*Yhteistyössä Sokos Hotel Puijonsarvi.

”Mitä sinä haluat ehtiä tekemään kesällä?”, kysyi Endorfiinikoukussa blogin Elina tässä postauksessaan. Minusta tuo oli niin mukavaa luettavaa, joten ajattelin listata omat kesäsuosikkini ja vastata samalla Elinan kysymykseen. Kesä on ainakin kalenterin (jos ei sään) mukaan täällä ja mieheni kesälomakin on vielä edessäpäin. Tässä kohtaa voi siis hyvin listata omia toiveitaan ja toivoa, että ainakin osa niistä toteutuisi.

Haluan viettää kiireetöntä aikaa perheeni kanssa. Tämä on ensimmäinen kesä Pikkuässän kanssa, joten vietämme kesää siinä mielessä hänen ehdoillaan. Pienet osaavat nähdä kaiken niin uusin silmin, se on mielestäni mahtavaa. Hän hihkuu ensimmäisissä keinuissa, kiljuu nähdessään kukkia ja jokainen käpy on tutkittava huolellisesti pihalla ollessaan. Kaikki ympärillä on niin uutta ja ihmeellistä, sen katselemisesta haluan nauttia tänä kesänä.

Haluan liikkua luonnossa; juosta, suunnistaa, pyöräillä, kävellä, vaeltaa ja uida avovedessä. Suomen luonto on kesällä parhaimmillaan. Olemme hankkineet Pikkuässälle kantorinkan, jota pääsemme juhannuksena kokeilemaan ensimmäistä kertaa Posiolla. Siellä ajattelimme ystäviemme kanssa tehdä pidemmän kävelylenkin vaaralle.

Haluan sytyttää tulet mökkisaunaan, kuunnella hetken hiljaa kun puut alkavat palaa ja sauna lämmetä. Olen aina tykännyt puusaunan lämmittämisestä, niistä tuoksuista ja äänistä. Mökillä saunassamme on puinen taulu, jossa lukee: ”Kun soivat kiukaan mustat urut, unohtuvat arjen surut.” Tuo lause kuuluu kesämökkimme saunaan ja luen sen siellä istuessani joka kerta.

Haluan nukkua ainakin yhden yön mukavassa hotellissa pehmeiden lakanoiden välissä. Hotelliyö on minulle luksusta. Joka kerta on yhtä ihana kirjautua sisään hotelliin ja päästä oikaisemaan pitkäkseen pehmeälle sängylle. Tänä kesänä nukuimme jo yhden hotelliyön Kuopion Sokos Hotel Puijonsarvessa. Todella viihtyisä hotelli, savolaisen letkeää ja ystävällistä palvelua ja huoneemme kylpyamme saa erityismaininnan. Illalla laskin vielä viimeiseksi vedet ammeeseen ja istuskelin siellä hetken aikaa kaikessa rauhassa karistamassa päivän pölyt pois harteiltani.

<