Teen feta-pinaattipiirakkaa tosi usein, koska se on niin helppo ja kiva. Maistuu hyvältä ja sen seuraksi voi tehdä vaikka kesäisen salaatin. Tämä on myös ruoka, johon ei tule lihaa. Jos sinulla on esimerkiksi tavoitteena vähentää lihansyöntiä, niin tässä on yksi oiva ja maistuva resepti.

Eilen minulta kyseltiin tätä ohjetta, joten päätin naputella sen kaikkien saataville tänne blogiin ja linkata saman linkin reseptin kysyjälle. :)

Pohja on siis ihan tavallinen suolainen murotaikina pohja, johon tulee vain vettä, voita ja jauhoa. Jauhojen laatua voi toki vaihdella, mutta itse teen useimmiten ihan täyjyväjauhoista tai vehnäjauhosta, sitä mitä kaapissa on. Tarkemmat ohjeet ja määrät löytyvät tuolta kuvien alta.

Täytteen kanssakaan ei tarvitse olla niin nuuka. Tämän pinaatin voisi vaikkapa osittain korvata tähän aikaan vuodesta nokkosella. Lenkkipolkujen varret ovat tähän aikaan vuodesta täynnä tuota viheliäistä nokkosta, joka on aikamoinen terveyspommi. Paljon C-vitamiinia ja rautaa, eli etenkin naisille oiva lisä vaikkapa vihersmoothieeseen tai tällaiseen piirakkaan.

Täytteiden osalta tähän tulee fetaa ja pinaattia, mutta voisihan tuohon pinnalle lisätä vielä vaikkapa kirsikkatomaatteja.

Me tehdään suolainen piirakka usein sellaisena päivänä, kun jääkaapin tarpeet alkavat olla vähissä, mutta kuitenkin löytyy raaka-aineet pohjaan. Useimmiten meiltä myös löytyy pakkasesta pinaattia ja fetaköntti jääkaapista. :)

Pohja: 

300 g voita

6 dl vehnäjauhoja

6 rkl vettä

0,5 tl suolaa

Täyte:

1 pusillinen suomalaista pakastettua pinaattia

1 paketti fetaa

2 kananmunaa

1 purkki kermaviiliä

loraus maitoa tai kermaa

hiukan mustapippuria

halutessaan yksi sipuli paistinpannun kautta freesattuna

Ohjeet

Sekoita pehmeä voi ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina  vuokaan ja reunoillekin, jos taikinaa on riittävästi.

Täytteeseen laitan yleensä pakasteesta pussillisen suomalaista pinaattia, mutta yhtä hyvin kävisi myös tuore nokkonen. Tähän aikaan vuodesta nokkoset ajavat saman asia, joten niitäkin kannattaa hyödyntää, ilmaista ruokaa luonnosta. ;)

Fetaksi käy mikä tahansa feta, mutta itse tykkään ihan normaalirasvaisesta. Ei kevyttuotteita, koska niissä feta on yleensä kumista, varsinkin kun sen kuumentaa uunissa.

Jäiset pinaatit olen yleensä sulattanut ensin mikrossa ja sitten vain sekoittanut kaikki aineet keskenään. Pohjaa kannattaa kypsentää hetken aikaa uunissa ennen täytteen lisäämistä, näin pohja kypsyy helpommin ja nopeammin.

Piirakka paistetaan n. 180-200 30-40 min vähän riippuen vuuan muodosta ja piirakan paksuudesta.

Loppuun on sanottava se, että tähän piirakkaan voi myös hyvin lisäillä jotain kasviksia tai kinkkusuikaleita. On siis tosi hyvin muokattavaksi jääkaapin aineksien mukaan.  :)

Maistuvaa torstaita!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

 

  1. Amppa 24.5.2018 at 17:45 - Reply

    Kuvasta vaikea hahmottaa käyttämäsi vuan kokoa, meneekö siis perinteiseen pyöreään vai onko kyseessä ennemminkin pellillinen? Huomenna menee testiin!

    • Hilla 28.5.2018 at 09:35 - Reply

      Moikka!

      Tämä on siis enemmänkin tavallisen pyöreän piirakkavuuan kokoinen, ei koko pellillinen. :)

    • Hilla 28.5.2018 at 09:36 - Reply

      Perinteinen pyöreä on siis hyvä! <3

Seuraa Instagramissa