Päiväkotiharjoittelu alkoi meidän perheen osalta tänään. Niin ollaan synnytyssalista kuljettu matka tähän pisteeseen: päiväkodin aloitukseen. Tosi hienoa oikeastaan, täytyy sanoa. Aika on mennyt siivillä, samalla kun pienestä nyytistä on kasvanut päiväkodin aloittava vauhdikas menijä.

Asuimme Helsingissä vielä neljä kuukautta sitten ja haimme sieltä päiväkotipaikkaa sekä suomen- että ruotsinkielisiin päiväkoteihin, mutta paikkaa emme ehtineet saada, sillä kaikki päiväkodit olivat täysiä. Samaan aikaan teimme kuitenkin muuttoa Kirkkonummelle. Muuton yhteydessä tein kolmeen päiväkotiin hakemukset tänne Kirkkonummelle, niihin kaikkiin kolmeen päiväkotiin saimme heti paikat. Kävimme tutustumassa päiväkoteihin tämän vuoden alussa vuorotellen ja loppujen lopuksi valitsimme kolmesta päiväkodista meille mieleisimmän. Sen, joka tuntui meistä parhaalta.

Tuntui hyvältä, että täällä Kirkkonummella oli jopa vähän valinnan varaa, toisin kuin Helsingissä, missä vapaa päiväkotipaikka olisi etsitty mahdollisesti jopa toiselta puolelta kaupunkia.

Sovimme viime kuussa päiväkodin kanssa, että harjoitteleminen alkaa sitten maaliskuussa. Ja niin tuli maaliskuu.