Yhteistyössä Pilttipiirin kanssa.

Palaa mielessäsi omaan lapsuuteesi. Mikä lapsuudessasi oli arvokkainta? Aikuisina emme enää muista, kuka teki soseet, ja olivatko vaatteemme sävy sävyyn. Mutta sen muistamme, miltä näytimme vanhempiemme silmissä, ja millaisina tulimme rakastetuiksi.

Olin eilen Piltin 65-vuotisjuhlalounaalla. Onnea 65-vuotias Piltti ja Suomessa valmistettu vauvan ja lasten ruoka, joka on helpottanut monessa kohtaa meidänkin perheen arkea.

Juhlavuotenaan Piltti haluaa puhua armollisesta lapsiperhearjesta. Mielestäni aihe on äärimmäisen tärkeä. Suorituskeskeisessä ja kiireisessä arjessa armollisuutta ei ole koskaan liikaa. Päinvastoin. Sitä pitää itsekin aika ajoin pysähtyä ja miettiä, mikä riittää? Miten olla riittävän hyvä lapsilleen, itselleen ja lähimmäisilleen?

Tilaisuudessa armollisesta lapsiperhearjesta oli puhumassa inspiroiva Maaret Kallio. Maaretin sanat saivat minussa heräämään tunteita ja erilaisia ajatuksia. Niin omasta lapsuudestani kuin nyt vanhemman roolissa. Kotiin kävellessä, Pikkuässän nukkuessa vaunuissa, pohdin omaa lapsuuttani ja sitä miten se näkyy nykyisessä elämässäni.

Olen lapsena tullut rakastetuksi ja kuulluksi. Olen kasvanut kuusihenkisessä perheessä mukavalla asuntoalueella pienellä paikkakunnalla. Meillä oli omakotitalo ja metsät ympärillä. Meillä elettiin tavallista arkea ja vietettiin paljon aikaa ulkona ja yhdessä.