Terveiset tunnelmallisesta Tallinnasta. Mukulakivikatuja olemme tallanneet vanhassa kaupungissa, juhlineet isovanhempieni 60-vuotis hääpäivää ja nauttineet perheen kanssa lomailusta ilman sen suurempia suunnitelmia.

Joka kerta Tallinnaan tullessa mietin, miten samanlainen ja kuitenkin niin erilainen kaupunki tämä on kuin Helsinki. Mielettömiä ruokapaikkoja sopivalla hinnalla, vähän ulkomaan tunnelmaa ja lämpimät kesäillat tuntuvat täällä jotenkin vähän lämpimämmiltä. Tai sitten meillä kävi eilen vain hyvä tuuri. Istuimme iltamyöhällä ravintolan terassilla kesävaatteissa, eikä meillä kellään ollut kylmä.

Olimme varanneet täältä yöpymisen ja illallispaikan isommalla porukalla. Söimme eilen illalla yhdessä italialaistyyppisessä Controvento ravintolassa ja ruoka oli hyvää. Isovanhempani saivat riksakyydin hotellilta vanhaan kaupunkiin ja mummolle olimme ostaneet timanttihääpäivän kunniaksi kukkakimpun torilta. Hajuherneitä ja ruusuja, vitsit sitä tuoksua, joka leijaili ruokapöydässämme illan aikana.

Tänään sanoimme heipat muulle jengille satamassa, he palasivat lautalla Helsinkiin jo tänään, meillä on jäljellä vielä yksi extra päivä. Huomenna kierrämme vähän kauppoja, etsimme miehelleni muutamia uusia töihin sopivia siistimpiä vaatteita. Minä en oikeasti tarvitse mitään. Ehkä uuden hajuveden haluaisin, mutta saa nähdä.

Vanhan kaupungin kukkatori on valloittava. Iso valikoima todella hyvälaatuisia kukkia ja hinnat vähintään puolet Suomen hinnoista. Ostaisin kukkia joka viikko kotiin, jos neljällä eurolla saisi kuvanmukaksen leikkokukkakimpun meilläpäinkin. Kukkakimppu piristää kotia kauniilla tavalla. Kesä on kuitenkin siitä kivaa aikaa, että luonnonkukista voi sitoa kimppuja jos vaan haluaa tienvarsilta kerätä.

Mieheni kesäloma on nyt puolessa välissä. Jatkamme lomatunnelmissa siis. Oma äitiyslomani on jo loppunut, parhaillaan olen hoitovapaalla. Katsotaan mitä syksy tuo mukanaan töiden osalta, mielenkiinnolla odotan. Nyt jatkamme vielä pari viikkoa lomatunnelmissa, olen varma että sen jälkeen arki maistuu taas oikein hyvältä.

Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

Seuraa Instagramissa