Meidän olohuone puoli vuotta muuton jälkeen

Muutosta on kulunut nyt aika tarkalleen puoli vuotta. Muutimme tähän nykyiseen Kirkkonummella sijaitsevaan kotiimme lokakuussa 2017. Muuttoa ennen asuimme reilut kaksi vuotta edellisessä asunnossamme Helsingissä. 55 neliön kaksiomme Helsingissä kävi kuitenkin meidän kasvaneelle perheelle pieneksi ja oli etsittävä isompaa. Tie toi meidät puoli vuotta sitten tänne uuteen kotiimme, jossa olemme viihtyneet mainiosti viimeiset kuukaudet.

Meidän uuden kodin olohuone näyttää puoli vuotta muuton jälkeen tältä:

Tila on tullut tarpeen. Nykyinen kotimme on neliö, eli kodissamme on olohuone, kolme makuuhuonetta, keittiö ja tila ruokapöydälle. Lisäksi meillä on kaksi vessaa ja sauna. Pihalla kotimme yhteydessä sijaitsee lämmin varasto, joka kätkee sisäänsä niin harrastusvälineemme kuin lapsen rattaat ja muuta epämääräistä tavaraa.

Pihamme rajoittuu metsään, joka on kaavoitettu puistoalueeksi, joten sinne ei tulevaisuudessakaan nouse uusia taloja tai asuinaluetta. Pääsemme siitä suoraan metsään, vaikka 10 kilometrin polkulenkille. Se oli myös yksi iso syy muuttaessamme tänne tilan ja luonnon perässä.

Olohuoneessamme iso huomion keskipiste on takka. Kun muutimme tänne, se oli väriltään kerman kellertävä tiilitakka. Paklasimme sen valkoiseksi heti muuton yhteydessä ja se rauhoitti tilaa huomattavasti. Onhan takka edelleen iso keskellä olohuonetta, mutta ihana lämmön tuoja talvisin ja muutenkin hieman persoonallinen elementti kodissamme.

Olohuoneesta on käynnit joka huoneeseen, joten se on kotimme keskeinen paikka. Joka puolelta näkyy olohuoneeseen. Olohuoneessamme parasta on isot ikkunat, jotka avautuvat takapihallemme metsäiseen kalliomaisemaan.

En ole halunnut peittää näkymää verhoilla ja siksi meillä onkin vain yksi verho olohuoneessamme. Minusta on ihanaa, että valo pääsee sisään ja näkymä ulos säilyy avarana. Verhot voisi lisätä pehmeyttä ja kodikkuutta, mutta ainakin nyt kesä mennään ilman verhoja. 🙂

Työhuoneen ja olohuoneen välissä on edelleen haitariovi, jonka haluamme vaihtaa pois, mutta emme ole vielä ehtineet. Siihen tilalle sopisi hyvin esimerkiksi liukuovi, joka liukuisi seinän taakse tai väliin. Teemme paljon etätöitä ja iltatöitäkin kotona ja siksi on tärkeää saada työhuoneeseen rauha. Mietimme myös lasisia pariovia, mutta ehkä yksinkertainen liukuovi olisi enemmän meidän tyyliä.

Lattia on alkuperäinen 20 vuotta vanha parketti, jota ei ole hiottu vielä kertaakaan. Olemme pohtineet, josko kesällä keittiörempan yhteydessä sitä hieman hioisimme ja lakkaisimme kuultovalkoisella. Saa nähdä! Onhan siinä hommaa, mutta kesällä olisi mahdollista viedä huonekaluja autotalliin ja asua hetken poissa kotoa, jotta lakka saisi kuivua.

Kodin laittaminen, pienet pintarempat ja DIY-projektit on mun mielestä ihania. Tykkään sisustusjutuista ja nyt on taas ihan eri tavalla intoa, kun neliöitä on enemmän. Tästä kodista haluamme laittaa sellaisen, että viihdymme tässä mahdollisesti ainakin muutaman vuoden, ehkä pidempäänkin. 🙂

Sisustuksesta puuttuu vielä vähän särmää ja yksityiskohtia, inspiraatio hakee vielä paikkaansa. En oikein tiedä mitä se voisi olla, joten en halua turhaan hankkia mitään. Tuleva keittiöremontti tekee paljon ja sen jälkeen yksityiskohdatkin löytävät paikoilleen, kenties. Toisaalta mun mielestä on kiva ajatella, että koti saakin olla muuttuva paikka. Se elää meidän mukana.

Meidän olohuone puoli vuotta muuton jälkeen on joka tapauksessa osoittautunut kodin keskipisteeksi. Vietämme olohuoneessa eniten aikaa ja lattialla on useimmiten kasa lapsen leluja, meidän jumppamattoja ja telkkari päällä. Iltaisin makoilemme miehen kanssa olohuoneen sohvalla. Onneksi sohva on iso, mahdumme molemmat siihen makoilemaan, eikä tila lopu kesken. Viehän se paljon tilaa, mutta hyvä valinta oli.

Perustin oman @hillashome Instagram-tilin meidän kotikuville, sillä en halua hukuttaa nykyisiä seuraajiani vain meidän kotikuviin. Siksi avasin niille kuville oman foorumin. Seuratkoon he, joita sisustaminen ja kotijutut kiinnostavat. 🙂

Esittelen tällä viikolla lisää huoneitamme täällä blogissa.

Kepeää keskiviikkoa!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

0

You may also like

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *