Kokeilin ensimmäistä kertaa rahkasämpyläreseptiä. Sämpylöistä tuli maukkaita ja koostumukseltaan kuohkeita, joten ajattelin jakaa ohjeen teillekin. Lämpimät sämpylät kuuluvat syksyyn, mikä onkaan parempaa kuin leipoa sämpylöitä pimeänä syysiltana ja syödä niitä kuuman teen kanssa iltapalapöydässä. Olin itse tullut juuri juoksulenkiltä, laitoin sämpylät sen jälkeen uuniin. Söin kaksi tuoreen lämmintä sämpylää juoksulenkin jälkeiseen nälkääni. Nam, voiko olla parempaa kuin juuri uunista nostetut sämpylät!

Tämä taikina kohosi yön yli jääkaapissa, se olikin varmasti tämän taikinan salaisuus. Rahka puolestaan antaa leivälle hennon happaman maun, mikä sekin teki rahkasämpylöistä vähän erilaisia. Olen kerran jos toisenkin leiponut kivikovia sämpylöitä, mutta näiden kanssa kohoaminen tapahtui helposti. En jaksanut olla kovin tarkka sämpylöiden muodosta, vaan nostelin taikinan lähes suoraan pellille sen enempää muotoilematta.

Rahkasämpylät ovat aivan tavallisia sämpylöitä, mutta osa nesteestä korvataan rahkalla. Rahka tekee leivästä muutenkin vähän tuhdi