Tehtiin kavereiden kanssa tortilloja yksi ilta ja siinä samalla valmistui herkullinen guocamole. Ajattelinkin jakaa reseptin teille, niin pääsette herkuttelemaan ihan oikealla guacamolella, eikä sillä kaupan valmis guacamolella. Olen tehnyt guacamolea itse aikaisemminkin, mutta tällä kertaa tuo kermaviili teki lopputuloksesta vielä pehmeämmän makuisen ja mielestäni todella onnistuneen. Hyvään lopputulokseen oli asiansa myös täydellisen kypsillä avocadoilla. Tuota voi dippailla ihan sellaisenaankin vaikka vihannesten tai taco-sipsien kanssa. Tai laittaa tortillojen väliin, kuten me teimme.

Moni varmaan tietääkin nuo kaupan valmiit guacamolet, jos niitä voi edes guacamoleiksi kutsua. Halusin ihan huvin vuoksi katsoa, mitä valmis (merkkiä mainitsematta) guacamole sisältää. Listalta löytyy 12 E-koodia, ja avocadoa valmiste sisältää 6,7 %. Lisäksi siinä on käytetty juustojauhetta, joka ainakin omaan korvaani kuulostaa vähän liian jännältä. En ole ruoka-asioiden kanssa mitenkään ehdoton, mutta tuon valmisguocamolen jätän ihan suosiolla kauppaan. Itsehän saan valita ja mielummin teen sen itse. Paremman makuista, enemmän ravintoaineita ja tiedän varmasti mitä se sisältää! :)

Tässä sitten ohje, jolla teimme tuon guacamolen tortillojen seuraksi. Ja jos haluaa tehdä suuremman satsin, niin tuplaa tai triplaa vain ainekset. Kaksinkertaisesta annoksesta riittää jo useammallekin syöjälle.

 • 3 kypsää pehmeää avocadoa

 • sitruunan tai limen mehua

 • pari tomaattia

 • pieni sipuli

 • valkosipulin kynsi

 • mustapippuria ja ripaus suolaa

 • puolikas purkki kermaviiliä

 • hyppysellinen sokeria

 • oman mielen mukaan jotain yrttiä, esim basilikaa

Tortillojen sisälle käärimme kanaa tai jauhelihaa, tomaattia, kurkkua, salaattia, paprikaa, salsaa, juustoraastetta, jalapenoa,  salaattia ja maissia. Tortillat maistuu aina yhtä hyvälle ja kavereiden kanssa niiden valmistamienkin on mukavaa. Joskus olisi kiva kokeilla valmistaa tortillaletutkin ihan itse pannulla.

Ja mikä parasta, guacamolea syödessä saa myös rutkasti hyviä rasvoja. :)

Makoisia herkkuhetkiä!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

 

 1. Jossu 10.9.2016 at 10:26 - Reply

  Ei vitsi, koskahan mä saisin tehtyä guacamolea itse? :D Niin hyvääkin se olisi.. :)

Seuraa Instagramissa