Mulla harvemmin on blogissa asukuvia, mutta tässä mökiltä sellaisia. Pari iltaa sitten olimme mökillä ja kello yhdentoista aikaan illalla aurinko alkoi laskea ja taivaanranta punertua. Vauva oli mennyt jo yöunille, joten päätimme mennä kahdestaan rantaan istuskelemaan ja katsomaan kun päivä vaihtuu yöhön. Otimme nämä kuvat rannassa ja sen jälkeen vain olimme. Tiedättekö, tässä on yksi syy, miksi blogin valokuvaaminen on joskus aika syvältä. Juuri niissä hetkissä kun haluisi vain olla, on samalla jotain sellaista, jonka haluaisi ikuistaa kameralle. Nämä kuvat otimme siinä hetkessä, mutta muuten kamera on pysynyt laukun pohjalla koko viikon ajan.

Mennyt viikko on kulunut sairastupaa pitäen, onneksi mökkimaisema on ollut kuitenkin mitä paras sairastupalaiselle. Ensin sain itse flunssan, sitten vauva saman flunssan, minulla oli kuumetta, vauvalla silmätulehdus, joka tarttui minuunkin ja nyt puolentoista viikon flunssan jälkeen minulla on edelleen vähän nuhaa ja yskä, samoin vauvalla. Voiton puolella silti olemme, mutta olisin mielelläni viettänyt perheemme ensimmäisen lomaviikon muualla kuin sohvan pohjalla makoillessa. Keksin kyllä monta mukavampaa puuhaa, kuin sairastaminen.

Siitä sainkin idean kirjoittaa hieman mietteitä aiheesta, miten minä pysyn terveenä. Tai miten voisin itse ehkä omilla valinnoillani ja teoillani vaikuttaa siihen, ettemme imuroi kaikkia flunssia tulevan syksyn aikana puoleemme.

Raskaana ollessani olin terve kuin pukki. Vuosi 2016 meni raskausmahaa kasvattaessa, olo oli hyvä ja kroppa pysyi terveenä. Nukuin paljon, söin terveellisesti ja varmasti raskaushormonitkin suojasivat jonkin verran flunssilta.

Nyt vauvan syntymän jälkeen onkin ollut vähän eri juttu. Olen sairastanut pari pitkää flunssaa jo tämän kevään ja kesän aikana ja kerran vatsataudin. Kurkkukin on ollut silloin tällöin kipeä, mutta kroppa on sinnitellyt vastaan. Ainakin omasta mielestäni sairaspäiviä on ollut vähän liiaksi, uskon silti että parempaan päin mennään. :)

Näin vauvan ollessa pieni, yöunet ovat jääneet ajoittain vähemmälle, rytmit ovat olleet hakusessa ja kyllä herkkujakin on tullut syötyä enemmän kuin aikaisemmin. Jokapäiväinen smoothie-koneen ääni on loistanut poissaolollaan aika usein. Liikkumaankaan en ole ehtinyt ihan siinä määrin kuin ennen. Imetyksen aikana omat rautavarastonikin vähän laskivat, mutta ovat taas nousussa. Uskon, että siinä on ainakin muutama syy, miksi flunssataudit ovat tarttuneet herkemmin. Ehkä. Tai sitten on ollut vain huonoa tuuria..

Miten pysyn terveenä syksyllä? Tai miten ainakin aiomme pysyä terveenä? Hyvät käsienpesut, mahdollisimman sikeät ja riittävän pitkät unet, viikottainen liikunta ja paluu omien säännöllisten viikkotreenien pariin, riittävästi marjoja, hedelmiä ja vihanneksia lautaselle ja smoothieita iltapalaksi vähän useammin. Kesän herkuttelujen jälkeen makea saa jäädä vähän vähemmälle, vain viikonloppuihin. Siinä ainakin muutama asia, joihin aion ja aiomme perheenä kiinnittää syksyn flunssakauden aikana huomiota pysyäksemme terveinä. Voi ainakin kiinnittää asioihin vähän huomiota. :) Sillä no more flunssia meille hetkeen, kiitos.

Eihän kaikkeen voi tosiaankaan itse vaikuttaa, mutta jotain voi tehdä omilla valinnoillaan.

Onko siellä muita sitkeiden kesäflunssien potijoita? Vai oletteko saaneet olla terveinä? Miten sinä buustaat omaa terveyttäsi? Kaikki hyvät vinkit otetaan vastaan. :)

-Hilla

ps. terkkuja auton kyydistä, olemme matkalla kohti etelää. :)

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

  1. Maria 28.7.2017 at 14:00 - Reply

    Itse olen heti flunssassa, jos olen hetkeksikin unohtanut ottaa päivittäiset vitamiinini (monivitamiini, d, maitohappobakteeri, kalsium ja magnesium).

    • Hyvä pointti. Mäkin jonkin verran otan purkista vitskuja ja kivennäisaineita. Sinkit ja magnesiumit voisi ottaa taas kuvioihin. 😊👍

Seuraa Instagramissa