haamekko-5

haamekko-3

haamekko-2

haamekko-4

Sain Instagrammissani muutamilta kysymyksen, että mistä olen hankkinut häämekkoni ja minkä merkkinen se on. Kerrompa siis muutaman sanasen häämekostani nyt.

Aika usein hääpuku on se elämän yksi tärkein vaate, johon panostetaan ja sen halutaan olevan juuri täydellinen. Morsiammen unelma. Tärkeimmän päivän kruunu. Kierretään useampia hääliikkeitä ja lopulta löytyy se ”the one”. Monesti hintakin huitelee häämekoissa sadoissa, jopa tuhansissa euroissa. Näin olisi minullakin voinut olla, jos meillä olisi ollut ns. tavalliset häät.

Minun tarinani häämekon suhteen on kuitenkin vähän erilainen. Mutta kerrotaan sekin, kun montaa kiinnosti tietää. Kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Muutama viikko synnytyksen jälkeen en ollut kovin innoissani lähdössä kaupungille kiertelemään ja sovittelemaan hääpukuja. Päätin, että tilaan häämekkoni verkosta. Helppoa, nopeaa ja kätevää tässä tilanteessa kun vauva on pieni ja minullakin vielä kroppa raskauden jälkeen vähän erilainen kuin ennen sitä. Avasin muutaman verkkokaupan, etsin valkoiset mekot, koot M ja L ja skrollailin hetken. Ja sieltä se sitten löytyi, kaunis mekko, joka miellytti silmääni. Hintaakaan ei ollut nimeksikään.

Häämekkoni tilasin siis Boozt.com :sta, merkki on Soft Rebels (tämä ei ole mikään maksettu mainos) ja mekon alkuperäinen hinta oli 70 euroa, mutta se oli 50 % alessa, joten lopullinen hinta oli 34,95. Oletteko ennen kuulleet kolmenkympin häämekosta? :D En minäkään, mutta niinkin voi tosiaan olla kun sopiva osuu kohdalle.

Olen sitä mieltä, että laadukas merkkivaate kestää usein kauemmin ja laatuun kannattaa tietyissä asioissa panostaa. Esimerkiksi vaikka kengissä, ulkotakeissa ja huonekaluissa. Toisaalta, ostan paljon vaatteitani halpaketjuista ja pienemmälläkin rahalla voi tehdä löytöjä. Jos vaate miellyttää silmääni, on minulle aika sama onko se merkkiä vai ei. Näin äitiyslomalaisena kun rahaakaan ei ole pilvin pimein käytössä, niin tämän hintainen mekko oli siinäkin mielessä löytö.

Ja mikä tärkeintä, mekko oli mielestäni kaunis, minulla oli siinä hyvä olla ja se sopi päiväämme.

Olimme menneet maistraatissa jo aikaisemmin naimisiin ja juhlimme häitämme vähän myöhemmin lapsemme kastejuhlan yhteydessä. Halusin valkoisen häämekon, mutta en pitkää mallia. Yhtenä kriteerinä oli myös väljä malli, jotta imettäminen oli helppoa juhlap