Kotimme löysi uudet asukkaat vuorokaudessa. Niin siinä vain kävi, ja olemme nyt todella onnellisia.

Päätimme viime viikolla laittaa asuntomme itse myyntiin, ilman asunnonvälittäjää. Olimme toki asiaa jo pidemmän aikaa miettineet, mutta lopullisen päätöksen teimme sitten aika nopeasti. Tämä (nyt myyty) kotimme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Helsingissä, talo on uudehko ja asunto hyvässä kunnossa. Olimme etukäteen jokseenkin varmoja, että uudet omistajat löytyisi melko nopeasti ja niin kävi.

Tuttuun tapaani laitoin viime viikolla hihat heilumaan, kun olimme päätöksemme myynnistä tehneet. Kun olen jonkin päätöksen tehnyt, niin sitten haluan päästä tekemään. Valokuvasin kotimme, hankin tarvittavat asiakirjat ja kirjoitin myyntitekstit, toki yhdessä mieheni kanssa. Laitoin asunnon Oikotielle sunnuntai-iltana ja siitä alkoikin puhelimen pirinä ja meilitulva kiinnostuneilta ostajaehdokkailta. Eilinen päivä meni käytännössä kokonaan puhelimessa puhuen, tietoja vaihtaen ja näyttöjä sopien.

Ensimmäiset näytöt sovin samalle päivälle, tein viimeisen ehostussiivouksen kun Pikkuässä nukkui aamupäivän unia.  Lopulta eilen illalla myöhään hyväksyimme ostotarjouksen. Kotimme oli myyty yhdessä päivässä.

Minulla oli tarkoitus tulla tänne blogiinkin kirjoittamaan pienimuotoinen markkinointiteksti kodistamme, mutta sen sai tällä kertaa jättää tekemättä. Olemme iloisia, että laitoimme asuntomme itse myyntiin ja ihanalle kodillemme löytyi hyvät uudet omistajat.

Eilen illalla oli hetken aikaa vaikea rauhoittua yöunille, koska päivä oli ollut hektinen ja sen päätteeksi oli tullut laitettua allekirjoitus ostotarjoukseen hyväksynnän merkiksi. Päässä surrasi mietinnät tulevasta ja samalla olimme helpottuneen yllättyneitä lopputuloksesta. Asuntokauppa käy kuumana tällaisten asuntojen osalta Helsingissä. Olimme sen tienneet, mutta silti se vähän yllätti kun sai nähdä käytännössä.

Joissain tilanteissa on ostajana varmasti hyvä muistaa tämä: kun itselle sopiva ja kiinnostava asunto osuu kohdalle, kannattaa silloin toimia. Tottakai asunnon ostaminen on aina sekoitus rationaalista ja tunteeseen perustuvaa päätöksentekoa, molempia tulee kuunnella, mutta lopulta liiallinen mietintä voi osua omaan nilkkaan ja kivat asunnot viedään nenän edestä. Sellainen olo meille on ainakin tullut, kun olemme asuntokauppaa pääkaupunkiseudulla nyt vuoden verran (enemmän ja vähemmän) seuranneet.