Viikko synnytyksen jälkeen

Viikko sitten synnytin maailmaan meidän pienen ihmeen. Viikon verran olemme tutustuneet toisiimme, ihmetelleet maailman menoa, nuuskutelleet ja nauttineet pelkästä olemisesta.

Viikko synnytyksen jälkeen

Kotiuduimme viime viikonloppuna ja siitä asti olemme saaneet opetella vauva-arkea omassa kodissa. Tai en sanoisi tätä vielä arjeksi – nimittäin tämä on aika juhlaa. Tai sitten sitä arjen juhlaa. Vaikka ensimmäisinä öinä unet jäivät olemattomiin ja vauvan tarpeita ei ihan aina osannut ymmärtää, on tämä silti ollut mun mielestä pelkkää juhlaa. Viikossa vauvaan on kuitenkin ehtinyt jo tutustua ja koko ajan opimme toisistamme lisää. Milloin ollaan tyytyväisiä, milloin halutaan ruokaa ja milloin vatsaa vääntää. Niin niitä viestejä ihmeen nopeasti oppii ymmärtämään. Samalla ihmetellen, miten noin pieni ihmisen alku osaakin kertoa monen monta asiaa ilman yhtään sanaa. Me aikuiset osaamme puhua ja silti emme aina ymmärrä toisiamme. Mielenkiintoista.

Sekä vauva että minä olemme nukkuneet hyvin, mutta hiukan vaihdellen. Yksi yö rokattiin aamu neljään, mutta muutoin ollaan vedetty hirsiä lähes yhdeksän tuntia yössä muutamalla yösyötöllä. Sellaisten unien jälkeen oma olokin on kohentunut ja päivisin olo on virkeä. 🙂

Viikko synnytyksen jälkeen

Ulkoilemassa emme ole vielä käyneet. Lokakuun koleat säät saavat vielä odottaa meitä, kunnes oma oloni paranee ja kävelylenkille tuntuu mukavalta lähteä. Olen käynyt pari kertaa haukkaamassa raitista ilmaa ulkona, mutta tikkien takia pidemmän matkan käveleminen ei vielä ole ajankohtaista. Pieni vauva ja hyvä ruoka ovat kuitenkin parhaita lääkkeitä ja eiköhän tästä melko nopeasti parannuta taasen pelikuntoon.

Oikeastaan tällaiselle aktiiviliikkujalle on tehnyt hyvääkin vain olla. Ottaa kaikki ilo irti näistä ensipäivistä. Loppuraskaudessa tuli kyllä käveltyä monen monta kilometriä. Näin jälkeenpäin oikein naurattaa se kävelemisen määrä. Sillä kävelylläkö yritin saada synnytystä käyntiin. heh. Itse en enää usko mihinkään myytteihin sen suhteen, mikä synnytyksen käynnistäisi. Ei ainakaan minun kohdallani toiminut. Vauva tulee sitten kun on valmis, ilman siivoamista, saunaa, kävelyä tai tulista ruokaa. Mitä näitä nyt on kolmet ässä ja muut. 😀 Vauva oli masussa ensin koko rahan edestä parisen viikkoa yli aikaa ja sitten tuli kiireellä ihan parissa tunnissa.

Maidon nousun takia ruoka on maistunut minulle todella hyvin, tuntuu että koko ajan on nälkä ja jano. Annokseni taitavat nyt hetkellisesti muistuttaa urheilulukion aikana jääkiekkoilija- ja hiihtäjämiesten ruokavuoria. Annan kropalle nyt sen minkä se tarvitsee ja kuuntelen sen viestejä. Sairaalaan painoa jäi 10 kiloa ja loput lähtee sitten kun on sen aika. Nyt on vauvan tarpeet ja hyvä olo tärkeimmät asia. 🙂

Viikko synnytyksen jälkeen

Blogi tulee lähiaikoina olemaan varmaankin enemmän ajatuksen virtaa ja sellaista tekstiä, jonka voi tuottaa muutamassa minuutissa tässä sohvan nurkassa. Jos alkaisin panostamaan nyt kuviin ja syvällisiin ajatelmiin, niin siinä tapauksessa saisin varmaan haudata hetkeksi koko bloggaamisen. Vauvan kanssa oleminen tuntuu nyt kaikkein tärkeimmältä ja siksi bloggaamiseen en halua ”haaskata” liikaa aikaa. Mutta uskon, että tällaisille tosielämän arkiblogeillekin on lukijoita, kaikkien blogien ei tarvitse muuttua sliipatuiksi ja harkituiksi, vaikka itse kuinka haluaisikin pitää aiheita monipuolisina ja kuvia kauniina jne.. Elämässä mennään omien arvojen mukaan ja nyt ainakin hetken tällainen arkielämän bloggaaminen ja ajatuksen virtana tuotettu teksti tulee täällä blogissa lisääntymään. 🙂 Uskoisin niin.

Saa myös antaa toiveita sen suhteen, mistä haluaisitte minun kirjoittavan. Onko jotain esimerkiksi raskauteen tai liikuntaan liittyvää, josta haluaisitte kuulla enemmän? Mielellään toki kirjoittelen sellaisia toivejuttujakin. 🙂

Iloista torstaita sulle, vaikka sää onkin harmaa.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

 

0

You may also like

11 kommenttia

 1. <3 Kuulostaa ihanalta vauvakuplalta ja niin kovin tutuilta fiiliksiltä vuoden takaa! <3 Arkielämän bloggaaminen rokkaa! 😉 Halit!

  0
 2. Niin suloinen vauva! ❤️ Kummalta hän on perinyt noin kauniin tukan?😊

  Ihanaa, että teillä on noin hyvin lähtenyt kotiutuminen käyntiin.❤️ Itse olen rv37 raskaana ja odotan jo kovasti tulevaa.😊

  0
  1. Oih, onnea sinnekin ja iloista odotusaikaa. Loppusuoralla jo olet, pian on teilläkin nyytti sylissä. <3 Hiuksien väri on tullut äitiin, mutta isällä on kyllä tosi paksut hiukset, mutta vaaleat. Ehkä vähän molemmilta, mutta saattaahan nuo vielä lähteä ja tulla vaikka blondeiksi. 😀 Kiitos onnitteluista. <3

   0
 3. Miten liikuttava ihana pieni nyytiäinen teillä siellä! Tippa tuli linssiin. Itellä on vielä 31 viikkoa edessä, joten hetki saadaan vielä odotella että vauveli on maailmassa. 😀 Lämpimästi onnea ja kumpa sitä vauvan tuoksua voisi purkittaa! Se on parasta maailmassa!
  <3
  Ps. Perus kysymys: minkä kokoinen vauva oli kun syntyi? Itselläni toinen lapsi meni 9pv yli, ja oli 4,4kg! Ihan pieni ukkeli ei siis ollut 😀

  0
  1. Kiitos ja onnellista odotusta sinnekin. Ihana kuulla, että vauvoja tulee lisää maailmaan. Totta, kumpa sitä voisi purkittaa. Vauvan tuoksu on kyllä jotain ainutlaatuista. 🙂 Vauva meni pari viikkoa yli ja painoi 3,8 kg. Eli lähelle neljää, joka oli painoarvio, mutta vähän jäi alle. Ja ihan hyvä näin, teki ihan tarpeeksi tiukkaa äidille jo näinkin. heheh. 😀

   0
 4. Sulla on ehkä yksi maailman suloisimmista vauvoista, jonka olen koskaan nähnyt!
  Kovasti onnea ja iloa teidän syksyyn. <3

  0
 5. Täältäkin peukut arkikuulumisille! Kiva lueskella jonkun suht samassa elämäntilanteessa olevan juttuja – meidän tytöillä kun taitaa olla tasan viikko ikäeroa 😀
  Ihanaa vauvahattaraa sinne! <3

  0
 6. Ihanan pirteä ”vauvablogi” 🙂 Törmäsin blogiisi ihan vahingossa ja nyt olen lueskellut tänne saakka. Itselläni on esikoinen vielä tukevasti masussa ja syntymää saadaan odotella vielä n. 100 päivää. Kiva lukea näitä pirteitä juttuja itsellenikin kohta koittavasta arjesta 🙂

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *