Taas on yksi vuosi lähes lopuillaan, joten on aika tehdä pieni katsaus menneeseen. Mitä kaikkea tämä vuosi onkaan pitänyt sisällään?

Viime vuonna kirjoitin loppuvuonna blogitekstit Vuosi 2015 kuvina ja Vuoden 2015 huippuhetket, ne voit käydä lukemassa linkkien takaa. Keräsin teksteihin kuvin ja sanoin vuoden 2015 kohokohdat – olipa hauska käydä lukemassa nuokin postaukset.

Tämä mennyt vuosi 2016 on pitänyt sisällään isoja asioita. Kävin eilen vanhoja kuvia läpi samalla kun järjestelin valokuviamme ulkoiselle kovalevylle. Minulla on tapana laittaa vuoden jokaiselle kuukaudelle oma valokuvakansio, siten voin jälkikäteen käydä katsomassa, mitä onkaan tapahtunut vaikkapa toukokuussa 2016. Kuvista nimittäin palautuu muistiin tosi hyvin erilaisia asioita, tunteita, kokemuksia ja ajatuksia. Keräsin tähän postaukseen muutaman kuvan tammi-kesäkuulta ja kirjoittelin samalla mitä niistä kuukausista tuli mieleeni.

Tammikuu

tammikuu-2

Olin vuoden alussa 2016 tosi hyvässä juoksukunnossa. Treenaaminen oli sujunut hyvin koko menneen syksyn, joten lenkkarit liikkuivat tammikuussa reipasta vauhtia. Nautin juoksemisesta ja tein joka viikonloppu 20 kilometrin juoksulenkin ja lenkki meni kuin heittämällä. Minulla oli aina musiikit korvissa ja tuo parin tunnin lenkki oli yhtä nautintoa.

Tammikuun lopussa tein sitten raskaustestin ja saimmekin tietää tulevasta perheenlisäyksestä. Tässä kuvassa tiesin jo olevani raskaana, olin tiennyt raskaudesta ihan vasta muutaman päivän ja hymykin on kuvassa sen mukainen. Muistan että olin älyttömän onnellinen, vähän myös häkeltynyt ja samalla oli jotenkin vaikeaa pitää niin isoa salaisuutta ihan vain itsellään. Vasta kesäkuussa sitten kerroimme muille ja paljastin raskauden täällä blogissani ja Instagramissani. Koko kevään saimme siis pidellä meidän isoa salaisuutta ihan itsellämme ja seurata vauvan kasvua ultrissa ja oman mahani minimaalista kasvua.

Helmikuu

helmikuu-kopio

Helmikuussa olin ilmoittautunut Finlandia-hiihdon 50 kilometrille vapaalla tyylillä, joten päätin hiihtää sen vaikka lumitilanne oli ollut todella huono koko alkutalven. Finlandia oli muistaakseni minun toinen hiihtolenkki koko vuonna. Eli lähdin massahiihtoon lähes kylmiltään, mutta se meni yllättävän hyvin.

Olen nuorempana hiihtänyt paljon ja harrastanut hiihtosuunnistusta, joten hiihtäminen tulee kyllä selkärangasta ja kun pohjakuntokin oli hyvä, sujui 50 kilometriä melko helposti. Viimeisissä mäissä muistan kyllä olleeni jo vähän väsynyt, ehkä osasyynä väsymykseen oli alkuraskaus. Muistan helmikuussa olleeni todella väsynyt raskauden takia ja ruokahaluni oli huono jatkuvan etovan olon takia. Nukuin joka yö kymmenen tunnin unet ja silti töiden jälkeen nukuin lähes joka päivä päiväunet. :D Jotain todellakin kasvoi sisälläni ja vaati veronsa. Ajattelin vain, että onneksi tämä on vasta ensimmäinen lapsi, eikä ole ketään muuta hoidettavana. Heh.

Maaliskuu

maaliskuu-3

maaliskuu-2

Olimme jo syksyllä varanneet lennot Nizzaan ja muistan kuinka tuntui hyvältä, kun matka vihdoin koitti. Meillä oli Air BnB:n kautta varattuna pieni asunto aivan Nizzan keskustasta. Asunnon alakerrassa oli leipomo, mistä haimme joka aamu tuoretta leipää tai croissantit aamupalallemme. Asunnoltamme oli lyhyt matka rantaan ja rantabulevardille, missä kävimme juoksemassa kympin aamulenkin tai iltalenkin. Tuo reissu teki keväällä niin hyvää – aurinko paistoi monena päivänä, teimme pitkiä kävelylenkkejä, söimme piknikkiä ulkona, shoppailimme, teimme retken vuorille ja nautimme hyvästä ruuasta. Nizza oli mukava, juuri sopivan kokoinen kaupunki. Kevyen päivetyksenkin muistan sieltä saanee