Raakasuklaa muffinssit

(gluteeniton)

noin 12 iso muffinssia

75 g margariinia

100 g raakasuklaata/ tummaa suklaata (tässä resptissä Goodion minttu- ja marjalevy testissä)

2 ruokalusikallista raakakaakaojauhetta

1,5 dl sokeria tai ruokosokeria

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl aitoa vaniljajauhetta

2 munaa

1 dl mantelimaitoa

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sulata margariini. Pilko suklaa reiluiksi paloiksi ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon margariinisula, munat ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää sulatettu suklaa taikinaan ja sekoita. Kaada taikinaa muffinssivuokiin pellin päälle. Piilota jokaisen muffinsin sisään vielä pala tummaa suklaata, jos haluat munffinsseista oikein suklaiset. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Valmiita muffinsseja voi säilyttää jääkaapissa muutaman päivän.

Tarjoilin itse muffinsit suomalaisten vadelmien ja mintturahkan kanssa. Levitin mintturahkaa paksun kerroksen muffinssien päälle ja laitoin vadelmat ja raakasuklaat koristeeksi. Muffinssien kanssa tarjoilin tuoretta vastajauhettua tummapaahtoista kahvia. Muffinssit ovat itsessään maidottomat ja gluteenittomat, voit jättää mintturahkan pois tai korvata sen jollain maidottomalla vaihtoehdolla, jolloin sopivat myös maidottomaan ruokavalioon.

Tavallisen valkoisen sokerin tilalla voi käyttää myös hyvin hunajaa, taatelisiirappia, ruokosokeria tai steviaa. Jos raakasuklaa tuntuu liian tummalta ja karvaalta sinun makuusi, voit hyvin korvata osan suklaasta myös vaaleammalla suklaalla. Tätä reseptiä on siis helppo tuunata ja muokata oman maun ja ruoka-allergioiden mukaan.

Herkullista keskiviikkoa!

-Hilla

Goodion suklaalevyt saatu blogin kautta testiin.

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

  1. Elina 19.7.2017 at 16:26 - Reply

    Nami näyttävät todella hyviltä 😋 pakko kuitenkin todeta että eivät ole enää raakasuklaa muffinit uunissa käytön jälkeen…

    • Se on kyllä totta, en ajatellut ihan niin pitkälle. 😄 Mutta eivät siis ole Fazerin sinistä suklaata, josta suurin osa on sokeria. 🙈🙌

Seuraa Instagramissa