Kotimme meni kaupaksi vuorokaudessa

Kotimme löysi uudet asukkaat vuorokaudessa. Niin siinä vain kävi, ja olemme nyt todella onnellisia.

Päätimme viime viikolla laittaa asuntomme itse myyntiin, ilman asunnonvälittäjää. Olimme toki asiaa jo pidemmän aikaa miettineet, mutta lopullisen päätöksen teimme sitten aika nopeasti. Tämä (nyt myyty) kotimme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Helsingissä, talo on uudehko ja asunto hyvässä kunnossa. Olimme etukäteen jokseenkin varmoja, että uudet omistajat löytyisi melko nopeasti ja niin kävi.

Tuttuun tapaani laitoin viime viikolla hihat heilumaan, kun olimme päätöksemme myynnistä tehneet. Kun olen jonkin päätöksen tehnyt, niin sitten haluan päästä tekemään. Valokuvasin kotimme, hankin tarvittavat asiakirjat ja kirjoitin myyntitekstit, toki yhdessä mieheni kanssa. Laitoin asunnon Oikotielle sunnuntai-iltana ja siitä alkoikin puhelimen pirinä ja meilitulva kiinnostuneilta ostajaehdokkailta. Eilinen päivä meni käytännössä kokonaan puhelimessa puhuen, tietoja vaihtaen ja näyttöjä sopien.

Ensimmäiset näytöt sovin samalle päivälle, tein viimeisen ehostussiivouksen kun Pikkuässä nukkui aamupäivän unia.  Lopulta eilen illalla myöhään hyväksyimme ostotarjouksen. Kotimme oli myyty yhdessä päivässä.

Minulla oli tarkoitus tulla tänne blogiinkin kirjoittamaan pienimuotoinen markkinointiteksti kodistamme, mutta sen sai tällä kertaa jättää tekemättä. Olemme iloisia, että laitoimme asuntomme itse myyntiin ja ihanalle kodillemme löytyi hyvät uudet omistajat.

Eilen illalla oli hetken aikaa vaikea rauhoittua yöunille, koska päivä oli ollut hektinen ja sen päätteeksi oli tullut laitettua allekirjoitus ostotarjoukseen hyväksynnän merkiksi. Päässä surrasi mietinnät tulevasta ja samalla olimme helpottuneen yllättyneitä lopputuloksesta. Asuntokauppa käy kuumana tällaisten asuntojen osalta Helsingissä. Olimme sen tienneet, mutta silti se vähän yllätti kun sai nähdä käytännössä.

Joissain tilanteissa on ostajana varmasti hyvä muistaa tämä: kun itselle sopiva ja kiinnostava asunto osuu kohdalle, kannattaa silloin toimia. Tottakai asunnon ostaminen on aina sekoitus rationaalista ja tunteeseen perustuvaa päätöksentekoa, molempia tulee kuunnella, mutta lopulta liiallinen mietintä voi osua omaan nilkkaan ja kivat asunnot viedään nenän edestä. Sellainen olo meille on ainakin tullut, kun olemme asuntokauppaa pääkaupunkiseudulla nyt vuoden verran (enemmän ja vähemmän) seuranneet.

Seuraavaksi punomme uusia kuvioita löytääksemme meille uuden kodin. Vielä ei ole SITÄ OIKEAA kiikarissa, vaan jatkamme etsintöjä. Seuraava koti saisi olla mielellään neliö, mahdollisesti saunallinen. Rivitalo tai paritalo olisi mahtava löytö, mutta katselemme myös edelleen kerrostaloja. Hyvät kulkuyhteydet, viihtyisä lapsiperheelle sopiva ympäristö, lenkkeilymaastot ja päiväkodin läheisyys ovat listallamme nyt. Kaikkea ei voi kuitenkaan aina saada, uuden löytäminen vaatii aina jonkun kompromissin. Mutta siitä olen varma, että jossain on meille seuraava uusi koti, jonne saamme asettua ja jatkaa elämää uudessa ympäristössä. 🙂

Tässä kodissa meillä on vielä kaksi kuukautta aikaa asua. Jos emme löydä uutta kotia sitä ennen, on meillä mahdollisuus asua hetken aikaa vuokrallakin. Aika siis näyttää, miten hommat etenevät. Nyt kiikarit kohti uusia kohteita. Saa myös vinkata minulle, jos olet myymässä tai tiedät jonkun myyvän pääkaupunkiseudulla kivaa neliötä tai jotain sellaista, joka voisi meidän perheelle seuraavaksi sopia.

Ja täytyy vielä sanoa se, että näin hoitovapaalle asunnon myynti sopii hyvin. On aikaa hoitaa asioita, puhua rauhassa puhelimessa ja samalla tekee hyvää saada työprojektia itsellekin kotiäitiyden vastapainoksi. Tähän kohtaan asunnon vaihtaminen sopii hyvin.

Mukavaa päivää!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

0

You may also like

9 kommenttia

 1. Hei Hilla! Ja onnittelut extra-nopeista asuntokaupoista! Etsittekö uutta kotia kuinka laajasti pääkaupunkiseudulta? Meillä on tulossa myyntiin 4h+k+s Kirkkonummella hyvin hoidetussa paritaloyhtiössä vielä tämän syksyn aikana. Jos kiinnostuit niin voisin laittaa sinulle tarkempaa infoa vaikkapa mailiin? Aurinkoista syksyä 🙂

  0
  1. Heippa Janet ja kiitos. Kyllä etsimme, aika laajastikin. Porvoosta Kirkkonummelle ja Tuusulaan saakka. 🙂 Eli laita vain mailiin tietoa, hillasfi at gmail.com. Kyllä täsä vaiheessa katsellaan monen moista. Samoin aurinkoa teidän päiviin!

   0
 2. Onnea kaupoista! Mahtavaa päästä seuraamaan uuden kodin metsästystä 🙂

  0
 3. Onnea asuntokaupoista, jotenkin hymyilyttää aina lukea blogiasi kun on niin sama tilanne meneillään. Minun tyttö on päivää nuorempi kuin sinun ja hyväksyimme pe asuntokaupat. Nyt etsimme vuokrakämppää kun me muutamme YITn rakentamaan erillistaloon Espooseen ensi kesänä. Samanlaiset kriteerit meillä oli ja kiva kun pääsemme muuttamaan täysin uuteen taloon. Kannattaa kurkata ne YITn sivut, jos kiinnostaa 🙂 Kivaa ja touhurikasta syksyä!

  0
  1. Hehe, onpa hauskaa. Niin sitä vaan on samanlaisia yhtymäkohtia tässä vaiheessa elämää. Ja kiitos vinkistä, me katsotaan myös sieltä uudet valmistuvat asunnot. 🙂 Ja onnea teillekin, että saitte asunnon myytyä. Ja ensi kesänä sitten uuteen kotiin, ihanaa. 🙂 Mukavaa syksyn jatkoa!

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *