kokonainen tunti ihan yksin. Nauttia meditatiivisesta hetkestä keskellä taustamusiikkia ja pelkkää hiljaisuutta.

Itse asiassa joka kerta kun olen kasvohoidossa, hierojalla tai nauttimassa ylipäätään jostain hyvinvoinnin palvelusta päähäni pulpahtaa samat ajatukset: Tämä on todellakin tämän arvoista! Tätä pitäisi tehdä useammin! Minä olen niin ansainnut tämän! Tämä on ihan super ihanaa ja rentouttavaa! Ja samanlaiset ajatukset pulpahtelivat tälläkin kertaa kellunnan aikana ja sen jälkeen mieleeni.

Olen sitä mieltä, että omaan hyvinvointiin ja siitä huolen pitämiseen kannattaa panostaa. Etenkin juuri kiireisessä elämänvaiheissa tai hetkissä, jolloin kyseinen osa-alue olisi tosi helppo blokata pois tai kaiken menon keskellä jättää huomiotta. Kaiken menon vastapainoksi rauhallinen rentoutumishetki tekee älyttömän hyvää.

Täydellistä rauhoittumista rentoutuskellunnassa

Nimensä mukaisesti rentoutuskellunta rentouttaa. Hiljainen kelluntahetki rauhoittaa niin kehoa kuin mieltä. Suolainen, lämmin vesi kelluttaa painottomassa tunteessa ja samalla mieli pääsee lepoon ääniltä ja valolta. Korvatkin kelluvat veden pinnan alla, jolloin tunnin ajan saa vain rauhoittua täydessä hiljaisuudessa tai kuunnella veden läpi kantautuvaa rauhallista musiikkia. Tutkimustenkin mukaan kellunta laskee sykettä sekä verenpainetta, mikä on tärkeää esimerkiksi stressistä palautumisessa. Kelluntaa käytetään apuna myös uni- tai nukahtamisvaikeuksien hoitoon.