Kiinnostavat yrittäjänaiset -juttusarja saa jatkoa Krista Kataisesta. Kiitos jo Kristalle tässä vaiheessa, että halusit jakaa minulle ja lukijoilleni oman yrittäjätarinasi. Inspiroivaa luettavaa tiedossa, joten päästän Kristan ääneen. :)

Hei Krista! Olet perustanut Kolmen Sydämen Kätilö -yrityksen. Milloin ja mistä sait idean perustaa yrityksen? 

Syksyllä 2016 olin äitiyslomalla kolmannesta lapsestani. Vaikka tiesin, että haluan olla mahdollisimman pitkään kotona kolmen pienen lapseni kanssa, kävi välillä mielessä ajatus siitä, mitä teen kun palaan työelämään. Tein ennen esikoisen kanssa äitiyslomalle jäämistäni töitä synnytyssalissa, mutta minulla ei ollut varmaa paikkaa minne palata. Kätilöt kun usein voivat joutua tekemään vuosikausia määräaikaisia pätkiä, etenkin jos toiveena on työskennellä synnytyssalissa.

Samaan aikaan lähin synnytyssairaala, Porvoo, oltiin sulkemassa. Synnytysten parissa työskentely ei ainakaan siellä jatkossa onnistuisi. Myös kohtalaisen pitkä työmatka ja kolmivuorotyö pienten lasten kanssa mietityttivät, vaikka sinällään kolmivuorotyöstä pidänkin.

Sopivasti sosiaalisessa mediassa silmiini osui juttua doulauksesta ja yksityisistä kätilöistä. Aloin tutkimaan enemmän aihetta ”doulakoulutus”, ja sattumalta Helsingissä oli alkamassa kurssi parin viikon kuluttua. Otin puhelimen käteen ja toivoin, että kurssilla olisi vielä tilaa. Kuinka ollakaan minulle oli kuin olikin vapaa paikka ja pienen vauvankin sai ottaa mukaan kurssille! Yhä enenevässä määrin ajatukset omasta yrityksestä pyörivät päässäni. Ajatus siitä, että voisin yhdistää jo olemassa olevan kätilön ammattitaidon ja doulan jatkuvan tuen, alkoi tuntua juuri oikealta. Nyt kun olisin joka tapauksessa kotona lasten kanssa, olisi oikea aika kokeilla onko tällaiselle kysyntää. Puolisokin tuki ajatusta 100%, joten päätin että nyt tai ei koskaan.

Mikä yrityksesi perusidea on ja mitä palveluita tuotat?

Yritykseni perusideana on tarjota yksityisiä kätilö- ja doulapalveluita perhelähtöisesti. Yrityksen nimi Kolmen Sydämen Kätilö viittaa sydäntäni erittäin lähellä oleviin elämän osa-alueisiin eli odotusaikaan, synnytykseen ja vauva-aikaan. Toimin Porvoosta käsin, mutta toimialueeni on laaja, koska Porvoosta on noin 30-60min matka esimerkiksi Sipooseen, Loviisaan, pääkaupunkiseudulle, Kotkaan ja Lahteen.

Kätilödoulapalvelu on yksi suosituimmista palveluistani. Siinä odottaja ja mahdollinen puoliso pääsevät hyvissä ajoin tutustumaan itse valitsemaansa (kätilö)doulaan ja yhdessä valmistautumaan tulevaan synnytykseen hyvin kokonaisvaltaisesti. Tapaamiset voivat sisältää yksityistä synnytysvalmennusta, synnytystoivelistan suunnittelua, keskustelua, erilaisten asentojen kokeilua sekä hengitys- ja rentoutusharjoituksia. Asiakkaat siis saavat käyttöönsä kaiken kätilön tietotaidon, doulan jatkuvan tuen ja myös erilaisia apuvälineitä kuten Tens-laitteen ja gua-sha -kamman. Tavoitteena on, että odotusaika, synnytys sekä sen jälkeinen vauva-aika olisivat mahdollisimman miellyttäviä ja positiivisella tavalla mieleenpainuvia kokemuksia.

Lisäksi yritys tarjoaa kätilön pitämää synnytysvalmennusta pien