🍊☕ Joskus voi noukkia rusinat pullasta ja kirsikat yrittäjän elämän pinnalta, ja tehdä vaikka kävelylenkin raikkaassa ulkoilmassa kesken työpäivän. Jotta syntyisi uusia ideoita, saisi puhdistettua ajatuksia ja pidettyä siitä pääomasta huolta, joka loppujen lopuksi työn tekee. Itse tätä vasta opettelen, koska aikanamme tehokkuus jyskyttää helposti takaraivossa.

Uusia ideoita metsäpolulta hakemassa

Vein aamulla lapsen päiväkotiin ja sen jälkeen tein tavallista pidemmän aamupäivän kävelylenkin. Kuuntelin metsäpoluilla lintujen ääniä, haistelin keväisen metsän tuoksua, ajattelin ja olin ajattelematta. Keräsin nuo kuvan pajunoksatkin, jotka kauniisti jo hiirenkorvalla. Annoin ajatusten mennä ja tulla. Omalla kohdallani sitä voisi kutsua inspiroitumiseksi. Sitä mistä kaikki lähtee, vaikka jonkun korvaan se voi kuulostaa myös ajan tuhlaukselta kesken työpäivän.

Kotiin tullessa en avannut puhelinta, somea, tietokonetta tai alkanut kahlata eilisen aikana tulleita sähköposteja läpi. Sen sijaan keitin kupin teetä, kuorin appelsiinin välipalaksi ja kirjoitin kynällä päähän nousseita ajatuksia muistivihkoon, vanhanaikaisesti. Sieltä voin myöhemmin ammentaa niitä erilaisiin asioihin.

Uskon, että monelle päätelaitteen ääressä ajatustyötä tekevälle tekisi hyvää sulkea useammin laitteet ja mennä hetkeksi vaikka kävelylle, puistoon tai istumaan penkille hetkeksi ja tuijottaa kaukaisuuteen. Vaikka se kuinka tehottomalta ajatukselta tuntuisikin. Helposti myös some voittaa koukuttavuudellaan nuo hiljaiset ja tarpeelliset hetket.

Työtä ja sen tuottavuutta ei vaan voi ajatella pelkän tehokkuuden tai työtuntien kautta. Tutkimustenkin mukaan luovuus, ongelmanratkaisukyky ja keskittymiskyky paranee, kun antaa aivoille lepoa, tyhjyyttä.🧠💫💭 Sitten sitä duunailee taas tuoreemmin!

Sellaisia ajatuksia tähän keskiviikkoon ja työpäivään.💻🌱 Kivaa päivää sulle! 🙋🏻‍♀️🌞

-Hilla

Instagramissa:

@hillasblog

@hillashome

@hillastraining

Seuraa Instagramissa