Vuoden 2017 ensimmäinen maanantai. Tabula rasa, tyhjä taulu, puhdas pöytä, mitä näitä nyt on. Vuodenvaihteen jälkeen tuntuu ainakin hetken siltä, että aloittaisi puhtaalta pöydältä, uuden vuoden.

En tehnyt tänä vuonna mitään uuden vuoden lupauksia. Ovat tupanneet unohtua ja jäädä toteuttamatta. Lupaamatta ja vannomatta paras, sen olen huomannut. Elämä tuo eteen erilaisia tilanteita, mustavalkoisuus ei toimi minulla, eikä väkinäiset päätökset ja lupaukset. Lupaukset voivat joskus kääntyä jopa itseään vastaan – kun lupaat olla syömättä kuukauden karkkia, näet uniakin Fazerin sinisistä suklaalevyistä.

Tällä pompulla kohti vuotta 2017!

Tällä pompulla kohti vuotta 2017!

Sen sijaan tavoitteita, unelmia, odotuksia ja toiveita voi, saa ja ehkä jopa pitääkin olla, ja sellaisia minullakin on vuodesta 2017. Mitä minä odotan tulevalta vuodelta? Tässä niistä muutama:

 1. Vauvan kehityksen seuraaminen. Jo nyt kolmen kuukauden aikana olemme saaneet nähdä huimaa kasvua ja kehitystä vauvassa. Vastasyntyneestä on kehittynyt tarkkailevainen vauva, joka osaa jo seurata katseellaan, kuunnella ja tarttua esineisiin. Milloin hän kääntyy, ryhtyy ryömimään, konttaamaan ja kävelemään? Kaiken sen tulemme näkemän tulevan vuoden aikana, odotamme niitä innolla. Nyt jo luen pikkuiselle iltasatuja. :)
 2. Juoksukunnon nostaminen ja palautuminen raskaudesta. Näissä asioissa on vielä paljon kehitettävää. Oikeastaan tämä on mielenkiintoista seurata, miten oma keho palautuu raskauden jälkeen ja tuntuu lenkki lenkiltä voimakkaammalta ja paremmalta. Tässä asiassa määränpää ei oikeastaan ole se tärkein, vaan matka. Yritän nauttia jokaisesta juoksulenkistä, vaikka alkuun tuntuisi kuinka tahmealta tai huonolta. Pikkuhiljaa. En ole vielä kertaakaan käynyt kuntosalilla, koska kotijumpallakin saan tehtyä tähän hetkeen riittävän tehokkaan treenin. Kuitenkin nyt tammikuussa aion jatkaa jäsenyyttäni salilla ja päästä silläkin saralla takaisin rytmiin.
 3. Sujuva arki äitiyslomalaisena. Ei sen ihmeellisempää, mutta toivon, että löydämme pian päiviimme rytmin nukkumisen, lenkkeilyn, päiväunien ja ruokailujen osalta. Nyt tuntuu jo siltä, että olemme menneet huikeasti eteenpäin parin kuukauden takaisesta. :) Sujuva arki mahdollistaa sen, että voisimme alkaa käydä esimerkiksi vauvajumpassa, hetken kuluttua ehkä uimahallissa ja kaupungillakin pyörähtämässä vauvan kanssa useammin.
 4. Ehkä uusi ja isompi koti. Tänä vuonna tulee täyteen 2 vuotta siitä kun ostimme nykyisen kotimme. Tämä on reilu kaksio, viihdymme tässä ja sijainti on hyvä. Kaikesta huolimatta koti alkaa kuitenkin tuntua nyt pieneltä kun meitä on kolme, tavaran määrä on lisääntynyt ja mieheni tekee aika paljon etätöitä kotona, siinä ainakin pari pulmaa, joiden osalta koti tuntuu hieman pieneltä. Tuleva vuosi tuo ehkä jotain uutta kotirintamalla. Katselemme uusia asuntoja harrastuksenamme, mutta ehkäpä syksyllä teemme sitä ihan tositarkoituksella. Arvostaako jatkossa rauhallista asuinympäristöä, tilaa, hyviä julkisia kulkuyhteyksiä, urheilumahdollisuuksia vai mitä? Siinä on meillä aika paljon mietittävää. :)
 5. Töihin paluu äitiysloman jälkeen. Äitiyslomani loppuu heinäkuun loppupuolella. Siihen on vielä aikaa, mutta toki asia on jollain tavalla jo hieman mielessä. Olenko kenties hetken vielä hoitovapaalla – kunnes taaperomme kävelee vai kuinka? Yhdeksän kuukautinen tuntuu vielä tosi pieneltä laittaa päiväkotiin, mutta onneksi sitä asiaa ei tarvitse murehtia ja päättää vielä. Asiat varmasti selviävät sitten, mutta ihan varmasti tämä vuosi tuo jotain uutta myös töiden osalta.
 6. Mahdollisesti joku matka perheen kanssa. Emme ole vielä varanneet matkaa, mutta vähän sellaisesta uskallan kuitenkin haaveilla. Minne tai milloin, sitä en vielä tiedä, mutta olisi ihanaa tehdä ensimmäinen matka perheenä. Lämpö ja aurinko näin tammikuun pimeydessä houkuttaa.
 7. Terveys ja onnelliset hetket. Niin kliseiseltä kuin se voi kuulostaakin, odotan ensi vuoden suovan perheellemme ja läheisille, kuin myös teille lukijoilleni terveyttä ja onnellisia hetkiä niiden tärkeiden kanssa. Elämän ei tarvitse sisältää glitteriä ja glamouria ollakseen täydellistä. On suuri rikkaus kun osaa nähdä ne elämän pienimmätkin ilot ja onnenhetket. <3 Ja pysähtyä niistä nauttimaan. Ei tarvitse porskuttaa sata lasissa eteenpäin, välillä on hyvä vetää keuhkot täyteen happea, katsella ympärilleen ja todeta, näin on tällä hetkellä hyvä.

Oletteko te muut tehneet lupauksia, tavoitteita tai päätöksiä tulevalle vuodelle?

Energistä vuoden ensimmäistä viikkoa!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

 1. Karoliina 3.1.2017 at 09:06 - Reply

  Kivoja juttuja! <3 Vauvan kehityksen seuraaminen on kyllä tosi mielenkiintoista ja ihanaa! Mun mielestä etenkin puolivuotiaasta eteenpäin tuntui tapahtuvan todella paljon!! Ihania aikoja siis luvassa! :) Ja juoksukuntoon palaaminen on kyllä myös mielenkiintoinen matka. Ja ne työkuviot..I feel ya! Otetaan "palaveri" taas pian! Haleja ja kivaa viikkoa teille! <3

  -Karoliina
  http://www.candyontherun.com