Otatko sinä välipalasta energiaa ennen treeniä? Ajattelin listailla omia välipalasuosikkejani, koska huomaan valokuvatiedostoni olevan pullollaan ruokakuvia. Tykkään ottaa ruokakuvia, vaikka joidenkin mielestä se on tyhjänpäiväisintä mitä voi tehdä. Useimmiten ne on juurikin välipaloja, joita kuvaan, koska niistä saa kivoja kuvia ja mikäs sen mukavampaa kuin asetella limen lohkoa smoothielasin reunaan ennen kuvaamista. ;) Yleensä ravintolaruuat ja ystävien kanssa nautitut herkut jätän kuvaamatta, koska pyhitän mielummin sen tilanteen ruuasta nauttimiselle, enkä kuvien räpsimiselle.

Mutta kuten sanottu, nyt niihin välipalasuosikkeihini. Tai välipaloihin, joita useimmiten syön. 

Smoothiet:

Smoothiet ovat välipalojeni kärkipäässä. Tykkään niiden raikkaudesta, helppoudesta ja niiden sekaan saa helposti ”piilotettua” kaikenlaista terveellistä. Lemppari smoothieni sisältää tällä hetkellä mangokuutioita ja marjoja jossain muodossa. Kookosmaidon ja ananaksen sekoituskin on todella herkku. Flunssan vaivatessa tai todellisen terveysintoilun iskiessä teen vihersmoothieita. Niissä riittää vitamiineja ja hivenaineita. Kokeilen erilaisia reseptejä, mutta yleensä omat vihersmoothiet muodostuu sen mukaan, mitä vihreää sattuu mukaani tarttumaan kaupan hedelmä- ja vihannesosastolta. Ja harvoin  muutenkaan seuraan tarkasti minkään smoothien reseptiä, keksin ihan omasta päästäni erilaisia sekoituksia; joskus onnistuu, toisinaan ei niin hyvin.

Rahkat ja jugurtit:

Rahkat ja jugurtit ovat myös oikein oiva välipalavaihtoehto. Ainakin niille, joiden vatsat maitotuotteita kestävät. Joillekin ne aiheuttaa vatsan turvotusta tai laktoosiongelmia ja siinä tapauksessa ne kannattaa jättää vähemmälle tai kokonaan pois omasta ruokavaliosta. Itse tykkään sekoittaa rahkan, turkkijugun tai maustamattoman jugurtin sekaan marjoja, mysliä ja hunajaa. Tuon kombon kruunaa vielä pähkinät. Ai että mitä herkkua. 

Leivät: