joulun-tunnelmaa-3

joulun-tunnelmaa-1

joulun-tunnelmaa joulun-tunnelmaa-4

Joulu se lähestyy hurjaa vauhtia, siis ensi viikolla on jo jouluaatto. Lapsena joulukuu tuntui aina ikuisuudelta. Jouluaatto lähestyi hitaasti vain luukku kerrallaan. Illalla jo odotti, että koittaisi seuraava päivä ja saisi avata uuden luukun kalenterista.

Voi ovat ajat siitä muuttuneet. Nykyään tuntuu, että joulukuu hujahtaa ihan hujauksessa ohi ja sitten onkin jouluaatto. Joka vuosi jouluna teen sen päätöksen, että ensi jouluna alan valmistella hyvissä ajoin joulua. Ettei sitten tule kiire. Hehee, mutta kuinkas sitten kävikään… Taas ollaan joulukuun puolessa välissä, lahjat hankkimatta ja kotona yksi pieni joulukuusi, pari kynttilää ja glögipullo muistuttamassa siitä, että pian on joulu. Mutta eipä tuo haittaa, vielä ehtii ihan hyvin.

Huomenna ajattelin ottaa haasteen vastaan ja lähteä 2 kuukautisen vauvan kanssa jouluostoksille. Saa nähdä kuinka käy. Sen verran olen tehnyt ajatustyötä etukäteen, että tiedän jo valmiiksi mitä hankin kenellekin, huomenna käydään ne vain hakemassa. :) Nyt mammalomalla on ainakin ollut hyvin aikaa tehdä ajatustyötä joululahjojen suhteen ja olenkin mielestäni keksinyt mukavia ideoita perheelleni.

Vaikka kotona ei vielä joululta näytäkään, niin ei sen oikeastaan niin suurta väliä. Emme nimittäin vietä joulua kotona, vaan menemme vanhemmilleni Hollolaan ja sinne tulee myös muita sisaruksia. Oikeastaan joulussa parasta onkin se, että saa olla muutaman päivän ihan rauhassa perheen kanssa, eikä kenelläkään ole mikään kiire minnekään. :)

Tämä on samalla ensimmäinen joulu, kun mukana on uuden sukupolven edustaja. Joulut saavat sitä kautta myös vähän erilaisen merkityksen tulevaisuudessa kun saa katsoa pienen/pienten iloa. :) Tähän asti joulujen vietossa on ollut vähän ns. välivuosia, kun joulu ei ole tuntunut niin ihmeelliseltä. Pian on kuitenkin taas pieniä ihmisiä meidänkin joulua viettämässä, ihanaa. <3

Laitoin juuri vauvan pihalle nukkumaan ensimmäisiä päiväuniaan, lämmitin kupillisen glögiä, laitoin Spotifystä joululistan soimaan ja nyt fiilisten vaan. Sunnuntaina aloitimme kotona jo vähän joulusiivousta. Minä kuurasin kylpyhuoneen lattioita myöden, siivosin omat ja vauvan vaatekaapit. Pari kassillista vaatteita vein SPR:n vaatekeräykseen ja samalla tuli ihan uutta tilaa ja siisteyttä vaatekaappeihin. Tuntuupas hyvältä. Juttelimme Danielin kanssa, että nykyään suuremmat siivoukset kertaheitolla saa unohtaa, mutta kodin saa silti siivottua pikku hiljaa pari juttua kerrallaan. Vielä ennen joulua haluaisin jynssätä uunin puhtaaksi ja hieman järjestellä meidän varastoa. Ja sitten vähän kynttilöitä palamaan, valoja himmeämmälle ja avot, joulu on täällä. Vaikka martat sanovatkin, ettei kaappeja tarvitse siivota jouluksi, jos et aio viettää jouluasi kaapeissa. Silti itse kuulun niihin, jotka haluaa jouluksi siivota hieman enemmän ja paremmin. Ehkä se on yksi hyvä tekosyy laittaa itsensä siivoamaan kunnolla. :)

Tällaista joulu tunnelmaa täällä. Onko muille jouluvalmistelut tehty tai joulufiilistä vielä ylipäätään?

Ihanaa Lucian päivää sinne teille!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog