bty

Paras paikka nukkua. <3

edf

Salaatit odottaa, että ruoka tulee uunista.

Tänään on ollut vähän sellainen olo, että nyt alkaa rauhoittua. Nimittäin jouluun ja muutenkin.

Olen aina ollut sitä mieltä, ettei joulussa todellakaan ole tärkeintä lahjat tai ostaminen vaan rauha, oleminen, pysähtyminen ja perhe. Siitä huolimatta jouluostokset, edes pienet sellaiset, on joka vuosi tehtävä. Emme mekään siis tungokselta kaupungissa välttyneet, vaan olimme siellä eilen kuten sadat ja tuhannet muut. Joka paikkaan on pitkät jonot: vessaan, kassoille, sovituskoppeihin, hisseihin, kahviloihin. Sellaisessa hälinässä alkaa helposti olo käydä hikiseksi, ihan kirjaimellisestikin kun toppatakissa yrittää keksiä vielä viimeistä lahjaa, kun ei löytänytkään sitä mitä tuli hakemaan ja vauva alkaa ähistä nälkäänsä vaunuissa ja sitten lopulta seisot siinä kilometrin pituisessa kassajonossa. Tunnistaako kukaan tätä fiilistä? Vai onko kaikille muille jouluostokset kaupungilla vain ihanuutta ja tykkäätte siitä?

Harvemmin mulle mitään joulustressiä tuleekaan, ei tälläkään kertaa. Eilisen kaupunkikeikasta on selviydytty, joten nyt vaan ollaan ja odotellaan joulua. Koko joulun odotus on mun mielestä niin rauhoittavaa aikaa. Odotushan nimenomaan on ehkä kaikkein parasta. Koko joulukuu. Glögit, kynttilät, hyasintit. Viis joulupyhistä, niihinhän koko hauskuus vain loppuu. :D

edf

Mun iloinen kyytiläinen vaunuissa.

Olen aikaisemmin ollut enemmän joulufiilistelijä jo heti joulukuun alusta, mutta nyt vauvan kanssa on ollut hieman eri prioriteetit elämässä. Silti parasta on sytyttää kynttilät, keittää glögiä, kuunnella joululauluja ja olla maata sohvalla. Vielä kun sataisi paksu lumipeite ja tulisi kunnolla pakkasta, sitten olisi kymppi plus. Siitä saamme kuitenkin vain unelmoida, plussa asteita nimittäin tiedossa.

edf