Häämekko

haamekko-5

haamekko-3

haamekko-2

haamekko-4

Sain Instagrammissani muutamilta kysymyksen, että mistä olen hankkinut häämekkoni ja minkä merkkinen se on. Kerrompa siis muutaman sanasen häämekostani nyt.

Aika usein hääpuku on se elämän yksi tärkein vaate, johon panostetaan ja sen halutaan olevan juuri täydellinen. Morsiammen unelma. Tärkeimmän päivän kruunu. Kierretään useampia hääliikkeitä ja lopulta löytyy se ”the one”. Monesti hintakin huitelee häämekoissa sadoissa, jopa tuhansissa euroissa. Näin olisi minullakin voinut olla, jos meillä olisi ollut ns. tavalliset häät.

Minun tarinani häämekon suhteen on kuitenkin vähän erilainen. Mutta kerrotaan sekin, kun montaa kiinnosti tietää. Kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Muutama viikko synnytyksen jälkeen en ollut kovin innoissani lähdössä kaupungille kiertelemään ja sovittelemaan hääpukuja. Päätin, että tilaan häämekkoni verkosta. Helppoa, nopeaa ja kätevää tässä tilanteessa kun vauva on pieni ja minullakin vielä kroppa raskauden jälkeen vähän erilainen kuin ennen sitä. Avasin muutaman verkkokaupan, etsin valkoiset mekot, koot M ja L ja skrollailin hetken. Ja sieltä se sitten löytyi, kaunis mekko, joka miellytti silmääni. Hintaakaan ei ollut nimeksikään.

Häämekkoni tilasin siis Boozt.com :sta, merkki on Soft Rebels (tämä ei ole mikään maksettu mainos) ja mekon alkuperäinen hinta oli 70 euroa, mutta se oli 50 % alessa, joten lopullinen hinta oli 34,95. Oletteko ennen kuulleet kolmenkympin häämekosta? 😀 En minäkään, mutta niinkin voi tosiaan olla kun sopiva osuu kohdalle.

Olen sitä mieltä, että laadukas merkkivaate kestää usein kauemmin ja laatuun kannattaa tietyissä asioissa panostaa. Esimerkiksi vaikka kengissä, ulkotakeissa ja huonekaluissa. Toisaalta, ostan paljon vaatteitani halpaketjuista ja pienemmälläkin rahalla voi tehdä löytöjä. Jos vaate miellyttää silmääni, on minulle aika sama onko se merkkiä vai ei. Näin äitiyslomalaisena kun rahaakaan ei ole pilvin pimein käytössä, niin tämän hintainen mekko oli siinäkin mielessä löytö.

Ja mikä tärkeintä, mekko oli mielestäni kaunis, minulla oli siinä hyvä olla ja se sopi päiväämme.

Olimme menneet maistraatissa jo aikaisemmin naimisiin ja juhlimme häitämme vähän myöhemmin lapsemme kastejuhlan yhteydessä. Halusin valkoisen häämekon, mutta en pitkää mallia. Yhtenä kriteerinä oli myös väljä malli, jotta imettäminen oli helppoa juhlapäivän aikana. Sellainen tarina minun häämekkoni takana. 🙂

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

0

You may also like

8 kommenttia

 1. Minä meni kesällä naimisiin 50€ kierrätys mekossa (jota ei kyllä oltu koskaan käytetty, mutta tuntui hyvältä ostaa ”kierrätetty” mekko). Juhlat eivät kyllä olleet isot, käytiin vaan syömässä perheen kesken maistraatin jälkeen. Edelleenkin rakastan mekkoani. Ei sen tarvitse olla järjettömän kallis. Häät kokonaisuudessaan eivät olleet kalliit, tärkeintä on tunne, että vihdoin saan kutsua rakastamani miestä aviomiehekseni ❤️

  0
  1. Varmasti tulevaisuudessa kierrätysmekot lisääntyvät häämekkoina ja ihmiset myös arvostaa enemmän second handia. Se voi hyvinkin olla seuraavia häätrendejä. Enää ei tarvitse olla niin prameeta ja uutta. Itse jopa pidän kauniimpana, jos puvulla olisi jokin tarina tms, eikä suoraan pakasta vedetty. Vaikka toki kauniita ja mahtavia uusia pukujakin toki on olemassa ja sellaisetkin varmasti upeilta päällä näyttäisivät. Tärkeintä häissä on tunne ja läheiset. <3

   0
 2. Ihanaa, meitä edullisen häämekon naisia on muitakin! Mitä väliä sillä on, onko mekko 30 vai 2000 euroa, jos siinä tuntee olonsa hyväksi ja kauniiksi ❤ omani maksoi 145€.

  0
 3. Meillä häät on ensi kesänä, joten hääpuvun hankinta tulee ajankohtaiseksi pian.
  Mä oon kans katsellut hääkirpparia ja toria ”sillä silmällä”, jos vastaan tulisi kiva mekko jota voisi sitten vaikka muokata mieluiseksi. Mulle on aivan se ja sama onko mekko 20€ vai 500€. Tärkeintä on, että se on jotenkin persoonallinen ja mun näköinen. Yksi vaihtoehto on se, että teetätän hääpuvun, jolloin tulisi tukeneeksi myös suomalaista yrittäjyyttä!

  0
 4. Mulla oli kans halpa häämekko. Tilasin sen jenkkiläisestä nettikaupasta. Hinta jäi tullien ja postitusten jälkeenkin alle sataseen. 🙂

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *