Olin aamulla mielettömän inspiroivassa tapaamisessa bloggaamiseen liittyen. Tapasin ihmisen, joka tekee juuri omaa juttuaan ja se fiilis huokui vahvasti ympärille.

Kotiin ajellessa huomasin pohtivani sitä, miten hienoja mahdollisuuksia minäkin olen bloggaamisen ja oman toiminimen perustamisen jälkeen eteeni saanut. Olen tavannut kiinnostavia ihmisiä, saanut kehittyä ja oppia uutta. Olen päässyt mukaan kiinnostaviin juttuihin ja saanut enemmän varmuutta myös myydä omia ajatuksiani muille. Itseasiassa nyt jälkeenpäin on helpompi katsoa taakse ja huomata, miten hienoja juttuja on tapahtunut äitiysloman ja hoitovapaan aikana kun vaan on uskaltanut tehdä niitä.

Olin tänään tapaamisessa lapseni kanssa, siihenkin olen tottunut jo kokemuksen kautta. Ja aina ovat tapaamiset menneet hyvin lapsenkin kanssa, jos muuta mahdollisuutta ei ole ollut.

Mun työaikaa on nykyään jossain määrin sunnuntait, illat lapsen nukkumaan menon jälkeen ja aina silloin, kun ehtii. Järjestelykysymys. Tavallaan niin ihmeelliset työajat, mutta juuri tähän elämäntilanteeseen oikein mainiosti sopivat työajat.

Tänään blogipalaverista kotiin ajaessa ehdin miettiä sitäkin, miten vahvasti meidän yhteiskunnassa kasvaa siihen maanantaista-perjantaihin 8-16 työaikaan. Tai ainakin oman opintosuuntaukseni kautta sellaiseen maailmaan olen vahvasti kasvanut. Vaatii aika paljon uskoa itseensä, että uskaltaa kokeilla jotain muuta. Siksi tämä oman toiminimen perustaminen ja oman blogin kirjoittaminen on ollut jollain tavalla niin upeeta, varsinkin nyt hoitovapaalla olen alkanut tajuta, että kyllä se oma työpanos tuottaa tulosta, vaikka sen tekisi illalla tai sunnuntaina. Ja vaikka se olisi ihan jotain muuta kuin mihin ”valtavirta” meitä ajaa.

Näitä ajatuksia on vähän vaikea pukea sanoiksi, mutta siis tämän bloggaamisen kautta olen vahvasti saanut nähdä sen, mitä työn luonteen muuttuminen on, mitä trendisana digitalisaatio on ja miten kokonaan uusi toimiala syntyy – kuten vaikka blogimaailma. Olen ihan himskatin ylpeä jokaisesta yksityisyrittäjästä, jotka ovat uskaltaneet tehdä omasta ideastaan itselleen työn.