Yhteistyössä kauneushoitola Sara H. kanssa.

Kirjoitin muutama viikko sitten ihostani ja hormonaalisesta aknesta, joka puhkesi imetyksen lopettamisen jälkeen kaulan alueelle. Sain postaukseen monta kommenttia samoihin pulmiin liittyen sekä tsemppaavia viestejä! Taas kerran totean, minulla on i-h-a-n-i-a lukijoita.

Samalla on tosin todettava, että hormonaalinen akne ja aikuisiän akne ovat harmillisen yleisiä ongelmia, jotka vaivaavat montaa muutakin siellä ruudun toisella puolella. Ikävää.  Taustalla on monesti hormonaalisen ehkäisyn muutos, joka laukaisee iholla aknen, talirauhasen tulehduksen ja kipeitä finnejä. Ajattelin kirjoittaa 5 x Ihonhoito pintaa syvemmältä -postauksen ja kertoa, onko puhtaammasta ruokavaliosta ja kosmetologini vinkeistä ollut apua. :)

Tässä muutama ote kommenteista, joita tuli tuon tekstin loppuun lukijoiltani:

Iho-ongelmat alkoivat teini-iässä, jatkuen sen jälkeen aikuisiän aknena. Pääosin ongelmani on ollut aina pintakuiva iho ja ihonalaiset tulehdukset. Siis se raivostuttava yhdistelmä, iho on kuiva mutta silti rasvoittuva.

Olen itse alkanut aikoinani syömään e-pillereitä aknen takia, enkä uskalla niitä lopettaa ettei akne puhkea. Vaikka pillerit pitävät melko hyvin kurissa pahan aknen, niin olen vuosien saatossa huomannut maitotuotteiden ja alkoholin lisäävän näppyjä. Erityisesti maitotuotteet saavat ihoon heti pari isoa kipeää paukamaa.

Kuulostaa niin tutulta! Juuri sama tilanne, raskauden aikana iho muuttui aivan suorastaan täydelliseksi ja olikin sellainen kunnes kierto taas alkoi vauvan ollessa noin 4 kk. 

Mulla on E-pillereiden lopettamisen jälkeen puhjennut akne alkukesästä. Itsellä on nyt antibioottikuuri menossa ja A-vitamiini voide käytössä. Kahden kuukauden jälkeen on alkanut tulemaan tulosta, toivon sen myös olevan pysyvää. Todellakin tiedän mitä tarkoittaa nuo kivuliaat näpyt  Itsetunto välillä ollut myös aika maassa.

Kirjoititpa itselle ajankohtaisesta aiheesta! Itselläni kasvojen iho räjähti e-pillereiden lopetuksen jälkeen. Söin 6 kk antibioottikuurin, joka tehosi loistavasti ja iho oli mahtavassa kunnossa. Kun kuuri loppui, finnit palasivat heti. Aloin tutkimaan, mistä tämä johtuu. Poistin ruokavaliostani maitotuotteet. Siitä vähän ajan päästä poistin myös viljatuotteet. Aluksi en huomannut mitään muutosta, ja oli todella turhauttavaa elää rajoitetun ruokavalion kanssa, kun tuloksia ei näkynyt. Nyt 5 kk jälkeen iho on mennyt kokoajan parempaan päin. 

Mulla räjähti iho hormonaalisen ehkäisyn lopettamisen jälkeen kukkaan ja nyt vuoden ajan olen yrittänyt etsiä ratkaisuja siihen. Ainoa asia josta tähän asti on ollut apua on ollut suolasaippua, se on hillinnyt tilannetta jonkun verran yhdessä Originsin Out of trouble naamion kanssa.