Kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista puhutaan tällä hetkellä paljon. Mutta mitä kokonaisvaltainen hyvinvointi oikeastaan edes on? Mielestäni tuo trendisana kätkee sisäänsä aika paljon asioita, joista kuitenkin nostaisin yhden asian ylitse muiden. Tasapainon.

Hyvinvointi on aika pitkälle tasapainoa, sen hakemista, ajoittaista löytymistä tai siihen pyrkimistä. Hyvinvointi on tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä, tasapainoa liikunnan ja levon välillä, tasapainoa rauhallisuuden ja kiireen välillä, tasapainoa herkuttelun ja terveellisen syömisen välillä. Kun elämän osaset ja itselleen mielekkäät tai vähemmän mielekkäät asiat ovat jokseenkin tasapainossa, päästään aika pitkälle.

Olen ollut jo useamman vuoden kiinnostunut hyvinvoinnista kokonaisuutena ja viime vuoden aikana opiskelin itselleni hyvinvointivalmentajan tutkinnon. Olen kirjoittanut hyvinvoinnista, omista ajatukistani ja juurikin siitä tasapainon löytämisestä aika paljon blogissani. Kokosin tähän postaukseen suosituimmat hyvinvointi-aiheiset postaukseni, joita olen blogissani julkaissut. Pääset lukemaan niitä kätevästi tästä alta:

Asenne ratkaisee

Palautuminen on tärkeässä roolissa, kun halutaan kasvattaa kuntoa

Henkinen palautuminen ja mental training – Tunnetko jatkuvaa riittämättömyyden tunnetta?

Miksi olen onnellinen?

Täydellistä syömistä ei kannata tavoitella.